Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Nije rekao odakle ide paket za nemacku (verovatno iz kine)?

U svakom slucaju jos je rano da dizes frku na paypal za taj paket.

Problem je nepostovanje datuma da je pisalo napr. kao na aliju do 60 dana ja nebi kupio od njih placena je postarina i osiguranje neko da stigne u tom datumu koji su naznacili a on je 6 - 11 radnih dana!
@bakara paketi idu iz kine.Ali rokovi valjda moraju da se postuju?

Poslednja izmena:
Probaj da se zalis za probijanje roka, i nemoj da primas paket onda.

DHL eCommerce je iz Azije, jer za ostatak sveta se koristi termin DHL Global Mail i dalje. Prespor je.
Doduse, 6-11 radnih dana je taman proslo juce maltene ;)

Problem je nepostovanje datuma da je pisalo napr. kao na aliju do 60 dana ja nebi kupio od njih placena je postarina i osiguranje neko da stigne u tom datumu koji su naznacili a on je 6 - 11 radnih dana!
@bakara paketi idu iz kine.Ali rokovi valjda moraju da se postuju?
Mislim da je to okvirno vreme isporuke (prouči šta piše oko toga) a ne obavezujuce, a obavezno je ono što propisuje Paypal ako se pozivas na njihov escrow a to je 45 dana za isporuku i 180 dana zaštite.

Znam da ti ne odgovara, ali ja bih čekao, sigurnije je za tebe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Naravno da cu cekati da dodje al da sam znao kako rade nikada nebih uzeo od njih nista!
Problem je sto se reklamiraju sa brzom dostavom zato i pisem ovde kao jedno lose iskustvo. Dok napr. sa "Geekbuying-om" imam odlicno iskustvo.
Opet sam ih kontaktirao i dobio po meni bezvezan odgovor sa njima nikad vise.
We are sorry to tell you that your package might be delayed for a while. Because it’s shipped by post office, it needs to be transferred between the post offices of several countries, it might get through with the Custom Clearance, opening and checking by the officer in any post office. And any bad weather will have huge effect on shipping time.

Our post office manager informed that for most delayed packages, they have large possibility that would be delivered within 35 days. And it’s true that more than 98% packages can be delivered in 35 days in our data base.

So you should surely receive it within 35 days. We’re really sorry for the long time waiting. Please kindly note that we are a very professional online shopping store. The reason why we can run successfully for more than 10 years is because we care about our customers’ satisfaction and we respect our business. So we will take full responsibility since you chose our company to place the order. If you do not receive it by that day, please open a new ticket to us and we'll file a case with post office to check. You have nothing to worry about.

Please also keep tracking the package, if it’s arrive in your country, please wait for 5-10 days to let it to be delivered to your house. If you haven’t received it after 10 days then you can contact your local post office to inquire about it. It will be faster than us to contact our post office because you’re doing it locally.

We really appreciate your patience and support.

Čisto da ne bude zabune, geekbuying i gearbest su ista firma, i ko zna koliko ih je još na webu.
Iskustva zavise od slučaja do slučaja, počevši od procesa kupovine, rokova slanja do postprodajne podrške i iz tog razloga se treba zaštititi maksimalno moguće bez obzira na prethodna pozitivna iskustva.

Koliko si platio preko jeftinijeg slanja?

Shiping i osiguranje 11E al da stigne 6 - 11 business days a ne free pa da cekam 35dana koje oni pominju :
kada sam platio pisalo je:

Pa mi je stigao mail:

Pa posle prve zalbe kad je isteklo vreme sami su napisali da im se obratim:

Poslednja izmena:
Čisto da ne bude zabune, geekbuying i gearbest su ista firma, i ko zna koliko ih je još na webu.

On nema problem sa gearbest, već sa lightinthebox.

Preko gearbest ima opcija 5 do 10 dana, ali to nisam video ispod 25$.

Nije mi logično za 11e da bude za 6 do 11 dana preko bilo kog sajta.

Meni danas stigao na carinu paket od gearbesta koji je poslat u novembru preko Švedske, pa ćemo da vidimo koliko će da se kiseli na carini, pošto će 100% da bude carina.

Shiping i osiguranje 11E al da stigne 6 - 11 business days a ne free pa da cekam 35dana koje oni pominju :
kada sam platio pisalo je:

Pa mi je stigao mail:

Pa posle prve zalbe kad je isteklo vreme sami su napisali da im se obratim:

Na zalost, nije to nista, tj jednostavno su te izvacarili da platis vise shipping.
Isto tako umeju da nude i osiguranje koje nista ne osigurava, pa ko plati, plati, ko ne plati isto mu se hvata.
To jednostavno sluzi da se izvuce dodatni novac od kupca.

Tacno da su me izvacarili sta sad mogu da uradim povodom toga?
Evo jos jednog glupog i bezobraznog odgovora na Ticket(Nude mi kao 4.83e a za dva paketa sam direktno ostecen za 18.86E shiping):
We sincerely apologize for the order delay due to the bad wheather and strike on some Europeans' airports. We have been informed that all package shipped via DHL eCommerce will be delayed for 10-14 days.

Online update information:
Tracking link: http://www.17track.net/en

As a token of our apology we offer you a rewards worth 4.83 EUR.

How to use your rewards:
https://www.lightinthebox.com/download/1eb3978f-2096-4a22-8a5c-c4439749837b

We apologize again for the delay and any inconvenience this may have caused. Thank you very much for your support and understanding.

Budi drzak - i oni su.
Kazi tvrdili ste jedno, VAS je problem ako to ne ispunite.
Ako ne prihvate - cimaj PP.

Strajk na EU aerodromima - a meni 3 paketa prosla od Franfkurta do vrata za 2 dana, a ostali od Frankfurta do carine za 1 dan, i sada se dinstaju na carini ;)

Drugari, zbog štrajka naše pošte naručio sam 11/13/2017 za Austriju jedan adaper od 15$. Ovi moji iz Austrije nisu primili jer ih je zvala carina, a oni su mislili da je droga (ili nisu hteli da plate 5€ carinu). Paket se vratio za Kinu. Kako da im kažem da opet pošalju ?

Capture.JPG

Šta je ovo DX? Oni još rade! :D
Pa valjda si obavestio "tvoje u Austriji" da treba da ti stigne paket! Pre će biti da nisu hteli da plate 5€ :D
Samo ih pitaš da ti pošalju ovamo, "zbog nepredviđenih okolnsti pošiljka je vraćena, da li bi molim vas, mogli da je pošaljete ponovo na xy adresu"...

Šta je ovo DX? Oni još rade! :D
Pa valjda si obavestio "tvoje u Austriji" da treba da ti stigne paket! Pre će biti da nisu hteli da plate 5€ :D
Samo ih pitaš da ti pošalju ovamo, "zbog nepredviđenih okolnsti pošiljka je vraćena, da li bi molim vas, mogli da je pošaljete ponovo na xy adresu"...

Znali su sve to, nego *** "oni ti učine" :) U ovoj slici, gde da klikem da dobijem neki mail ili slično da im napišem da mi pošalju za Srbiju ?

Uh, nisam kupovao na DX zadnjih godinu ako ne i više. Probaj da klikneš ono RMA, to bi trebalo da bude opcija ako ima nekih problema.

Prezali te pare i naruci ponovo, sansa da vrate i 1e su, nazalost veoma male. Razlog - faq- Customs and import duties including any taxes, tariffs or item seized, are the sole responsibility of the customer.
Znaci oni su izvrsili svoj deo posla sa dostavom robe na zeljenu adresu, roba nije preuzeta zbog carine i to je to za njih.

Meni upravo stigao telefon u CG naručen preko DX.com - uzimam ga sad u petak, mislim da je prošlo bez carine.

GB.
Naručeno 29.12. Poslato 30.12. Juče su stigle. Pohvala za GB. Plaćeno naravno sa PP. naručeno par stvari, stiglo juče i danas.

Prilozi

• Screenshot_20180117-194901.png
    Screenshot_20180117-194901.png
    90.6 KB · Pregleda: 137
  • IMG_20180117_194644.jpg
    IMG_20180117_194644.jpg
    174.3 KB · Pregleda: 152
Akcija na gearbestu :D

WYtDFFU.png

Baš se isplati sa 20 na 22 dolara :) https://www.gearbest.com/promotion-stunning-home-tech-special-863.html

S obzirom da tek sad vidim ovu temu, a da sam vec porucio ES3 preko GB, jel ogromna greska sto sam platio karticom a ne pp? :) Sta zapravo moze lose da podje osim refunda?

Pa da dodju neispravne pa da ti ne uvaze, pa se ti slikaj :) Meni su za sad ispali uvek korektni sa gb, ali uvek preko PP placam.

Послато са x600 уз помоћ Тапатока

Ozbiljno pitaš ili zezas? :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa kapiram da je u pitanju neka glupost da maze oci ljudima,neki psiholoski momenat, samozadovoljstvo :d

Stigao Rapoo, procenili ga na 4.799,20 :d vise nego duplo u odnosu na to koliko je placeno! :mad:

A priča se da priznaju cenu sa joybuy.

Vrh Dno