Šta je novo?

GeForce 9800GX2 - gola, dvoglava azdaja!

Ocekivao sam malo vise klokove... Videcemo kad bude izasla!

Mojne da se ljutis, ali ovde nema nicega sto vec nismo znali!

Evo ovde direktno i slike izvucene sa ovog linka koji je dao Gx-x, jednom ruzna kartica, kako li ovo sklepase ovako... Bolje su to mnogo uradili iz AMD-a, sa 3870x2 karticom.

Prilozi

• EVGAWC1-big.jpg
    EVGAWC1-big.jpg
    80.1 KB · Pregleda: 146
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6104&Itemid=65

termaltake-30000-uredjaji.jpg

:zgran:

^Ocu, ocu, ocu!!!:sceptic:

Izvadi 30 soma evra pa pravac na cebit i pazari :D

- 9800 GX2:128SP(1500MHz)x2、600/2000MHz、256-bit、512MBx2 USD$599
- 9800 GTX:128SP(1688MHz)、675/2200MHz、256-bit、512MB USD$399
- 9800 GTS:128SP(1500MHz)、600/1800MHz、256-bit、512MB USD$299

9800GTS se od 8800GT razlikuje samo po tome sto ima 16SP vise i oni ocekuju da im neko za to plati 50% vise novca? :) i 9800GTX je smesan pored 8800GTS 512...

Gledano to su skoro iste kartice sa istom 256bit magistralom, skoro je neverovatno da je nova generacija u stvari malo nabilodovana prethodna serija.

da budemo iskreni, slicno je uradio i ATI sa prelaskom na 3. seriju...kako je - tako je...

@DAS:
pretekao sam te za 4min. nja-nja-nja-nja-nja-nja :d

Poslednja izmena:
4x2x GF9800 = Crysis u DX10 u 1600x1200 sa AA i AF i maks detaljima? Ili nije dovoljno?

Trenutno najjaca kartica kosta 340€, to je cinjenica, to je jedna kartica, ima dva gpu, ali je kartica jedna, cipovi su povezani CF-om, ima 1GB GDDR-a, i to sve funkcionise, ne razumem zasto onoliko padas u vatru, sav se rasplines u svojim komentarima, da li je to dobro sto je ranije najaca kartica kostala 650-700€ kada se pojavila...

Poenta je da kad se 8800 GTX pojavio za 650e on je drao sve zivo iz mesta. Znaci odes u radnju, iskesiras se, dodjes kuci, stavis je u masinu i vozis sve na max. Nije se desavalo da sporo radi dok ne izbace nove drajvere. Za te pare se igras vec skoro godinu ipo dana, a pitacu te koliko dugo ces se igrati sa tim jeftinim ATI-jem koji ces za 3 meseca da menjas kad izadje jaca single karta.

Sustina je sledeca, da je ATI mogao da izbaci kartu sa jednim cipom, on bi je i izbacio umesto da pravi tu karabudzevinu. Isto vazi i za NVIDIJU, samo drpaju lovu od lozaca.

nek je i marketing fora, ali jos ne videsmo iz Nvidie da su izbacili karticu koja podrzava 10.1 i 4.1.

A gde se to koristi molim te?!? Navedi mi JEDAN naslov koji to koristi.

Ako je ta kartica najjaca i kosta 340€, bas briga svakog normalnog i realnog kupca, da li ona ima 1, 2, 3...8 ili pola GPU-a? Kakve to veze ima?

Ima jer non-stop trebaju neki tweakovi drajvera da bi radilo u novim igrama. Lepo je rekao yooyo da su sva trenutna multi-GPU resenja sr.nje, a covek se malo vise bavi 3D grafikom nego svi mi ovde.

Poslednja izmena:
Ima jer non-stop trebaju neki tweakovi drajvera da bi radilo u novim igrama. Lepo je rekao yooyo da su sva trenutna multi-GPU resenja sr.nje, a covek se malo vise bavi 3D grafikom nego svi mi ovde.

Yoyoo je definitivno autoritet kada je rec o 3D grafici, ali nije game dev (ovo sam pretpostavio, mozda se to promenilo u medjuvremenu) i njegova ocena je generalizovanje...

Ako bi se vodio Yooyovom logikom i stavom koji si ti ovde izneo oonda bi mogao reci i da su sva multi-CPu (Multicore) resenja njesra jer na trzistu postoji samo jedna igra koja vidi vise od dva jezgra - Supreme Commander, te da realno 'leba od multicore CPU-ova ima samo rendering softver!

Na slican nacin se moze razmisljati i o AA i AF podrsci koja je u pocetku bila moguca samo kroz forsiranje putem drajvera! Da li je guranje AA/AF implementacije bilo njesra zato sto su developerima bile potrebne godine da krenu sa implementacijom u naslovima?

Ono sto je cinjenica, jeste da 'vidija downplayuje MultiGPU koncept (poslednje izjave njihovog CEO-a) jer je konkurencija jasno pokazala sta joj je plan za buducnost - multiGPU... a yoyoo je veci NVIDIAsh, nego sto si ti Intelovac, tako da je njegov stav sasvim logican ;)

Salu na stranu, s tehnickog aspekta aktuelna Multi GPU realizacija besprekorno funkcionise u 99.8% naslova. Uz adekvatno ulaganje resursa u tom pravcu, multiGPU ce bivati sve bolje i bolje resenje i u krajnjoj instanci jedino resenje za pravljenje highend grafickih kartica.

Da razjasnim malo... MultuGPU u ovakvom izdanju (3870x2 i GX2, AFR, SFR, ...) je bezveze. Ako bi promenili nacin rada da multiGPU zaista deli posao kao sto MultiCPU moze da radi onda bih promenio misljenje. Ukratko... zelim da oba GPU-a rade na susednim fragmentima, da imaju zajednicku memoriju (a ne kopije resursa u svojim memorijama), da multiGPU bude kontrolisan iz API-a (D3D & OGL)...

I da... jesam NVIDIAsh, jer ATI nikad nije napravio normalan OpenGL driver.

Ako bi se vodio Yooyovom logikom i stavom koji si ti ovde izneo oonda bi mogao reci i da su sva multi-CPu (Multicore) resenja njesra jer na trzistu postoji samo jedna igra koja vidi vise od dva jezgra - Supreme Commander, te da realno 'leba od multicore CPU-ova ima samo rendering softver!

To nije tacno jer na vise CPU-ova mozes da poteras vise single-threaded taskova, a na grafickoj sa dva GPU-a koliko ja znam jos uvek ne mozes dve nezavisne aplikacije. Cak je nekad problem i sa dve razlicite graficke karte da na svakoj teras posebnu aplikaciju koja koristi GPU (znaci ne pricam o 2D prikazu ovde).

Ono sto je cinjenica, jeste da 'vidija downplayuje MultiGPU koncept (poslednje izjave njihovog CEO-a) jer je konkurencija jasno pokazala sta joj je plan za buducnost - multiGPU... a yoyoo je veci NVIDIAsh, nego sto si ti Intelovac, tako da je njegov stav sasvim logican ;)

Kako to mislis omalovazava multi-GPU? Pa jesu zato izbacili Tesla kartice?

To nije tacno jer na vise CPU-ova mozes da poteras vise single-threaded taskova, a na grafickoj sa dva GPU-a koliko ja znam jos uvek ne mozes dve nezavisne aplikacije. Cak je nekad problem i sa dve razlicite graficke karte da na svakoj teras posebnu aplikaciju koja koristi GPU (znaci ne pricam o 2D prikazu ovde).

Kako to mislis omalovazava multi-GPU? Pa jesu zato izbacili Tesla kartice?
Taj sistem sramno nazvan "Tesla", bez davanja bilo kakvog pomena slavnom naucniku, nije kartica vec sistem od vise kartica povezanih na nacin slican onome koji koristi GX2... izguglaj negde najnoviji govor Jensena na temu multigpu kartica, pa ces videti o cemu pricam...

Hm, zar ne bi trebalo da "pljuvanje na pravi nacin" bude iznosenje nekog podatka, tj tehnickog nedostatka ili mane doticnog sistema?...Ili je uvek lakse aplaudirati iz mase kad govornik na bini izrekne magicne reci "sramno" "izdajice" "spijuni" "lokatori" ... :D
Tesla je spravica napravljena bas za naucna istrazivanja a ne za zezanje...sad, sto se tamo neko setio pre nekog drugog da u vreme Teslinog jubileja obelezi njegovo ime na najmocnijoj napravi iz svog asortimana...***.
Da li je to "sramno"...?Pa i nije, jerbo je isto tako neko mogao da stavi teslino ime na budjavu karticu za igranje sa dva gpu-a na sebi :d

Poslednja izmena:
Tesla je spravica napravljena bas za naucna istrazivanja a ne za zezanje...sad, sto se tamo neko setio pre nekog drugog da u vreme Teslinog jubileja obelezi njegovo ime na najmocnijoj napravi iz svog asortimana...***.
Problem je sto taj sistem sramno nazvan Tesla ne podrzva Double precision sto je ogroman nedostatk za namenu za koju je zamisljen!
Da li je to "sramno"...?Pa i nije, jerbo je isto tako neko mogao da stavi teslino ime na budjavu karticu za igranje sa dva gpu-a na sebi :d
Ovde zamenjujes teze jerbo si pristrasno vezan za 'vidiju (nije da imam nesto protiv toga).
P aonaj proizvodjac automobila je nazvao svoj auto Tesla Roudster i jasno je u svim publikacijama i na svom sajtu objasnio d aga je tako nazvao po slavnom naucniku i tamo gde je bilo mesta ukratko je ponovio znacaj njegovih dela za celo covecanstvo. 'vidija apsolutno nigde nije pomenula Nikolu Teslu i sramno je to cuveno prezime (i mernu jedinicu) prisvojila za svoj proizvod...

Hm, zar ne bi trebalo da "pljuvanje na pravi nacin" bude iznosenje nekog podatka, tj tehnickog nedostatka ili mane doticnog sistema?...Ili je uvek lakse aplaudirati iz mase kad govornik na bini izrekne magicne reci "sramno" "izdajice" "spijuni" "lokatori" ... :D

Tesla Roadster je nesto ajd' da kazem inovativno... I radi bolje nego bilo sta drugo u toj klasi!

Tesla GPU je mogao komotno da ima drugi naziv. Tesla i Graficke kartice.... Common denominator=?

Nazad
Vrh Dno