Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Ako se plati preko PayPal-a, moguć je refund, zar ne?

Jeste, ali što bi sebe uopšte izlagao tome kad se ovde odmah vidi da je 1000% fejk u putanju?
Prvo čekaš mesec dana da ti stigne, onda se žališ prodavcu, znači još nedelju dana, onda pokreneš spor preko paypala, to traje par dana (+ postoji mogućnost da ti paypal zatraži da prvo vratiš prodavcu robu, mala ali ipak postoji) i onda još barem nedelju dana da ti pare legnu na račun naročito ako si u intezi jer njima uvek treba godišnji odmor da odrade nešto...
Dakle jedno 40-50 dana...

Jel se zna da li se naplaćuje neki tax ako se naruči iz Hong Konga u Nemačku neka roba? U pitanju je Geekbuying sajt

Mislim da se placa, ja sam koristio jedino DE Warehouse sa njihovog sajta i tad nisam placao.

Da da, kada bi uzimao sa DE skladišta onda se ne plaća, ali je isto tako i cena 50+ evra veća.... Hvala za odgovor

Da li je kupovao neko sa wish.com
Kakva su vam iskustva?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

GearBest, da li neko zna po kom kriterijumu biraju niže cene na mobilnu app u odnosu na WB sajt preko PC? Stavljanjem u favorite i držanjem neko vreme, primetio sam da dobijam Email ponude koje su dosta povoljnije, ali ne i kako funkcioniše mobilna app i popust za kupovinu preko iste? Primer ispod:

ad1caf0371ce54a96af1ddf65f5b35b5.jpg
94ab776d55adb54abfbe92e23af828c7.jpg

I preko WEB PC:

https://imgbb.com/

To ne znam, ali znam da su katastrofa sa otpremanjem robe, pre 17 dana plaćen fon i još nije poslat za nemačku, pakao...

GB nije bio takav ranije, robu su slali maltene istog dana ili sutradan... I meni su par nedelja razvlačili slanje pošiljke, ne znam šta se to dešava kod njih...

Bili su praznici u Kini, mislim da nisu radili.

GB nije bio takav ranije, robu su slali maltene istog dana ili sutradan... I meni su par nedelja razvlačili slanje pošiljke, ne znam šta se to dešava kod njih...

Ja mislim da prodaju robu bez zaliha.
Ja sam uzeo neku sitnicu na ovim akcijama koje su nedavno bile, pisalo je da ima skoro 800 komada na akciji a čekao sam 2 nedelje da pošalju. Jednostavno dogovore se sa dobavljačem o nekoj povoljnoj ceni tipa ako naručite 300 dobijate za recimo 20$ ako naručite 500 dobijate za 17$, 800 kom izađe 15$/komad i onda oni stave na akciju i čekaju koliko će se prodati komada pa kad se završi akcija, a treba neko vreme da se proda 800 komada, tek onda nabavljaju od dobavljača i šalju kupcima.

@Sirius9

ima smisla...znam da je ranije slanje bilo ekspresno, pa još i slikaju pošiljku, sve je bilo ultra brzo...definitivno se nešto promenilo kod njih...

Mene najviše nervira ova Presale "fora". Uzeh na BG neki led sat u predprodaji, i staviše kao do 100 kom najniža cena, do 200 malo viša itd. i za predpostaviti je da će cena u "redovnoj" prodaji biti skuplja, zato ga kupuješ u predprodaji da bi dobio povoljniju cenu i posle čekaš nedeljama da ga pošalju još. Ali neee, sat došao na stanje, došao praznik oni stavili isti na akciju još povoljnije nego što je bilo u predprodaji, ne mnogo ali ipak manje nego pre samo što sad imaš i komentare onih koji su kupili i možeš da vidiš sve mane koje taj sat ima tako da sam u suštini platio 12$ nešto što objektivno ne vredi toliko, realno 6$ bi razmislio da li bi dao nakon čitanja komentara...
I to nije samo jednom da se desi, video sam da se isti obrazac ponavlja samo se pre nisam "upecao" a posle ovog iskustva teško da ću im išta kupiti u predprodaji više...

Zna li neko koja je ovo fora na Lightinthebox? Nisam do sada tu kupovao, a nasao sam povoljno neku kamericu...
Kada iz korpe(slika1) idem na taster Proceed to Checkout ponudi mi shipping opcije sa razlicitim cenama(slika2), a kad idem na Pay Pal Check Out, prebacuje na PayPal stranicu i iznos same kamere, bez doplate za shipping(slika3)
Kako se placa shipping preko PayPal-a ili ga mozda i nema...?!:D

Prilozi

• Slika1.JPG
    Slika1.JPG
    79 KB · Pregleda: 174
  • Slika2.png
    Slika2.png
    216.1 KB · Pregleda: 115
  • Slika3.JPG
    Slika3.JPG
    68.1 KB · Pregleda: 107
Može li neko da mi objasni, ako naručim telefon sa Gearbesta da stigne u EU, da li plaćam PDV i carinu i do kog iznosa?

To zavisi od konkretne zemlje EU u koju planiraš da naručiš...

Ok, imam variantu za HR, Austriju i Nemacku, da pomognem

LightInTheBox,na hrvatskom jeziku pise na sajtu bez pracenja stize za 20dana to nije lose.jel vredi kupovati kod njih kupio bih ezcast.ezcast bezicno povezivanje smart mobilnog telefona sa lcdtv.

Zna li neko kako funkcionišu kuponi?
https://www.gearbest.com/coupon.html
Na koju foru dobijam kupone? Kliknem na "Discover Deals" i dobijem kod sa popustom, da li mi skidaju poene ili šta?

Ja mislim da preko linka dobiješ takvu ponudu?

Pitanjce :

na gearbest kod unosa adrese da li je dovoljno uneti samo adresu kao ulica i broj , zasto dva puta Country / Region - State/County msm tu sam uneo Serbia odnosno treba li posebno obratiti paznju kod nekog podatka - ne bih da se zeznem ;)

E sad sto se tice placanja / kurira - za placanje je jasno kako ide nego da li se kurir posebno bira i ko zapravo donosi robu na adresu...

Izvinjavam se ali nikad nisam nista porucio preko neta :(

Uneseš podatke tako da poštar može da te nađe, ime prezime, ulica i broj, grad i državu a kurira koga hoćeš i onako ti postar donosi osim ako nije DHL i slični

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Jeste, ali što bi sebe uopšte izlagao tome kad se ovde odmah vidi da je 1000% fejk u putanju?
Prvo čekaš mesec dana da ti stigne, onda se žališ prodavcu, znači još nedelju dana, onda pokreneš spor preko paypala, to traje par dana (+ postoji mogućnost da ti paypal zatraži da prvo vratiš prodavcu robu, mala ali ipak postoji) i onda još barem nedelju dana da ti pare legnu na račun naročito ako si u intezi jer njima uvek treba godišnji odmor da odrade nešto...
Dakle jedno 40-50 dana...
Samo da dodam da si za sve bio u pravu! :)

Nadam se da nisi ipak isprobao u praksi da li je fejk ili nije :)

Nešto zanimljivo/povoljno za 11.11 od predloga?

Nazad
Vrh Dno