Šta je novo?

GeForce FX 5600, 5200...

byMaX je napisao(la):
Pazi, nema ko se sa tim ne slaze... Ali nista od toga sto si napisao se ne udara sa mojim prethodnim postom, zar ne ? :)

Znam, prosto neverovatno ali ti i ja mislimo isto:beat:

:D ... crna vremena dosla moj marsale... cak se i ti i ja slazemo sad 100%... mis'im stvarno!?!? Gde to ovaj svet ide!?!? :D :D

Mare je napisao(la):
Pa sve jedno nema smisla blokirati kartu koja se toliko greje, to je k'o da cooler na CPU-u poklopite sper-plocom.

Sta je sa onima koji imaju integrisan zvuk, mrezu, RAID i 6 PCI slotova:D?

Ko ima 500 $ ili € za FX ima i 5 puta manje za normalnu plocu, a okoreli 3D profesionalci imaju FX-quadro koji istina radi na 325 umesto 500 MHz pa se i manje greje i uzima jedan slot (tj. AGP).

Radi se o tome da danas neretko neko ko ima $500 za FX ima para i za mala, tiha i 'ladna desktop alu kucista koja kostaju takodje poprilicno, ali u koja moze da stane samo mATX ploca - danas bar ima mnogo brzih i dobrih ploca u tom formatu. Ne razumem zasto se podrazumeva da ako je mATX ploca, da je odmah krsh ?

Radi se o tome da danas neretko neko ko ima 0 za FX ima para i za mala, tiha i 'ladna desktop alu kucista koja kostaju takodje poprilicno, ali u koja moze da stane samo mATX ploca - danas bar ima mnogo brzih i dobrih ploca u tom formatu. Ne razumem zasto se podrazumeva da ako je mATX ploca, da je odmah krsh ?

Evo moja kartica zauzima samo AGP ali se toliko greje da sam siguran da bi prisustvo bilo koje kartice u PCI1 i PCI2 sigurno rezultovalo fatalnim ishodom tj. otkazom usled pregrevanja. Iskreno mATX ploce ipak nisu namenjene istim ljudima kojima i FX, a sto se tice tih alu kucista, pa ima njih i u midi ATX formatu. Po pravilu a dosta pratim strane forume uz jaku graficku ide i vrlo jaka konfiguracija koja obuhvata i full ATX ploce, RAID, SB-platinum verzije, DVD, rezac i jos mnogo toga... veliki monitori (21" i veci), klipsh 5.1 zvucnici... tako da ici na mATX radi zauzeca prostora nema logike.

Ne slazem se, ali ajde, izgleda ionako da nema veze.

Mislim, mogu da uzmem i friziderchinu od kucista, natrpam unutra sve i svasta, ali jednostavno *ne zelim*. Radije bih uzeo jedno kompaktno, kvalitetno i lepo dizajnirano desktop kuciste manjih dimenzija, stavio jedan hard veceg kapaciteta, jedan DVD/CDRW combo drajv, solidnu graficku, eventualni kvalitetniji audio (mrezna je danas uglavnom integrisana) i zavrsio sa poslom. Zasto moram da trazim prosirenje stana zbog kucista (pesnicko preterivanje)? "Mozete da uzmete ove presvlake za sedista, ali morate pritom da imate teretnjak od bar 5 tona nosivosti ? Imam sve sistemske zahteve ispunjene - i AGP 8X i procesor od preko X MHz, bar pola giga rama, itd, itd zasto ne bi ta karta bila namenjena i za tu masinu ? -> sad ce se onda u "system requirements" morati stavljati i "big tower case" ?

I pritom me ne interesuje sta ima vecina ljudi po stranim forumima - intereresuje me ono sta zelim sam sebi da uzmem. Ne zbog ne znam kakve ustede prostora, jer ne zivim u stanu od 18 kvadrata, nego zato sto zelim bas takav racunar kakav sam zamislio.

Ne slazem se, ali ajde, izgleda ionako da nema veze.

Mislim, mogu da uzmem i friziderchinu od kucista, natrpam unutra sve i svasta, ali jednostavno *ne zelim*. Radije bih uzeo jedno kompaktno, kvalitetno i lepo dizajnirano desktop kuciste manjih dimenzija, stavio jedan hard veceg kapaciteta, jedan DVD/CDRW combo drajv, solidnu graficku, eventualni kvalitetniji audio (mrezna je danas uglavnom integrisana) i zavrsio sa poslom. Zasto moram da trazim prosirenje stana zbog kucista (pesnicko preterivanje)? "Mozete da uzmete ove presvlake za sedista, ali morate pritom da imate teretnjak od bar 5 tona nosivosti ? Imam sve sistemske zahteve ispunjene - i AGP 8X i procesor od preko X MHz, bar pola giga rama, itd, itd zasto ne bi ta karta bila namenjena i za tu masinu ? -> sad ce se onda u "system requirements" morati stavljati i "big tower case" ?

I pritom me ne interesuje sta ima vecina ljudi po stranim forumima - intereresuje me ono sta zelim sam sebi da uzmem. Ne zbog ne znam kakve ustede prostora, jer ne zivim u stanu od 18 kvadrata, nego zato sto zelim bas takav racunar kakav sam zamislio.

Ma nije to sustina, sustina je da karta sa tolikom disipacijom toplote nemoze da radi zatvorena PCI karticom, tj mora da ima prostora inace ce otkazati. Ja sam stavljao sondu na svoju i to ide oko 60 i vise C i pored 3 prazna PCI ispod... a na voodoo 3 sam bukvalno sprzio prst svojeveremeno, ko ringlu da sam dotakao.

BTW kuciste i tako u 90% slucajeva ide ispod stola pa je gotovo svejedno dal je mini, midi ili big tower.
cheers

Cekaj Mare - ti stvarno mislis da postoji karta koja bi riknula ako je popunjen prvi PCI? Nema sanse covece.

Cekaj Mare - ti stvarno mislis da postoji karta koja bi riknula ako je popunjen prvi PCI? Nema sanse covece.

Ja samo govorim iz iskustva sa zadnje 3 kartice koje su sve veliki potrosaci i dosta se greju (svaka preko 55C) a nijedna ne prelazi potrosnju od 25W, sta bi tek bilo sa nekim od ovih koje traze dodani konektor i trose do 75W (FX)?

Mare je napisao(la):
sta su svi zapeli za taj jedan PCI slot pa ja nikad ne bih stavio u njega nesto, ma ne u njega nego u prva 2-3 realno, kao sto i inace nestavljam, ti kojima je to bitno mogu da uzmu neki MX i da uzivaju sa popunjenih 6 PCI slotova, a karta koja se tolko greje bi crkla za 3 dana kad bi bila blokirana sa PCI karticom garanat.

Gle, glas razuma :D.

silverglider je napisao(la):
Radije bih uzeo jedno kompaktno, kvalitetno i lepo dizajnirano desktop kuciste manjih dimenzija, stavio jedan hard veceg kapaciteta, jedan DVD/CDRW combo drajv, solidnu graficku, eventualni kvalitetniji audio (mrezna je danas uglavnom integrisana) i zavrsio sa poslom.

Fx je sad malko "mnogo" vise od "solidna" video karta. :D

To je neko racionalno razmisljanje, ali stos je u tome da ljudi koji oce da sada daju 500$ sigurno nemaju iste prohteve ... i 101% nemaju sve popunjene PCI slotove.
Opet sa druge strane jedino su MSI i jos jedna Americka kompanija izdale FX-a sa regerentnim monstrumom. Tu su i GAinward i LeadTEK i Chaintek koji su pripremili karte sa manjim i thim hladnjenjem.
:wave;

MAD_MUzzY je napisao(la):
koji su pripremili karte sa manjim i thim hladnjenjem.
:wave;
Sa MANJIM!? Eh Muzzy! Baci ponovo pogled na one slike Leadteka i Chaintecha!

MAD_MUzzY je napisao(la):
Manje je od onog prvog... i sad mozes da popunis prvi PCI ispod AGP-a...
:D ... ne verujem... ima da se istopi kao u mikrotalasnoj .. od temperature a buka ijaooooo...

Det 50 Coming? - 3/22/03 11:59 am - By: The Baron - Source: Warp2Search
Well.... according to Warp2Search, the answer is yes:
In fact, the very first Detonator 50 driver - in its early beta stages - version 50.00 - was released for internal testing very early last month.

Now, the question is--will they improve speed and image quality on the GFFX like how somebody predicted? ;)

Evo necega sto ce mozda poboljsti performanse i IQ NV3x serije...:sceptic:

Nazad
Vrh Dno