Šta je novo?

GeForce 7600 i 7900

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za 2 dana ce se sve znati. Do tada se opustite :d

Ako je ovo konačna specifikacija ova će karta biti ubedljivo najbolja u srednjoj klasi, ATI X1800 gto će biti glavni rival ali videćemo.

Ace Rimmer je napisao(la):
Iz čega su to zaključili ... nagađanja, bit će onoliko bitna koliko i svaki drugi primjerak 7600 serije.

Rivatuner (ako su probali), konfiguracija cipova na karti i na kraju i sama stampa, mozda lici na 256-bit verzije.

Evo jos jednog lepog grafikona iz ATI-ja :d
redgreens.gif

Poslednja izmena:
sta mu fali :d bas je lep 😛 lepo se vidi da je ATI 3 puta jaci 😀

Elem, što se 7600 tiče Fudo definitivno lupeta. 128-bitni interfejs.

7900GT je prcmoljak (kraća je od gtx-a i ima smešno hladjenje), sa NV Silencerom ta karta će prevazići slavu i isplativost 6800GT.

Poslednja izmena:
Dobar mu naziv - 7900GTX pictured. Svima nam je Jens iz nVidie poslao user i pass za ftp sa podacima, rezultatima, o arhitekturi, slikama kartica i chipova i shotove demoa za štampu i web... i lepo zamolio da se ne prenosi dalje do 9. marta. A Fudo ko Fudo 🙂

Paradigma je napisao(la):
7900GT je prcmoljak (kraća je od gtx-a i ima smešno hladjenje), sa NV Silencerom ta karta će prevazići slavu i isplativost 6800GT.

Prava stvar će biti Dual 7900GTX karte koje će omogućiti QuadSLI na regularnim nForce 4 SLI16 pločama. Sada je i nVidia napravila dizajn za Dual GPU karte, a pravi potez bi bio da im omogući da rade na non-SLI pločama, pa ko ima dobru Intel platformu sa Intel čipsetom, može da se počasti sa dva G71-ca! Definitivno je kul imati Dual G71 za igranje obliviona i X3 reunion u 1920 x 1200 sa AF i AA...

22 ampera po railu samo za grafičke. Pa molim lepo, izvol'te u SLI po želji :d

filipenko je napisao(la):
22 ampera po railu samo za grafičke. Pa molim lepo, izvol'te u SLI po želji :d

To je 88A za Quad-Sli koji ce biti predstavljen DANAS!!!

To je 1056W samo na 12V!!! :zgran:
Ako je efikasnost 70% to je 1.5kW!!!

Sad sedi pa se igraj, pa kad ti EDB ispostavi racun...

Ne, možda sam se ja loše izrazio, 22A je za 2 karte u SLI režimu. Znači svega 44A za QSLI, mada je pitanje da li karta sa 2 jezgra troši duplo više, ili je to smanjeno na, lupam, jedno 17-18A po jednoj dvojezgarnoj karti...
Ah, egzibicije...:d

U svakom slučaju da treba nešto jako od napajanja - treba. Ali ko uopšte ima potrebe da se zeza sa tim...

Prikopčaš konfu na dizel agregat ili još bolje portabilni plutonijev reaktor (da ne pravi veliku buku) 😀

audiofreak je napisao(la):
To je 88A za Quad-Sli koji ce biti predstavljen DANAS!!!

To je 1056W samo na 12V!!! :zgran:
Ako je efikasnost 70% to je 1.5kW!!!

Sad sedi pa se igraj, pa kad ti EDB ispostavi racun...

Gde si ti zaždio? Filipenko ti je već odgovorio, a evo i ja da dodam da je pomenutih 11A bruto potrošnja. Osim toga gde nađe 70% kad se to odnosi na pojačavače a ovde je reč o napajanju digitalnih kola.

Hahaha, evo Nvidia preporučuje 950W za Quad SLI, "ili ako ste u mogućnosti da uzmete 1000W, to bi vam garantovalo i stabilan overklok" 😀 Loodilo! 🙂

a mozes da kupis i ovo 😀

Vidim ja da ce kad izadje Quad SLI biti sece struje po Americi i Zapadnoj Evropi,a sve usled ne placenih racuna za struju 🙂 (shala naravno 🙂 ,struja ce im biti najmanji problem,posto ce da iskesiraju vec malo bogatsvo na racunar 😀,a i likovi koji to kupe su def. puni $$$)

Kako ova 7xxx serija gura OpenGL&D3D u 3D programima?
Znaci bez optimizovanih drivera tipa MAXtreme nego onako nasuvo cist OpenGL/D3D, jel probo neko?

Paradigma je napisao(la):
Gde si ti zaždio? Filipenko ti je već odgovorio, a evo i ja da dodam da je pomenutih 11A bruto potrošnja. Osim toga gde nađe 70% kad se to odnosi na pojačavače a ovde je reč o napajanju digitalnih kola.

70% je tipicna efikasnost impulsnih ispravljaca u PC-ju. Toliko :smoke:

filipenko je napisao(la):
Hahaha, evo Nvidia preporučuje 950W za Quad SLI, "ili ako ste u mogućnosti da uzmete 1000W, to bi vam garantovalo i stabilan overklok" Loodilo!

Pa lepo rekoh 1056W bas sam promasio mnogo, a?

7600gt je razvalila 6800gs cak i u 16x12 rezoluciji sa ukljucenim fsaa i af. Toliko o raspravi koja se ovde vodila da 128-bina kartica ne moze da pobedi 256-bitnu🙂

Tko je objavio testove?? Ako je tako, super onda ... imat će onda X1800GTO dobrog rivala.
Edit: našao sam

Poslednja izmena:
X1800 GTO je prdnuo u čabar. Razbija je 7600 GT koja je 50 dolara jeftinija. Mnogo dobra karta, svaka časti Nvidiji.

Prema testovima na guru3d.com kartice su uglavnom podjednake, smjenjuju se kako u kojoj igri ... razlike su uglavnom vidljive na visokim rezolucijama, markovi 2003 i 2005 su jednaki. Tako da o bilo kakvom razbijanju nema riječi. Stvar je samo cijene gdje bi prema najavama Nvidja trebala biti jeftinija.

Interesantno. Na tweaktownu su rezultati drugačiji, uvek je 7600 u prednosti...nije ne znam koliko, ali dovoljno, imajući u vidu i da je jeftinija.

Sve ovisi kako su testovi rađeni, na guru3d su išli sa max postavkama i visokim AA i AF. Anandtech je dao razultate sa i bez AA i AF. Ispada da je bez AA i AF uglavnom 7600GT pobjednik, sa u ključenim AA i AF (4x, 8X) su ili podjednake ili X1800GTO ima malu prednost. Negdje su razlike vidljive tek na 1600x1200. U FEAR-u, zanimljivo, 7600GT dobiva u oba slučaja. Sve u svemu, rezultati 7600GT su nadmašili očekivanja ... bude li razlika u cijeni zbilja 50$, Nevidija će opet napraviti dobar posao.

Poslednja izmena:
Meni je bio simpatican lik koji je napravio novi demo za G71 (geoForms). Pitam ja njega: "jel ti demo vise aritmeticki, ili fetching hevi"!? kaze on, pa... aritmeticki. Mada solidno se fetchuje za subsurface skatering...
Reko: "OK, hvala1 Sjajan demo"!

Okrecem ledja i kako odlazim do Fuda, cujem ovoga iza kako pita ove baje iz marketinga: "Pitali me da li je demo vise aritmeticki ili texturno tezak, jel smem ja da pricam o tome!?" 😀

"Naravno da smes" kazu mu ovi...

Theo je bio postavio dobro pitanje: "da li 1uad SLI ima isti takt za GPU"! I uskace tu glavni baja za geForce, Indijac - zaboravio sam mu ime... kaze: "e, da zaboravio sam to da stavim u prezentaciju QSLI radi na 500MHz za GPU (zaboravio sma koliko je rekao za memaru).
U svakom slucaju dobar je G71, QSLi je nonsens trenutno i bezveze je sto oni zbog njega provlace pricu o nekakvom Extreme HighDefu! Pilo bi mnogo realnije i postenije da kazu: "Ovo treba ljudima kao sto su Audio i Yoyoo (verovatno imaju neke zapadne primere za to) i onda bih mogao reci "e QSLi je do yaya"! ovako, to je samo marketinshka zzvaka... no, to je za sad, videcemo sta ce buducnost doneti!
Poz
iz hanovera

Nisu loshe ove nove kartice - u svakom sluchaju 7600GT mi se chini kao jako dobra kupovina za sledecih godinu dana. Interesantno je da X1900XTX bolje radi od 7900GTX kada se ukljuchi AA i AF na visokim rezolucijama, ali to je nama svejedno, zar ne? 😉

@nedjo:
I sta si saznao iz odgovora? G71 radi dobro i aritmetiku i fetching i to sa manje tranzistora nego G70 (278M naspram 302M) i duplo manje pixel shader jedinica od R580 (koji ima 100M tranzistora vise), a opet se "kolje" sa njim. ATI-ev koncept je mozda future proof, ali je traljavo odradjen.

U necemu se ipak slazemo... dobar je G71... 🙂

btw... pazi na novcanik i mobilni... 🙂

Nazad
Vrh Dno