Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sad, dve 8800GTX bez problema staju u WaveMaster kućište koje spada u mala. Samo je pitanje kako je prostor u kućištu organzovan, a ne samo koliko je samo kućište. Recimo u Thermaltake Xaser (prvi), kod komšije, ne bi stala. Staje 7800GT Dual, koji je viši, ali kraći od 8800GTX, ali sad kad bude prelazio na 8800GTX, moraće da menja kućište ili da se odluči za GTS 🙂

Recimo u Thermaltake Xaser (prvi), kod komšije, ne bi stala. Staje 7800GT Dual, koji je viši, ali kraći od 8800GTX, ali sad kad bude prelazio na 8800GTX, moraće da menja kućište ili da se odluči za GTS 🙂

Ne znam na kog xaser-a tacno mislis, pretpostavljam na xaserII 5000 ili 6000 seriju od pre 3-4 godine jer xaserI koliko ja znam nije nigde izasao, a sto se tice ubadanja dugih kartica poput GF8800GTX-a moje iskustvo je sledece:

Pozicija pci-e x16 slota po visini nije ista na svim plocama.Ja imam stari XaserII baziran na chieftec dragonu i nforce4 plocu sa single pci-e x16 slotom koji je spusten dva slota nize u odnosu na "uobicajenu" poziciju tako da u pomenutom xaser-u kartica lako prolazi ispod hdd kaveza i ima jos petnaestak centi fore do prednje stranice kucista.Tek na plocama sa dva pci-e x16 u pomenutom kucistu, ukoliko bi se koristile dve duge kartice sigurno nema mesta.

Pozdrav

Poslednja izmena:
A gde su stand offs za ovo cudo, nije valjda da se drzi BEZ dodatne potpore?

Ja mislim da ce ZELENI da izbaci neku smanjenu varijantu... Recimo 8950GT koji ce imati iste performanse, ali ce izgledati obicno u odnosu na ovu zver... Toga je bilo i u seriji 7... A takva karta ce verovatno stati u svako kuciste🙂

U Thermaltake Shark staje i ostavlja 1cm-2cm do hardova.

Poslednja izmena:
staje i u chieftec dragon miditower DG-01B-D-U-350.
ajde ko ce sad da mi kupi 8800GTX???

Pa sad, dve 8800GTX bez problema staju u WaveMaster kućište koje spada u mala. Samo je pitanje kako je prostor u kućištu organzovan, a ne samo koliko je samo kućište. Recimo u Thermaltake Xaser (prvi), kod komšije, ne bi stala. Staje 7800GT Dual, koji je viši, ali kraći od 8800GTX, ali sad kad bude prelazio na 8800GTX, moraće da menja kućište ili da se odluči za GTS 🙂

meni to i jeste najveci problem, HDD-i su mi u gornjem kavezu jer ih hladim kroz rupe namenjene za floppy jedinice, a ispod njih je radijator za vodeno :S: ali i tako ne planiram GTX 🙂

Auuu.26 centimetara.Extra.Voleo bi da je pola metra.Sto i GTS nije 26 posto nju imam u planu za koji mesec.

Jeste, ima u Bench vijestima.

http://www.guru3d.com/article/Videocards/391/17/

Jedino u cemu 8800GTX odskace, koliko vidim jeste 3dmark benchmarking, cak je u testovima ni ne porede sa 7950GX2... Nema sanse da bacim pare na ovo... Cekam R600, pa onda razmisljam, ovo je presipanje iz supljeg u prazno... Za 20-25% vise poena u 3dmarku ne vredi menjati nista ....

Sta 20-25%. 60% i u marku i u igrama.Karta lesi.Normalno i ja cekam R600 da bi ovima pala cena i da vidim kakvu ce ati kartu da izbaci ali ako ati nesto zabrlja uzima se 8800.

pogledaj ih ti jos par puta. zver za minimum 16x12 rezoluciju!

mislio sam da su grafici na benchu losi ali pored guru3d nista nije lose.

pogledaj ih ti jos par puta. zver za minimum 16x12 rezoluciju!

mislio sam da su grafici na benchu losi ali pored guru3d nista nije lose.

Ne znam da li si primetio, ali oni porede 7900GTX/1950XTX kao najjace resenje sa novom G80 serijom ...

Poredjenja radi, 7950GX2 u GRAW-u pri rezoluciji 1600x1200 daje 69fps (pogledaj test za 7950GX2),
dok 8800GTX daje 77, pri cemu je test za 8800GTX radjen na X6800 Extreme ... sto znaci da bi 7950GX2 imao jos par frejmova vise ... Gde je tu 60%??? Matematika je prosta ...

Gledajuci i ostale testove, do 25% max ubrzanje ...

Poslednja izmena:
PS.

Graphics Card NVIDIA GeForce 8800 GTX
Processor Intel Core 2 Extreme X6800, LGA775
2.93GHz, Core µArch, 4MiB L2, dual-core
Mainboard eVGA nForce 680i SLI
Memory Corsair PC2-6400 DDR2, 2 x 1GiB
4-4-4-12, 1T
Power Supply Tagan TG420-U22, 420W EATX

Toliko o potrebi za 1000W napajanjima...

PS.

@Goranstein:

kako bre ne vidis 50% ? :trust: ? Pogledaj HDR rezolucije, tj rezolucije od 1600 pa navise + jos ni nema drajvera adekvatnih sobzirom da karta ne deli skoro nista zajednicko sa prethodnim chipovima, + nema ni DX10 a tu je razlika izmedju gx i 8800 o fps vs xy fps 😉 I jos jedna stvar : GX2 su ipak DVE karte , a ne jedna, ma koliko nam nVidija to servirala...

i da, zaboravljas kvalitet i full FP32 i 16xQ AF i 8XAA

Poslednja izmena:
PS.

Graphics Card NVIDIA GeForce 8800 GTX
Processor Intel Core 2 Extreme X6800, LGA775
2.93GHz, Core µArch, 4MiB L2, dual-core
Mainboard eVGA nForce 680i SLI
Memory Corsair PC2-6400 DDR2, 2 x 1GiB
4-4-4-12, 1T
Power Supply Tagan TG420-U22, 420W EATX

Toliko o potrebi za 1000W napajanjima...

PS.

@Goranstein:

kako bre ne vidis 50% ? :trust: ? Pogledaj HDR rezolucije, tj rezolucije od 1600 pa navise + jos ni nema drajvera adekvatnih sobzirom da karta ne deli skoro nista zajednicko sa prethodnim chipovima, + nema ni DX10 a tu je razlika izmedju gx i 8800 o fps vs xy fps 😉 I jos jedna stvar : GX2 su ipak DVE karte , a ne jedna, ma koliko nam nVidija to servirala...

i da, zaboravljas kvalitet i full FP32 i 16xQ AF i 8XAA

Ma nebitno da li ima 2 cipa ili nema .. Bitno je sta je na trzistu, kupis jednu lepinju i ne interesuje te da li su na njoj 2 ili jedna maslina .. 😀 ...

Gledam testove i na drugim sajtovima, shareno vrlo ... A sto se tice DX10, tek tu nema svrhe sada kupovati G80 ... Treba sacekati R600 ...

E, ako je ovo tacno, opalim sebi 3 para shamara za kaznu :
bench-dmomm.png

Poslednja izmena:
Fazon je u tome stpo se prava razlika oseti tek u 2560x1600, a takve monitore ko kupi je budala ...

Ko kupi takav monitor ima para, a nikako nije budala....

pa sada je svakako ne vredi kupovati, sem ako ti je bas dosadno :d

30" se ne kupuje da se igraju igrice... E sad kako hoces... A ko ima kes za takav monitor, verovatno moze da "skrpi" i za ostatak konfiguracije.

brza je karta stvarno ludacki pogotovo u oblivion-u i tomb raider-u (next gen mod koji je i sli sisteme bacao na kolena na 8800gtx leti) a pitanje isplativosti...hmmm...ja bih rekao pre crysis-a i r600 nikako kupiti ali boze moj ko ima nek uziva.
kupovinu 30'' monitora po meni ne moze da opravda nista jer se za iste pare moze kupiti recimo ovo:

http://www.rainbowtronics.com/products.asp?product_id=12659&engine=yahoo

pa sad vidite:1.igranje u 1920x1080 na 60'' :cigar: sa recimo popaljenim 16xaa 16xaf itd...
2.igranje u 2560x1600 na 30'' (bez obzira na aa i af)

ja licno bih uvek izabrao 1 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno