Pa nije bolje. Najbolje da je uporedimo sa 256-bitnim Radeonom 9500 koji moze da se moduje u 9700 :d E tu ce vec GT da bude bolji... :divke76 je napisao(la):@morbius:
Dobro, de. Evo boljeg poređenja: GeForce 6600 GT Vs. Radeon 9800 XT. Obe kartice koriste 8x1 arhitekturu, ali druga gubi od prve uprkos 256-bitnoj magistrali.
Pa nije bolje poredjenje.
E, dokle da se raspravljamo oko ovoga?ivke76 je napisao(la):Pa nije bolje poredjenje....
tomazino je napisao(la):@jerry
Pogledaj samo 7800gs - 16pp, gpu:375mhz, ram:1 Ghz i brza je od 6800 ultra koja bi morala da bude primetno brza ako nije poboljsana arhitektura kod gf7 u odnosu na gf6 generaciju. Naime 6800ultra - 16pp, gpu:400mhz, ram:1 Ghz.
ivke76 je napisao(la):@morbius:
Dobro, de. Evo boljeg poređenja: GeForce 6600 GT Vs. Radeon 9800 XT. Obe kartice koriste 8x1 arhitekturu, ali druga gubi od prve uprkos 256-bitnoj magistrali.
Pa nije bolje poredjenje.Kao prvo razlike su jako male kao drugo ukljucivanjem AA i AF nvidi-ji drasticno vise padaju performanse(uvek i na svim pa i najnovijim modelima) kao trece radi se o razlici od 2-3 godine(9800 arhitektura naspram nvidia 6600 arhitekture) tako da nvidiju treba da bude sramota :d prednosti:satro ps3.0 lol probaj da ukljucis soft shadows na 6600gt-u i dobices slajd show tako da sve u svemu 6600gt i nije neka karta naravno kod nas je strava zbog cene i sto te je marketing ubedio da ima "future technology" kao ps 3.0 koji na ovoj karti ne znaci skoro nista
P.S.Inace imam 6800gt i poprilicno sam se razocarao u nviju pre toga sam imao his 9800pro ice-q zato sto i na mojoj karti podrska za ps3.0 ne znaci skoro nista sledeca kupovina za mene ce biti zasigurno ATI kad mu malo padne cena :wall: naravno mislim pre svega na neki 1900xt
GoranM je napisao(la):A da mi sacekamo pa da vidimo.
Kad ser vec nagadja hajde da se malo podsetimo situacije pre godinu-godinu i po.
Memorija jeste brza, kao i kada se pojavio 6600GT. Imao je 1GHz, 128 bita, dakle ostvarivao je 72 % protoka u odnosu na predhodnu generaciju (9800pro, 5900xt), a imao isto toliko pajpova i naravno vise taktove (isto kao 5900xt i oko 25% vise od 9800pro). Svi smo videli kako ih je "oduvao". naprednija arhitektura. Slicno bi moglo biti i sada. 6800GS ima takt oko 425Mhz, a 7600 GT ce imat koliko? Oko 550-600. i isto pajplajnova. (naravno da se 6800GS da OC, ali moci ce i 7600GT), uz memoriju na 1400-1500MHz. Dakle prica bi mogla izgledati isto kao ona od ranije. Bice najverovatnije 10-20% brzi od 6800 serije, uz cenu oko 200-210 eura na nasem trzistu (nema ni govora o 250eura), posle 1-2 meseca od premijere. 6800 ce nestati sa scene jer je skuplji za proizvodnju, pa bi donosio manji profit kompaniji. (naravno da ce dotle rasprodati sve zalihe GPU). Ceka nas uzbudljivo prolece.
Ali 6600GT, kao i GF6 familija je veliki pomak u odnosu na krsheviti GeForce FX.morbius je napisao(la):Bolja kompresija tekstura? Brža memorija? Mere za uštedu memorijskog protoka?
Filipe, zaboravljaš da GeForce 6600 GT razbija GeForce 5900 uprkos duplo užoj magistrali. Memorijski protok ne mora biti presudan za performanse kartice i manje je važan od računarske moći samog GPU-a, bar do izvesne granice.
Padaju performanse zbog 128-bitne magistrale. To je sasvim normalno. Shader operacije se izvrsavaju znatno brze na 6600GT nego na 9800pro/XT.ivke76 je napisao(la):@morbius:
Pa nije bolje poredjenje.Kao prvo razlike su jako male kao drugo ukljucivanjem AA i AF nvidi-ji drasticno vise padaju performanse.
Pa 9800pro ni ne moze da prikaze Soft Shadows. :d Probao i video. 😉 Tu i jeste razlika u arhitekturi, osim sto je 6600GT mainstream kartica, po performansama nadmasuje 9800 koji je bio High-End. Sta ti ocekujes od mainstream kartice ?ivke76 je napisao(la):(uvek i na svim pa i najnovijim modelima) kao trece radi se o razlici od 2-3 godine(9800 arhitektura naspram nvidia 6600 arhitekture) tako da nvidiju treba da bude sramota :d prednosti:satro ps3.0 lol probaj da ukljucis soft shadows na 6600gt-u i dobices slajd show
Znaci, znaci, samo zavisi u kojoj igri.ivke76 je napisao(la):tako da sve u svemu 6600gt i nije neka karta naravno kod nas je strava zbog cene i sto te je marketing ubedio da ima "future technology" kao ps 3.0 koji na ovoj karti ne znaci skoro nista
To sto SM3.0 igre sporo pristizu nije samo krivica proizvodjaca grafickih kartica.ivke76 je napisao(la):P.S.Inace imam 6800gt i poprilicno sam se razocarao u nviju pre toga sam imao his 9800pro ice-q zato sto i na mojoj karti podrska za ps3.0 ne znaci skoro nista sledeca kupovina za mene ce biti zasigurno ATI kad mu malo padne cena :wall: naravno mislim pre svega na neki 1900xt
karta koja je vladala godinu i po u svom trzisnom segmentu nije neka :trust:ivke76 je napisao(la):tako da sve u svemu 6600gt i nije neka karta
Ser_Zile je napisao(la):karta koja je vladala godinu i po u svom trzisnom segmentu nije neka :trust:
jesi ti svestan kakvu si glupost napisao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari