Šta je novo?

Gde su nestale avanture?

Syberia je definitivno naj avantura (point & click) svih vremena!

hahahaha
@BitrAtE verovatno si se ti tek tad ukljucio u igranju avanturi kad je Syberia izasla ;)

Dobar je Darkness Within :)

Podseca me po atmosferi na stare dobre avanture pune krvi i ludila :D

Skoro sam završio:
The Secrets of Atlantis The Sacred Legacy
Undercover - Operation Wintersun
Obe avanture su odlične, priča zanimljiva, grafika odlična.

Trenutno igram:
Cleopatra A Queens Destiny
Culpa Innata
Kada stigne Darkness Within biće ludilo, probao sam demo i odličan je.

Ovo su igrice koje ne treba propustiti:
Black Miror
NiBiRu
Still life
Voyage
Paradise Sokal
Safecracker
Secret Files Tunguska
Destination Treasure Island

hahahaha
@BitrAtE verovatno si se ti tek tad ukljucio u igranju avanturi kad je Syberia izasla ;)
Avanture tipa Monkey Island i sl u "crtanom" fazonu ne volim... A ako znas neku avanturu koja je u fazonu Syberie slobodno preporuchi... Takodje dobra je i Still Life...

Avanture tipa Monkey Island i sl u "crtanom" fazonu ne volim... A ako znas neku avanturu koja je u fazonu Syberie slobodno preporuchi... Takodje dobra je i Still Life...

***, ne postoji najbolja avantura, jer je to subjektivna stvar. Meni je najbolja Longest Journey (vodi zestoku bitku za vrh sa Gabriel Knight serijalom), tebi Syberia, nekom trecem je to Sam and Max.

Agatha Christie: Evil Under The Sun sve moje preporuke!

Ne mogu da verujem da niko ne pominje The Longest Journey kao jednu od najboljih avantura. Mislim na prvi deo, naravno, drugi deo je onako.

Ni discworld serijal nije nimalo za potcenjivanje, a najomijleniji mi je drugi deo.

sad sam se setio grim fandanga, zasto ne bi napravili neki nastavak.....kao da obeleze deset godina od prvog izdanja :d

Meni je isto syberia najbolja avantura koju sam igrao do sada.Drago mi je da ima toliko istomisljenika.Steta sto nema nastavka......Ili makar da se prave tako kvalitetne igre istog zanra.

Jel moze neko da mi kaze ko je presao avanturu Culpa Innata, sta su joj plusevi...
Negde sam cuo da je u pitanju dobra igra, ali juce sam je nabavio i kada sam je pokrenuo, izvalio sam da su grafika i izvodjenje (gameplay) prastari. Znaci mislim da bih ja bolje teksture napravio od njih...
Pa ima li svrhe da nastavim dalje zbog price,... ?

Niko ne pomenu Myst,Uru,Mysterious Jurney , a vrede ..

Vidim da je izasao Next life od Adventure company.

Cek, cek...
a sto niko ne pominje Black Dahlia-u, pa Ripper-a, pa Gabriela Knight-a i sl.?

Ko je propustio nekad, naka obnavlja gradivo pod hitno!!!

Malo sam probao Next Life, ali samo 20 minuta. Grafika je dosta dobra, modeli likova su jako dobro odradjeni. Cini mi se da prica moze da bude dosta interesantna ali tek ce da se vidi. Jedino sto mi malo stipa usi je voice acting lika koji vodite. Totalno ne zainteresovano zvuci, dok ostali likovi dosta bolje glumacki zvuce. No, nisam ni zagrizao malo dublje, pa ce se sve videti. E, kad sam pretrpan sa obavezama.

Cek, cek...
a sto niko ne pominje Black Dahlia-u, pa Ripper-a, pa Gabriela Knight-a i sl.?

Ko je propustio nekad, naka obnavlja gradivo pod hitno!!!

Pa da si pazljivije citao video bi da je GK pomenut :)
Ripper i Black Dahlia su verovatno preteske za prosecnog igracha (posebno Black Dahlia), a i ljudi izgleda ne vole FMV. Ako cemo tako onda treba pomenuti i Tex Murphy-ja ;)

Skoro sam odigrao Indigo prophecy i mogu da je preporucim svima. Igra proizvodi neverovatan osecaj neizvesnosti za vreme igranja, a prica je vrhunska! Atari ja mislim da je izdavac, a nacin igranja je vrlo originalan!

Skoro sam odigrao Indigo prophecy i mogu da je preporucim svima. Igra proizvodi neverovatan osecaj neizvesnosti za vreme igranja, a prica je vrhunska! Atari ja mislim da je izdavac, a nacin igranja je vrlo originalan!

Da, Indigo Prophecy mi je jedno od najprijatnijih iznenadjenja u zadnih par godina. Secam se dok sam isao na faks i stalno razmisljao sta ce sledece da se desi. Prvoklasna atmosfera, muzika, prica, ma sve. Mnogi filmovi mogu da se postide naspram njega.

Ja jako dugo cekam vampire story posto ce to biti skroz rucno crtana igra, a te najvise volim.

A jesi li probao Runaway 1 i 2??? I ja volim te "stripovske" avanture, a ova je jedna od tih, mada nije smešna kao Monkey Island, prava je milina videti punokrvnu 2D avanturu sa super grafikom...

Kako, bre, ljudi nema avantura?!
Ok, tačno je da ništa mnooogo dobro nije izašlo u zadnje vreme, al', recimo Sam & Max: Season 1 je po meni bolja igra od toliko izvikane Syberie (da se razumemo, dobra je ona, al' me malo nervira što je svako navodi kao omiljenu avanturu, a realno, ima mnogo boljih avantura). Pa onda, samo ovih dana je izašla nova Agatha, Darkness Within, Nostradamus, a skoro izlaze A Vampyre Story, novi Šerlok, Jack Keane, The Abbey... itd, itd... a ove godine izašli Ankh 2, Dead Reefs, Cleopatra... sasvim fino avanture... tako da ima šta da se igra.;)

Pričate o najboljim avanturama... meni je Grim Fandango, ili možda Sherlock Holmes: Case of the Silver Earring, Discworld (kec i Noir), a i Still Life mi je super avantura), mada nisam igrao dosta klasika (tek sam se pre 2-3 godine zainteresovao za žanr, tj. tek su mi skoro dosadile pucačine i strategije (od preteranog konzumiranja, verovatno :D)).
Moracu da je probam popodne. Oni su pravili dobre avanture.
Pa oni su izdali, praktično, svaku avanturu koja je izašla u zadnje 2-3 godine.:D

Poslednja izmena:
moja poenta je bila da su se tokom devedesetih avanture borile za najbolje igre godine i da i oni ljudi koji su igrali quake, doom ili sta vec su culi za tadasnje aktuelne avanture, a danas je totalno drugacija situacija....ne pamtim kada se poslednji put neka avantura spominjala kao nesto sto zavredjuje paznju sireg auditorijuma

moja poenta je bila da su se tokom devedesetih avanture borile za najbolje igre godine i da i oni ljudi koji su igrali quake, doom ili sta vec su culi za tadasnje aktuelne avanture, a danas je totalno drugacija situacija....ne pamtim kada se poslednji put neka avantura spominjala kao nesto sto zavredjuje paznju sireg auditorijuma
Tačno je to, ***, ali za to nije kriv kvalitet avantura (u zadnje vreme), nego ljudi.;)

Nazad
Vrh Dno