Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Ima li ovde neko ko ima firmu i da je naručivao iz kine na firum. Ili da zna neku firum preko koje može da se naruči veća količina.
Hteo bi da uzmem 10-20 istih proizvoda a pošto bi to išlo na carinu onda mora preko firme...
Može info na PM,
hvala

Ako su tehnicke stvari, ne moze bez atesta :( Za druge stvari, ponesto puste i bez firme (porucivao sam nesto sto nije tehnicko, rekoh evo vam firma, kaze ne mora..)

Nije tehnika, obrađeni aluminijum, nema elektronike.
Kutija za jedan komad je 7 x 7 x 20cm, sigurno ide na carinu jer kad naručim 1 komad kao fizičko lice uvek mi ode na carinu, nema teoretske šanse da 10-15 kom puste sem ako baš tog dana kad dođe na carinu slete vanzemaljci pa carinici pomisle "kraj je sveta, puštamo sve pakete bez dažbina" :D

Sa GB poručio dve stvari, obe su fotkali pre slanja, ali kao i da nisu -- na jednoj je kadar potpuno pomeren i uopšte se ne vidi moj paket (već njihov radni sto), a druga je mutna, ni slovce se ne vidi, može da bude bilo šta beličasto na stolu sa nalepnicom. Ako je to dokaz kasnije da su poslali...

Nije tehnika, obrađeni aluminijum, nema elektronike.
Kutija za jedan komad je 7 x 7 x 20cm, sigurno ide na carinu jer kad naručim 1 komad kao fizičko lice uvek mi ode na carinu, nema teoretske šanse da 10-15 kom puste sem ako baš tog dana kad dođe na carinu slete vanzemaljci pa carinici pomisle "kraj je sveta, puštamo sve pakete bez dažbina" :D

daj link

Naručio kvadkopter sa GB 18. feb, poslato NL poštom iz Holandije, stiglo već danas, 3. marta -- 13 dana! :) Nije ni išlo na carinu.
Na sajtu piše China Warehouse, a na koverti piše da je poslato iz Holanije, kao da je sa skladišta u Holandiji.

nažalost jedan paket sa gearbesta bez trackinga mi nije stigao. prvi nakon 15ak uspešnih. ima li neko savet šta da im pišem kako da se postavim itd?

Колико већ дуго га чекаш?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Колико већ дуго га чекаш?

ok upravo je stigao hah neverovatno. onaj "lažni" treking mi je izbacio 13og feb da je navodno stigao u Srbiju (prošli put je stigao dan posle toga). već sam se pomirio da se nešto desilo usput ili ga neko ukrao. izvinjavam se, brišite postove :)

Ако је био unregistered не обраћај пажњу на тај лажни трекинг. Ако се не појави за више од два мјесеца онда дижи панику, до тад немаш бриге. Бар не да ли ће да стигне. :-D

Nema tema ili je ja bar ne pronalazim:d, pa ajde da pitam ovde:
Da li je neko uzimao nesto sa efox-shop-a, dobio sam info da ako se uzme roba na kojoj stoji Shipping Free From EU & Duty Free, dakle iz tog njihovog skladista u Nemackoj, da se samo placa cena na sajtu i da stize za 3-7 dana, sto ima logike jer nema carinjenja na robu iz EU.
E sad, to sam procitao na nekom drugom forumu, pa najbolje da pitam ovde, jer previse je to meni dobro da bi bilo istinito.
Konkretno nasao sam Lenovo Zuk Z2 za 180e sa popustom od 47%.

Nema carine unutar EU, za kod nas - no way da nude to.
Iako bi trebali, jer ako naplate istu cenu, efektivno nam vec naplate PDV! Ali osim PandaWill-a i PashminaGolden ne znam nijedan sajt koji ima neki pravi VAT-included. S' tim da za PG stvarno radi, dakle nijednom do sada, cak i u Nisu, nije naplaceno nista osim postinim usluga (bukvalno samo otvaranje paketa, pise oslobodjeno carine!).
Za PW je bilo tipa platis osiguranje, pa ti rade refund, ne znam da li to i dalje rade za Srbiju.

Ali ako si nasao negde za EU da stvarno radi - ne racunaj da to ima veze sa nama :( I nije tacno da se ne carini roba iz EU - ne carini se ako se radi spedicija samo.

A i kad se radi špedicija opet mora da se plati pdv 20% + carina po carinskoj tarifi za telefone 15% jer se Lenovo ne pravi u EU.

Ok, hvala na ovim informacijama.
Posebno za PashminaGolden.

Ne garantujem da ce uvek vaziti, iako pise kod njih tako :) (DDP)

Meni od 3. decembra sa gearbesta nije stigao paket, isto holandska posta. Pisao im, kazu da zovem nasu carinu. Imao neko slicna iskustva ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Kazi im da ne smaraju glupim pitanjima i ako nema tracking da vrate pare ;)

Stiže mi GB newsletter sa "fenomenalnim sniženjima". Juče prvi na listi, Xiaomi Redmi 4 -- $138 (cena u Kini). Kod nas na KP isti model 138€. Kako su dolar i evro opasno blizu, što bi se neko cimao sa naručivanjem iz Kine? :sceptic:

Dali su mi 2 opcije. Da mi uplate polovinu iznosa na wallet ili da mi vrate polovinu na karticu. Bolje ista nego nista .
GB su najgore mufte za takve stvari, gledace da ti nista ne vrate, ali kako se vise zalis, prihvatice vise. Ja sam se zalio sto flash nije radio po deklarisanim brzinama i za 40$ oni ponudili 4$ :) Ja rekoh "da idem u banku za chargeback ili cete prestati da me smatrate glupim?" (tim recima bas - a znaju da ih chargeback kosta ne samo 40$, vec i neki fee preko), odmah poraslo koliko nude, i prihvatio sam :)
Ali, za SVE bukvalno, sto sam porucio sa GBa, sam imao zamerki i zalbi :( Nista nije bilo korektno.

Znaci, ako ti nije stiglo nesto, kazi ili full refund, pa neka se oni bakcu sa traganjem za paketom, ili ides u banku - imas sva prava na to.

Ne prihvatajte uplate na wallet, velika je sansa da prosto necete vise kupovati kod njih, kada vidite koliko problema ima.

^ pa provalio sam da se prave ludi. Prvo su mi rekli koje sve podatke da posaljem pa kao i tracking number, koji ja uopste nisam ni dobio. Ja kasnije lepo napisem sve ono sto sam imao od podataka i kazem da sam dobio samo njihov onaj holandski broj i to je to. Oni kasnije posalju mail da se izvinjavaju i da mi daju samo pomenute 2 opcije. Bas cu sada da ima napisem da hocu full refund.

Uzimate li osiguranje paketa kao opciju kod slanja sa GB-a? Treba da naručim air mouse od 10$, planirao sam ono jeftino slanje bez praćenja + osiguranje. Malo je bezveze i nema logike da uopšte i postoji opcija tog osiguranja sa slanjem bez praćenja, jer kako ću im dokazati da paket nije stigao ako je unregistered?

Placajte PayPalom na GB-u, ako oni ne prihvate, zalite se PP-u, pa neka oni dokazuju da paket nije stigao. Ne gubite svoje vreme na bezobrazne prodavce ;)

Uzimate li osiguranje paketa kao opciju kod slanja sa GB-a? Treba da naručim air mouse od 10$, planirao sam ono jeftino slanje bez praćenja + osiguranje. Malo je bezveze i nema logike da uopšte i postoji opcija tog osiguranja sa slanjem bez praćenja, jer kako ću im dokazati da paket nije stigao ako je unregistered?
Ja nisam uzeo to osiguranje, iskreno ne secam se ni da sam primetio tu opciju. Gearbest mi je bas u mejlu rekao da nemam osiguranje i da zbog toga mogu da mi refundiraju samo polovinu sredstava.

Onda ipak vredi.

Alfa - Tako sam i planirao, imam 3$ nekih GB bodova i 8,5$ na PP balansu pa da potrošim dok nisu propali bodovi.

Poslednja izmena:
Uvek placajte preko paypal-a, ako vam ne stigne samo otvorite case za povrat novca, ne treba nikakvo osiguranje .

^ Čak i bez praćenja?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da, na njima je da pokazu da je stigao paket. Ako nema tracking - njihov problem. Nista u sustini nije skroz bez trackinga, vec samo bez tracking broja po kome se zacas posla vidi gde je sta. Ali svemu se moze uci u trag.

Poslednja izmena:
^ Kolko prosečno mesečno dobiješ od ovih affiliate linkova?

Vrh Dno