Šta je novo?

Gde su nestale avanture?

kako kvalitet nije kriv?
90% avantura u zadnjih 5 godina su smece tesko.....
Ama bas ni jedna od preostalih 10% nemoze da se poradi sa naslovima iz 90tih

kako kvalitet nije kriv?
90% avantura u zadnjih 5 godina su smece tesko.....
Ama bas ni jedna od preostalih 10% nemoze da se poradi sa naslovima iz 90tih
A Sam & Max: Season 1, Still Life, Sherlock: SotSE...?

Kažem da su ljudi krivi jer danas niko neće da se ''smara'' sa avanturama, bitno da je akcija... Za avanturu treba da sedneš, da se opustiš, da slušaš dijaloge... a u FPSu isključiš mozak, pa piči... Iz istog razloga su filmovi popularniji od knjiga.:D Nisu nestale avanture, nego nema ko da ih igra. Neko koji je krenuo da igra pre 5 godina, nikad i neće da odigra čak ni te stare ultra-kvalitetne igre, a kamoli nove.;) Čak i da ove igre koje sam naveo ne mogu da se porede sa naslovima iz 90tih, mnogo avantura ima koje nisu savršene, ali jesu odlične i zabavne (Ankh, Runaway, Syberia, Daemonica, Tunguska, Forbidden Manuscript (i ostale Kheopsove avanture su vrh!), itd, itd.). Ne možeš da kažeš da voliš avanture, a da ti nije bilo zabavno da odigraš, npr. Runaway (kec, dvojka je već druga priča).:)

Poslednja izmena:
Shto se tiche avantura susha je odavno. Meni koje su se dopale: Larry 7, Syberia 1/2 i to bi bilo to. By the way, ponovo sam pre neki dan presho Larrya, skroz sam zaboravio da kad zavrshish igru ima ona zaebancija kobajagi formatira ti hard disk - stalo mi je srce na 10 sekundi :D

Moze li mala pomoc u vezi igrice The Secrets Of Atlantis , The Secret Legacy.Evo vec dva dana nemogu da provalim kako da otkljucam onaj sifrovani kofer neznam koji su brojevi.Mooolim da mi pomognete!Hvala!

pa izgrabuljaj na google-tu walkthrough :)

Setih se. Za ljubitelje teskih mozgalica probajte:
Safe cracker.

Nalazite se u kuci iz koje trebate da izadjete, bez ikakvih oruzja sa gomilom sefova, a u svakom neki script za nastavak igre.

pa izgrabuljaj na google-tu walkthrough :)
Bolje rešenje od walkthrougha je UHS Reader.;)
Shto se tiche avantura susha je odavno. Meni koje su se dopale: Larry 7, Syberia 1/2 i to bi bilo to. By the way, ponovo sam pre neki dan presho Larrya, skroz sam zaboravio da kad zavrshish igru ima ona zaebancija kobajagi formatira ti hard disk - stalo mi je srce na 10 sekundi :D
Misliš na onog Larryja iz '97-'98? :D

Poslednja izmena:
Setih se. Za ljubitelje teskih mozgalica probajte:
Safe cracker.

Nalazite se u kuci iz koje trebate da izadjete, bez ikakvih oruzja sa gomilom sefova, a u svakom neki script za nastavak igre.

bravo za igru stvarno je preteska samo sam prvu uspeo da resim sam a ostalo sam morao uz pomoc resenja

Misliš na onog Larryja iz '97-'98? :D

Naravno. Ono njesra shto je izashlo kasnije (Magma Cum Laude) uopshte ni ne rachunam, upropastishe igru totalno. Love for Sail je extra. Imam onu Win verziju od 700MB shto radi na XPu. :d

Safecracker je fenomenalna igra, ali meni ne radi dobro na laptopu (dammit!). :S:

Ko jeodigrao THE LONGEST JOURNEY , nek uzme DREAMFALL to je nastavak prica ide dalje.... Jako lepo! samo kolko jos do treceg dela...

Znaci da si zavrsio safe cracker?

90% zavrsio sam, nisam uspeo resim dve-tri zagonetke za koje sam pogledao walkthrough. U Black Dahlia nisam uspeo resim 50% zagonetki, a svaka je imala logicno resenje, ali jednostavno je igra mnogo teska i da bi skontao resenje moras mnogo razlicitih stvari da povezujes u glavi. Safecracker je igra sa par puzzle-ova iznad prosecne tezine, a ostali su manje vise vec vidjeni. Da nije tako ne bih uspeo da je obrnem skoro celu sam, jer nisam neki genije :)

p.s. nadam se da govorimo o istoj igri, tj. onoj od Kheops Studia?

Upravo sam zavrshio Safecracker (novija verzija, ne ona iz '01). Igra je extra izazovna. Prelazio sam je sam sve do one sobe koja vodi na potkrovlje (nikako da provalim one glupe tochkove :D). Zadnja zagonetka je bila prelaka, reshenje sam uvedeo vec u prvom kupatilu sa onim delovima brojeva.
P.S. Shta ste odabrali da upishe na kraju u testament? Ja sam sluchajno kliknuo Margaret i samo je ispisalo da ce ona sve pare da stavi u banku i toliko. Damn, hteo sam da ja uzmem pare, samo mi josh 40k evra fali za bembaru :D

To sto se nekima cini da nema novih avantura, uopste nije tacno. Druga je stvar sto svega 15-20% njih bude izdato od strane piratskih grupa, za koje oni uglavnom nemaju interes.

Poslednja izmena:
Ko spomenu Safecracker, sunce li mu žarko. Celo veče igram igricu :) Taman da odustanem i zavirim u walkthru, kad mi padne genijalna ideja na pamet :) i tako u krug. Sutra ću valjda da je završim pa da nastavim sa normalnim životom :)

Tek sam krenuo da igram, ali vec mogu da preporucim: Darkness Within.
Ko je voleo Scratches, volece i ovo. Slicna grafika, ali cak i bolja atmosfera od Ogrebotine :D.

Ko spomenu Safecracker, sunce li mu žarko. Celo veče igram igricu :) Taman da odustanem i zavirim u walkthru, kad mi padne genijalna ideja na pamet :) i tako u krug. Sutra ću valjda da je završim pa da nastavim sa normalnim životom :)

Ja, bate. :)
Pravo da ti kazem, odustao sam na pola igre. Ne vredi, omatorilo se. :(

Prešao sam konačno Safecracker. Pomoć mi je bila potrebna kod kraljičinih polja, kod žica u boji (delimično sam daltonista) i kod bilijar kugli. Ostalo sam uspeo da rešim sam, s tim što ove bilijar kugle nikad ne bih rešio, čak da imam i sve vreme ovog sveta na raspolaganju. Sve u svemu nije loše, pogotovo što mi je u sećanju ostalo mnoštvo avantura sa debilnim rešenjima.

Ima li još nekih interesantnih logičkih igara? Svojevremeno sam obožavao Incredible machine serijal.

Stvarno, bilijarske kugle su nelogichne. Mislim kako se dobija 1137 za shifru (pretpostavljam 2 crvene su 1 1, zelena je 3, a zuta je 2 i odatle se dobija 7 ???)? Takodje onaj sef sa bojom lasera u radionici nikad ne bih reshio bez pomoci. Ostalo je bilo manje-vishe logichno.
EDIT: jedino shto mi pada napamet za 7 je da je to suma vrednosti svih kugli koje fale sa stola (nikad se toga ne bih setio).

Poslednja izmena:
Da li je neko već probao Benoit Sokal Sinking Island, deluje da će biti dobra avantura. Prethodna avantura Paradise je bila odlična.

sinking-island-20070809104117562.jpg

sinking-island-20070911023221216.jpg

Info

Poslednja izmena:
Upravo mi stize novi Benoit Sokal, ocekujem samo najbolje od njega mada sam trenutno na novom Sherloku vs Arsene lupin koji je izvrstan.

I meni stiže Benoit Sokal Sinking Island za tačno 3h :D
Sherlock Holmes versus Arsene Lupin sam tek počeo da igram, deluje kao dobra avantura. :happy:

Probao sam Sinking Island..Tek sam na pocetku al izgleda mi ****no dobro...vidjecemo...

Deluje interesantno. Dosta sam toga zavrsio, ali sa teskom mukom. Jednostavno, nisam detektivski orijentisan. Malo mi je pda smusen. Vidim da ce uskoro biti uninstall.

aj dajte jos neke utiske o sinking islandu...

ja sad zavrsavam the longest journey.mnogo,ali mnogo dobra igra.verovatno najbolja avantura ikada.a cak i grafika za sadasnje standarde nije toliko losa...

Ja sam zavrsio sinking island i ko trazi cistu detektivsku igru bice odusevljen ali ja nisam bas zadovoljan igrom u kojoj ce cela igra vrti oko jednog ubistva i 10 likova koji su svi osumljiceni za isto... tako da se 90% svodi na prici sa njima na osnovu dokaza koje skupis... kao i da se cela igra odvija na ostrvu na par lokacija koje su odma dostupne i cine celu igru. Efektivne igre ne bi rekao da ima vise od 10h od pocetka do kraja

Nazad
Vrh Dno