Šta je novo?

GeForce 9800GX2 - gola, dvoglava azdaja!

Ovde zamenjujes teze jerbo si pristrasno vezan za 'vidiju (nije da imam nesto protiv toga).

Nedjo, samo se sluzim tvojim metodama :D

A za Double Precision, Tesla sistem ga trenutno ne podrzava, ali ce zato sledeci podrzavati.Vazno je biti prvi zar ne...proizvod se unapredjuje i tako to.
Uostalom, tu je i fora...sa svakim novim GPU-om na trzistu oni ce izbacivati i Tesla sistem baziran na njima.

E sad, da li planiraju da coveku dignu spomenik u Satan Clari ili ne, ipak neke stvari ne moraju "da se nacrtaju"...Tesla sistem nije namenjen istom trzistu kao i proizvodi za *******ciju...stoga, ako ima nekog da ne zna ko je Tesla, taj ne zna ni za Ajnstajna...al zato zna ko je Solid Snake :D
U svakom slucaju, nije bas sve crno, da ne kazem "zeleno" :d
http://en.wikipedia.org/wiki/NVIDIA_Tesla

"Zajednicki denominator" za GPGPU sistem i Teslu sam pomenuo, i tu vidim vise povezanosti negoli za roadster namenjen onima koji su jelte "environmentaly aware" i kojima bi taj auto sluzio da idu do muzickog studija...a vamo se slikaju ispred svoje gajbe sa ergelom hamvija.

Poslednja izmena:
"Zajednicki denominator" za GPGPU sistem i Teslu sam pomenuo, i tu vidim vise povezanosti negoli za roadster namenjen onima koji su jelte "environmentaly aware" i kojima bi taj auto sluzio da idu do muzickog studija...a vamo se slikaju ispred svoje gajbe sa ergelom hamvija.

Koliko je meni poznato Tesla je prvi konstruisao automobil na električni pogon, ali ne i programibilni GPU. :d Taj automobil je nastao prepravkom jednog Pierce-Arrow modela. Da stvar bude interesantnija nije bilo potrebe za baterijama, jer je energiju bežično prenosio/crpeo od nekuda (nisu poznati detalji). Na žalost niko od proizvođača nije bio zainteresovan, tako da koncept nije zaživeo a nije ni ostala nikakva dokumentacija.

Koga interesuje nešto detaljnije neka pogleda odeljak "Nikola Tesla's electric car" ovde.

Tesla jeste dao doprinos tome, ali nije bio prvi.U pocetku su automobili na elektricni pogon bili dominantniji od onih na tecna i cvrsta goriva.
http://inventors.about.com/library/weekly/aacarselectrica.htm
Life and death

Vec sam rekao sta mislim da je korisnije po covecanstvo danas (a samim tim i bolje da nosi Teslino ime)- masina za krckanje brojeva ili visestruko skuplja igracka koja sluzi za slikanje pred MTV.I necu vise daviti, od mene dosta OT-a.

Poslednja izmena:
9800gx222d2d9e7uj1.jpg

I osta 3870X2 u prasini, i to debelo.

Poslednja izmena:
Govorim o performansama, ne o cijeni. Vidis da je u nekim igrama skoro duplo brza od konkurencije. I to je jos rani test, drajveri.

Poslednja izmena:
totalno bezvezno poredjenje! Jedna kartica kosta 400, a druga 600 USD! Sto nisu predili X2+3870 i tripleFireu i GX2?!

Zato sto su kartice iz iste kategorije tj. imaju 2 GPUa i jedna i druga. To sto se tebi ne svidja rezultat to je tvoj problem.

@nedjo:
Ma daaa.. a da je razlika u ceni 10e opet ne bi bila ista kategorija!?

AMD forsira cenovnu raspodelu dok NVidia to prati u stilu "koliko para toliko pixela".

Zato sto su kartice iz iste kategorije tj. imaju 2 GPUa i jedna i druga. To sto se tebi ne svidja rezultat to je tvoj problem.

Po toj logici možeš trpati u isti koš bilo koje 2 dual GPU karte. Priznao neko ili ne 400$ nije isto što i 600$ (ili 350$ vs 550$, sasvim svejedno). Ko da kažeš, E8200 briše pod sa E6300 ... vauu, ko bi rekao.

ma da, kakva ista klasa, nema ni govora o tome. ove karte mogu da se porede samo po tome sto su najjace resenje obe kompanije i nista vise od toga. o istoj cenovnoj klasi nema ni govora jer je 1 50% skuplja od 2.

I shta sad, koja je bolja karta :D?

ali u kom bre ti svetu zivis!

to sto moja Zastava ima 4-cilindricni motor isto kao i BMW 316, apsolutno ne znaci da su u istoj kategoriji!

@nedjo:
Ma daaa.. a da je razlika u ceni 10e opet ne bi bila ista kategorija!?
Zaista ne vidim potrebu za ovim karikiranjem... naravno da 10 evrica ne pravi razliku, ali 200 evrica itekako pravi!
AMD forsira cenovnu raspodelu dok NVidia to prati u stilu "koliko para toliko pixela".
aha, koliko para, toliko piksela... znaci onda je trebalo porediti TripleFire vs. GX2, jer bi to izbalansiralo test u kontekstu para?

Apsolutno bi, u koloni 9800GX2 ima malo previše nula za hi-rez :p.

Da, da.... I onda je mrmot zavio GX2 u CrossfireX...

salis se? ko jos kupuje tu kartu za 22" wide monitor, ili ne daj boze 19"...

ja ne , izgleda da si ti probao da se salis al neuspesno

GeForce 9800X2 - goli, dvoglavi prdavac!

Koliko ja vidim mnogo bolje je kada vec neko ima lovu za ovog dvoglavog prdavca da doda jos 150€ pa uzme 2xHD3870X2, 4xgpu za malo vece pare...

Nazad
Vrh Dno