Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Imaš nkon holandjane, kažu da su ok sa cenama i brzinom isporuke

sent from SM-G900F

Gledao sam, najjeftiniji šiping je ~27€, znači stavim u korpu jednu bateriju od 5€ i to ukupno izađe oko 32€ :mad:
Pitao sam ih jesam li ja nešto promašio ili šta i dobio odgovor da im je previše paketa "nestalo" u srbiji.
GLS (full tracking 2 kg) €26.80

Poslednja izmena:
Uzimali su drugari kod njih skoro ali nisu imali taj problem, kod mene je baterija integrisana i porucio sam je sa fasttech-a

Sent from my Lenovo A7600-F

Nije do nas, nego LITIJUMSKE bas ne mogu bilo kakvom postom. Da uzmes Eneloop recimo, imas onaj jeftiniji shipping od 3eur, ali ako dodas ove koje tebi trebaju samo GLS je dostupan.

Uzimale su kolege s posla krajem prošle godine, tipa decembru, skupilo se više njih i uzeli oko 12 komada, svako po dve (ja ****** uzeo ovde neke žnj za 250 din i nisam hteo tad kad su oni uzimali) isporuka ih izašla ispod 9€ i išlo je običnom poštom bez praćenja, druga opcija je bio DHL. Normalno im stiglo, doneo poštar paket, čak ni pdv nisu imali...
S obzirom na ovdašnji mentalitet ja ipak mislim da su ljudi namerno prijavljivali da im paketi nisu stigli jer praćenja nije bilo pa ne može da se dokaže suprotno. Zato je sad jedina opcija taj GLS koji nikad ranije nisam video...

Ima i obicno slanje ako ne uzimas te koje si trazio! Probao sam 2 minuta pre nego sam napisao post.

Mogu 20 komada Eneloopki da uzmem, i dalje je:
" Post parcel (limited tracking) might take up to 3 weeks €6.81 "

Džaba kad u mod ne mogu da napakujem AA baterije.
Što bi rekli we are fu***d, niko više ne isporučuje litijumske baterije ovamo, moraću da nađem novi hobi :D

Iskreno mi vas nije zao, ali mi je zao nas, koji ne podnosimo pusenje, pa su ove elektronske barem malo bolje po nas ;) Tj. lakse. Nisu dobre, ali su bolje od cigareta :)

S obzirom na ovdašnji mentalitet ja ipak mislim da su ljudi namerno prijavljivali da im paketi nisu stigli jer praćenja nije bilo pa ne može da se dokaže suprotno. Zato je sad jedina opcija taj GLS koji nikad ranije nisam video...

da, mislim da se upravo to dešava...kad naši ljudi ne bi uprskali sve dobre varijante za naručivanje ne bi živi bili:mad: zato smo na skoro svim crnim listama za slanje bilo čega...dobro je da bilo ko ovde šalje bilo šta...

Džaba kad u mod ne mogu da napakujem AA baterije.
Što bi rekli we are fu***d, niko više ne isporučuje litijumske baterije ovamo, moraću da nađem novi hobi :D
Probaj da nađeš na aliju, evropljani nešto zakeraju ali može preko Turske i njihove pošte.

Imam jedno pitanjce za okorele narucioce sa banggood-a :)

Gledam da kupim jedan mali jeftin multimetar, i nasao sam ga na banggood-u za oko ~ $16 + free shipping. E sad, posto znam da moze biti 'free shipping' ali je bez tracking-a, ili kao ima tracking ali je lazni, zanima me sledece:

kada vidim ovu opciju:

KbG8lnu.png

...sta mislite? Da li je bolje platiti jos $1.30 ako ce to znaciti pravi tracking #, ili ce mozda stici brze jer je 'air'. (mada verujem da i ostale slicne (sitne) stvari stizu 'air' putem)

..alfa? :)

Poslednja izmena:
Odgovorio bi ti al pošto si alfu pitao, čekamo da se vrati kući :D

Na GearBestu se deeeefinitivno isplati te 1.3$ za NL poštarinu, stigao mi je paket za 10 dana tačno.

Sent from my Galaxy S7

Poslednja izmena:
Vredi i kog BG uzeti tracking ali ne zbog samog BG već zbog naših seljaka na carini i pošti, nikad ne znaš dal će nekome baš tvoj paket zatrebati pa ga pozajmi na neodređeno vreme. Ako ne stigne BG će ti vratiti pare ili poslati ponovo ali ti čekaš onda duplo a oni tamo dodaju crtice i kad broj pakete koji dobiju noge poraste samo će jednog dana da nam izbaci poruku "Can not ship to Serbia" i ćao zdravo.
Inače ja sam uzeo UNIT amper kljašta/multimetar baš na BG, mislim da su oko 28$ bile, sasvim ok instrument, ako hoćeš mogu da proverim da li još uvek važi popust za njih?

P.S.
Prva opcija nije lažan tracking već ga tu ni nema.
Druga opcija ima normalan tracking koji radi bez problema. U proseku obe opcije putuju jednako dugo mada ponekad ova bez trackinga može i brže da dođe.

Poslednja izmena:
Trenutno mi ne trebaju ta kljesta. Mada mislim da to cale ima. Treba mi za 'direct current' tj. jednosmerni napon i struju. Nesto za pocetak.

Za tracking si u pravu, zato ja i hocu sa trackingom. Medjutim jos nesto razmisljam: Ovaj uredjaj je $16.69 ...aj neka bude da je sa dodatnim $1.30 za air parcel, ukupno $18. Na ebay-u sam ga nasao za $17 + free intl shipping. Oba prodavca su iz kine. I ovaj sa banggood-a a i ovaj sa ebay-a.
Evo sta me zanima: Ne znam kako da se pripremim za nasu carinu. Da li si ti placao nesto dodatno za ta klesta (ili ako si narucivao unimer). Ne znam za koliko ce me odrati tj. na koliko ce oni odokativno da odrede vrednost urejdaja. Ono sto sam razmisljao jeste da im, kada stigne paket na carinu, unapred posaljem screenshot sa paypal-a ali i screenshot sa samog oglasa (zavisno gde sam kupio), npr. sa ebay-a ili isa banggood-a. Da li ce vise verovati screenshot-u sa ebay-a ili sa banggooda? Ako moram da platim 33% ma platicu im, ali na ono sto sam i ja platio a to je 33% na $18. Ne zelim da mi oni odokativnom metodom odrede da npr. multimetar vredi ...$50 ili vise.

Predlozi? :)

Poslednja izmena:
Bacih pogled u moju evidenciju i da, kljašta su bila 28$ (25.84€) a dodatno sam još našoj carini platio 990 din.

Niko ne može da ti kaže šta će se desiti na našoj carini, čak ni alfaunits :D jer to zavisi od toliko mnogo faktora i takvih faktora koji su van bilo koje logike za nas (da li je carinik ustao na levu ili desnu nogu, da li ga je neko nagazio tog dana, da li se svađao sa ženom, da li ga je dete nalutilo ili ima neku kvotu kolko K.din treba da upumpa u budžet).. džaba i zamarati se time.
Možeš da uradiš i to što si napisao, da skineš skrinšotove gde se vidi gde si kupio unimer, kolko si platio itd. i čim vidiš da piše PRISPEĆE odma taj dan (može i dan/dva ranije ali mislim da nema efekta slati nedelju dana ranije jer će taj mail da se izgubi) šalješ mail carini sa svim dokazima i napišeš im broj za praćenje od te pošiljke da bi znali da je došao, ja tako radim kad uzimam nešto što je skuplje tipa 50+$

Na robu koju carina proceni da vredi ispod 50€ se plaća "samo" PDV od 20% a ako procene da je preko 50€ onda se plaća i carina i PDV (ukupno 32%).

Što se tiče dileme gde kupiti tu ne bi mogao da ti dam neki savet, ja uglavnom izbegavam ebay iz jednostavnog razliga što je rešavanje sporova prilično konfuzno odrađeno, ebay te odhebe po kratkom postupku, tipa non stop insistiraju da rešavaš spor sa prodavcem ili mora preko paypala a ovako sa BG je lako naročito ako imaš TN.

P.S. baci link tog unimera na pp ako hoćeš, da vidim kakav je.

Da li ćeš nešto platiti zavisi i odakle si, moji paketi idu preko BG carine i ja često prođem i bez dažbina (prošle godine je bilo čupavo, mnogo više paketa je išlo na "pregled" ali ove godine je OK, ja sam na dobitku) ali zato drugar iz Leskovca čiji paketi idu preko carine u Nišu (valjda je u Nišu) plaća za svaki paket neke dažbine jer tamo ima manje posla pa onda sve pakete gledaju. Prošle godine su se i ljudi iz Novog Sada prilično žalili jer je NS carina radila sve po PS-u (po zakonu treba da se plati PDV na SVAKI paket bio on 1$), sad nešto ne primećujem da se toliko žale! možda je NS carina spustila nogu s gasa malo!

Poslednja izmena:
Što se tiče dileme gde kupiti tu ne bi mogao da ti dam neki savet, ja uglavnom izbegavam ebay iz jednostavnog razliga što je rešavanje sporova prilično konfuzno odrađeno, ebay te odhebe po kratkom postupku, tipa non stop insistiraju da rešavaš spor sa prodavcem ili mora preko paypala a ovako sa BG je lako naročito ako imaš TN.

Nisam bas nesto trgovao ni preko jednog od online site-ova. Ne znam, ja bih onako rekao da si kao kupac na ebay-u prilicno zasticen. Ovo oko setanja da se dogovaras sa prodavcem mi vise lici na ono sto citam u komentarima u AliExpress temi.

btw. Poslat PM.

Poslednja izmena:
:)
'ne znam' kao ...'ne znam' ili 'ne znam' kao 'ne znam da li da mu odgovorim, jer ako odgovorim, opet ce da napise mini-roman'? :D

Sirius, šta ti pišeš. Pa upravo ebay ima najbolje rešavanje spora a zahvaljujući paypalu novac ti je momentalno na računu, za razliku od ostalih gde povrat novca primaš preko kartice, a to dosta traje.

:)
'ne znam' kao ...'ne znam' ili 'ne znam' kao 'ne znam da li da mu odgovorim, jer ako odgovorim, opet ce da napise mini-roman'? :D
Da bi ti odgovorio treba da napises ovako kratke postove, tako da me ne plase mini-romani :d

:d
Znao sam ja da se iza toga krije skrivena poruka. :)

Ja ne mogu da poručim artikal sa gearbest, registrovao aktivirao nalog ulogovan sam, idem add to cart ono odleti u korpu i ona je i dalje prazna. Wtf

Da li je neko imao iskustva sa narucivanjem skuplje (i nesto kabastije) stvari sa Gearbesta (izaslo bi oko 440USD sa expedited shipping)? Sta bih mogao da ocekujem od carine i ostalih dodatnih troskova?

U pitanju je Xiaomi robot usisivac (http://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html). Da li se uopste upustati u ovako nesto (Roomba koja je standard sa slicnim mogucnostima kosta duplo vise, ali sa 5 godina garancije).

DHLom se salje, znaci ~4000 (koliko je spedicija) i oko 32% carina+PDV, verovace ceni posto ide DHLom. Samo ne znam da li je za kucnu belu tehniku 10% carina ili vise! (sigurno nije 1%, iz Kine je roba)

DHLom se salje, znaci ~4000 (koliko je spedicija) i oko 32% carina+PDV, verovace ceni posto ide DHLom. Samo ne znam da li je za kucnu belu tehniku 10% carina ili vise! (sigurno nije 1%, iz Kine je roba)

Bottom line, izaci ce na 610eur od pocetne cene od oko 300. Ne isplati se, posebno uz sve potencijalne probleme sa garancijom (Nemacka je realno daleko bliza :)).

Da li je neko imao iskustva sa narucivanjem skuplje (i nesto kabastije) stvari sa Gearbesta (izaslo bi oko 440USD sa expedited shipping)? Sta bih mogao da ocekujem od carine i ostalih dodatnih troskova?

U pitanju je Xiaomi robot usisivac (http://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html). Da li se uopste upustati u ovako nesto (Roomba koja je standard sa slicnim mogucnostima kosta duplo vise, ali sa 5 godina garancije).

Nisam imao iskustva sa narucivanjem kabastije robe. Jel' to $440 sa ukljucenom carinom+pdv+spedicija, ili je $440 samo sa cenom predmeta + shipping?

Moj savet oko tih 'robota-usisivaca' ... ne bacaj pare. Pre nekoliko meseci secam se da sam negde na YT gledao 'uporedni' test tih robot-usisivaca, koji je odradio neki kinez/korejac. Zakljucak... mogu da ociste 'zrnevlje' tipa, pasulj, pirinac, itd, pa cak i onda ima delova (coskova) gde izostane. Drugo, vidi se da robotski ciste i da 'promasuju' da ociste tamo gde treba a idu vise puta tamo gde su pocistili. Za ciscenje prasine, izgleda da ces i dalje morati to da radis sa 'klasicnim' usisivacem. Ali, ako ne znas sta ces s'parama i $440 ti je kao kao meni 1 dinar, samo napred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno