Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Ja sam i za prvu dobio tracking number taj holandski. 24e je bila narudžbina tako da možda preko neke sume daju gratis, ali sigurno nisam doplatio ništa.

Nego ja sam tamo pod warehouse option morao da odaberem CN, jer je pod ES i DE pisalo da ne šalju u Srbiju. Danas su mi javili da su poslali i dobio sam taj NL treking broj. E sad, zadnji put kad mi je stizalo sa NL brojem zapravo je i stiglo iz Holandije i to za nekih 8 dana. Jel mislite da mogu ponovo da očekujem tako nešto?

Poslednja izmena:
Jesi siguran da si dobio pravi tracking no?
Mislim da i oni i EverBuying za iznose preko 40$ daju besplatan tracking.

Sent from my MI 4W

Ljudi jel može pomoć, nije mi stigla pošiljka sa bangood, naručio sam onaj nano dron i elise, a ***** nisam naručio tracking. E sad nemam pojma gde je zapelo. Da li da zovem carinu (tamo na sajtu piše da se proveri na carini prvo) ili šta da radim?

Nikada nisam kupovao sa Deal Ex.Vidim da za neke stvari pise isporuka 7-10 dana,da li to znači da od kada uplatim, tek posle 10 dana šalju,odnosno ne drže robu na stanju kao Gearbest,jer tamo sve što sam kupio bude poslato maltene odmah.

Delivery - od slanja do stizanja na nasu carinu.
Ships in - kada oni salju (pocinju slanje).

Piše :ships with 7-10 days.To znači da robu nemaju na lageru.
Na Gearbestu ,sve što je u ponudi je i na stanju ,odmah šalju,zato mi je ovo čudno.

Ako dobro vidim Gearbest ponovo salje baterije i power bankove za Srbiju, ali samo kao registered.

Koliko znam nikad nije ni pisalo da ne šalju, nego kad poručiš samo ne stiže i kad im se obratiš oni kažu da će vratiti novac jer baterije ne šalju.

Koliko znam nikad nije ni pisalo da ne šalju, nego kad poručiš samo ne stiže i kad im se obratiš oni kažu da će vratiti novac jer baterije ne šalju.

Mislim da je pre pisalo da uopste ne salju za Srbiju. Sada salju ali samo kao registered air mail.

Mislim da je pre pisalo da uopste ne salju za Srbiju. Sada salju ali samo kao registered air mail.
Pa i banggood "šalje" ali nakon par dana te obaveste da pošiljku nije moguće poslati i da će uraditi povrat novca.
Bilo bi odlično kada bi se zaista moglo kupiti preko GB mada sumnjam.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

Do juce je na Gearbest-u pisalo za svaki powerbank da ne salju za Srbiju, a od juce salju "The united Arab emirates Registered" postom, a postarina nije bas mala, pa kome treba eto sanse...,)

GB uopste nije dao da se poruci do juce, potvrdjujem.

Ali Xiaomi PB od 10000mAh ispadne preko 30$ sada - neka hvala!

Екипа може мала помоћ. Нисам сигуран да ли сам у доброј теми па молим админе да ме пребаце ако нисам на добром мјесту.
Наиме gearbest ми не дозвољава да платим мојом картицом, ради се о картици ОТП банке, Visa дебитна. Картица добијена за Exit, они су ми тврдили да може да се користи за интернет плаћање. Успјео сам истом картицом на другом сајту да платим поруџбину, дакле функционише плаћање на нету. Што ће рећи да има неких проблема са gearbest-ом. Раније сам за интернет куповину користио Gift картицу Ерсте банке и опуштено сам плаћао на gear-у без икаквих проблема.

Plati preko PayPala?

Ja sam i za prvu dobio tracking number taj holandski. 24e je bila narudžbina tako da možda preko neke sume daju gratis, ali sigurno nisam doplatio ništa.

Nego ja sam tamo pod warehouse option morao da odaberem CN, jer je pod ES i DE pisalo da ne šalju u Srbiju. Danas su mi javili da su poslali i dobio sam taj NL treking broj. E sad, zadnji put kad mi je stizalo sa NL brojem zapravo je i stiglo iz Holandije i to za nekih 8 dana. Jel mislite da mogu ponovo da očekujem tako nešto?

Ovaj put stiglo za 16 dana, bez dodatnih troškova \o/ GameSir g3s, pisali su vrednost paketa 9e.

Jutros stigo mail da se navodno vratila posiljka za banggood i da li da mi odrase refound (xiaomi 10000 bio porucio, jos platio i tracking dodatno i neko obezbedjenje paketa). Odma mi pade na pamet sto je neko pisao da oni uopste nisu ni poslali taj paket iako su stavili shipped. Sta sad da radim, kakvu ocenu da im dam obzirom da mi je to prva kupovina. Moram da vidim i kako se radi povrat sredstava sa istog jel do sada sa alijem, gearbestom i ebayom nikad problem nisam imao :(

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Trazi da ti vrate iskljucivo kako si platio, jer umeju da ti "vrate" kao GearBest credit... ja sam bukvalno na svaku (ali SVAKU) posiljku sa GB-a imao pravih zamerki i na kraju sam trazio da mi vrate iskljucivo na karticu, inace dzaba mi u njihov credit, kada nemam nameru vise ista kupiti tamo :D

Kakvu god ocenu da stavis, verovatno je nece publikovati ;) Samo gledaj da dobijes novac na karticu ili PayPal, kako god si placao (PP ce ti vratiti odmah na karticu sa GB-a ako je refund)

@alfaunits Druze sad imam sledeci problem: iako sam dobio email sa nekog androidservice da je posiljka vracena i da imam 3 dana da prihvatim refund dok mi ne odrade cancel (slika u prilogu), kada odem na sajt i pokusam da odradim repair-refund-resending dobijem poruku da je posiljka u tranzitu (slika 2) i ne mogu nista. Sta mi je ciniti?

Prilozi

• Screenshot (16).jpg
    Screenshot (16).jpg
    143 KB · Pregleda: 106
  • Screenshot (17).jpg
    Screenshot (17).jpg
    262.6 KB · Pregleda: 125
Pa odgovori im na mail?

P.S. Tek sam primetih da je BG a ne GB sajt, mada pretpostavljam da isto imaju neki interni credit za refunds :)

Tnx za savet. Javljam razvoj situacije ;) I ne bih da zatezem sa njima al nema sanse da su poslali posiljku i da im se vratila za 3 nedelje!

Jutros stigo mail da se navodno vratila posiljka za banggood i da li da mi odrase refound (xiaomi 10000 bio porucio, jos platio i tracking dodatno i neko obezbedjenje paketa). Odma mi pade na pamet sto je neko pisao da oni uopste nisu ni poslali taj paket iako su stavili shipped. Sta sad da radim, kakvu ocenu da im dam obzirom da mi je to prva kupovina. Moram da vidim i kako se radi povrat sredstava sa istog jel do sada sa alijem, gearbestom i ebayom nikad problem nisam imao :(

Naručio sam isti proizvod, takođe je stajalo shipped 4.november, i kada nije stiglo posle mesec i po dana, zatražen je refund, ponukan iskustvima ljudi sa foruma kojima porudžbine nisu stizale.Refund je prihvaćen i odrađen, ali je jutros poštar doneo power bank!:)
Naravno, ponovo će biti izvršena uplata.

Haha kakav cirkus :)

Stigao refund na paypal jutros. Ovi iz banggooda traze da ih pozitivno ocenim, sad nisam siguran sta da radim posto sam gotovo siguran da nikada nisu ni poslali bateriju!

Stigao refund na paypal jutros. Ovi iz banggooda traze da ih pozitivno ocenim, sad nisam siguran sta da radim posto sam gotovo siguran da nikada nisu ni poslali bateriju!

A na osnovu čega si ti tako "gotovo siguran" da stvarno nisu poslali paket?
Imaš nekog tamo u upravi pa ti javlja šta se dešava ili ih pratiš preko njihovih sigurnosnih kamera po kancelarijama i slušaš šta pričaju (na kineskom)?

Neko je smislio teoriju zavere koja mu se najviše svidela i ljudi poverovali!
Evo ti jedna od svežijih naručbina, kao što možeš videti paket je bio u kini od 11.10.2016 pa sve do 30.10.2016, znači više od tri radne nedelje. Ja sam ga dobio 8.11.2016
Teorija.JPG
Ne branim kineze, uostalom vidiš sliku a trenutno imam i 5 otvorenih tiketa ali ja bezveze i kad tako krene da se širi neka totalno neproverena teorija.
Mi smo tako malo tržište da bukvalno kad bi svi odjednom prestali da kupujemo kinezi ne bi ni primetili da nas nema...

Poslednja izmena:
Zato sto je par ljudi u powerbank temi isto konstatovalo, navodno zbog neke zabrane da se avionom salju litijumske baterije ili sta vec.

I po tracking broju se nikad pomerio nije.

Nije potpuna zabrava već striktna regulativa, recimo za nemačku se PB normalno isporučuju.
Konstatovali jesu ali na osnovu čega, nečijeg ubeđenja da kinezi rade protiv nas!!!
Baš ću sad da ih pitam koliko je prosečna porudžbina naših kupaca...

Za države gde idu direktni iliti dedicated letovi poštanskih službi, PB i druge baterije mogu da lete bez problema ili uz neke sitne restrikcije.
Tamo gde je obim saobraćaja mali, pa se pošiljke šalju u transportnom odeljku komercijalnih letova - baterije ne primaju.
Zato za Nemačku idu baterije a za nas zvanično jok.

Narucio sam Xiaomi PB i jos par stvari sa Everbuyinga i poslato je danas posle nedelju dana cekanja, dobio sam neki cudan tracking no i pise da mogu da pratim na AEAMJH. Da li neko zna sta je to? Na trackitonline.ru mi kaze da je provajder KAWA al nema linka i google ne nalazi nista. Znam da je jos rano al me zanima. Posto je vise stvari u paketu trebalo bi da je stvarno poslato pa cisto da znate da izgleda i dalje mogu da se narucuju PB.

to ti je UAE post preko njega sam ja kupio tablet u pitnju je GB a link imas gore.Tracking number treba da pocinje sa RB a zavrsava sa AE.Shipped out je bio 23.12 i dalje nemam nikakav info sa tracking number-a
pitao sam GB oko tog broja i oni odgovaraju:
Thank you very much for your recent message.
NOTES:
1.There may be delay between scanning events and the website's updates. Once we have shipped the item ,the tracking status will take a few days to be updated online by the shipper. Therefore, please hold on for a few more days and try again later.
2.Usually, most parcels with this carrier will be received within 10-25 working days after shipment date. This timeframe is valid regardless of the tracking information's availability.
Thank you so much for your continued patience and kind understanding.

Best Regards
Fahim
Gearbest Customer Service
http://www.gearbest.com/

Nazad
Vrh Dno