Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Skinuo sam novu mapu italije i grcke, raspakovao sam (fajl se yove gmapsupp) i hocu da je prebacim na karticu u folder gde je garmin. Da li da obrisem stari fajl sa istim imenom?

Ako to uradiš, nestaju mape koje su do tada bile na telefonu. Garmin XT kapira samo jedan fajl u kojem se nalaze mape, a koji mora da se zove gmapsupp.img. Ono što ubaciš u taj fajl od mapa, to će biti dostupno programu.

Garmin trpi samo jedan gmapsupp.img. Dakle, sve mape moraju biti u jednom .img fajlu. On se pravi iz MapSource softvera na računaru. Moraš kupiti verziju Garmin mapa za MapSource, pa onda sam praviš gmapsupp sa mapama koje su ti potrebne. Ne znam da li već pripremljen gmapsupp.img može da se prebaci na računar pa edituje.

Ovako kako sada imaš, možeš stari gmapsupp da sačuvaš na računaru kada ubaciš novi (ili ga samo preimenuj u telefonu, promeni i extenziju u neku bzvz, ili prebaci na drugu lokaciju na kartici....) pa ga vrati kada ti budu trebale mape iz njega. Ali da imaš dva gmapsupp-a neće da može.

Ipak je najbolje da nabaviš Garmin CityNavigator Europe 2012 ili noviji, instališeš to na računar pa onda po potrebi ubacuješ u telefon države koje ti trebaju. Pri svakom "send map to device", MapSource briše stari gmapsupp i formira novi od delova mapa koje si selektovao na računaru.

Ok, kapiram, hvala ljudi. Nisam bas upucen mnogo u ovo sve pa mi je vasa pomoc neophodna :D

Garmin XT kao i Garmin uredjaji trpe 3 mape ili set mapa: gmapsupp,gmapsupp2 i gmapprom.
Nedavno sam radio prijatelju koji je isao Wolrd Tour poslovno,stavio u jedan uredjaj Evropu,Severnu Ameriku i Indoneziju posebno,kao sto sam gore naveo.Kada se vratio kaze sve savrseno radilo,ako ne racunamo manje zastoje pri crtanju mapa jer su mape "prebogate" za njegov stariji Garmin uredjaj.

Poslednja izmena:
^Ja sam davno probao da imam na telefonu dva fajla odjednom, gmapsupp.img i gmapsupp2.img i nije radilo.

Imao sam i ja slucaj sa jednom verzijom Garmin XT da nisam mogao upp i upp2 da stavim jedno pored drugog,ali je prom + upp odradio posao

Dakle, ovaj ....2 ide sa samo jednim p ?!?

Cek da pogledam na arhiviranim mapama,pisao sam napamet... yup,moja greska,gmapsup2 je pravilno...

Vidim da najnoviji CityNavigator ima ne baš najsjajniju podršku za SFRJ (BiH, CG). Koja mapa je tu bolja, CN 2013.10 ili AdriaROUTE 4.00 (ako postoji bolja mapa od te u CN, zašto je ne koriste)?

Za Srbiju koristi SCG Route, za BIH i Hrvatsku Adria Route, a za ostatak Evrope City Navigator Europe NT 2013.10

Poslednja izmena:
A koja je poslednja verzija SCG Route? U CN za Srbiju piše "detailed coverage" jednako kao za najveći deo Evrope.

CN za mape koristi Navteq-ovu bazu. Na sajtu Navteq-a uvek možete videti šta je i kako trenutno pokriveno, i to što vidite ovde: http://www.navteq.com/ je ono što ima u poslednjoj CN Europe. Srbija je relativno ok porivena, ali je ipak bolje urađena u SCG. Hrvatska i Slovenija su sasvim dovoljne u okviru CN, pogotovo ako treba samo da prođete kroz njih na putu do Evrope. Bosna i CG su generalno loše u svim mapama.

Jel koristi neko Garmin na N8? Moja N8 je updejtovana sa najnovijim OS-om, Garmin radi, ali ne mogu da ukucam adresu. Pojavi se polje, ali nema tastature. Neko rešenje? Probao sam instalaciju na kardicu in u memoriju telefona.

Garmin verzija ti ne valja,skini zadnju oficijalnu sa Garmin sajta i probaj kako radi.
Odradio sam par N8 i sve su odlicno radile.

Verzija je ona poslednja sa Tajvanskog sajta, ona sa 6 na kraju. Ta verzija mi je radila na C5 i 5800 koje isto imaju tač ekran. Da nije problem u softveru, OS, telefona?

@stex
garmin ti je u redu,nego je problem do belle fp1 koji je instaliran na tom telefonu (pogadjam 100%) :)
imas varijantu kad hoces nesto da kucas,zakljucaj i otkljucaj telefon pa ce se pojaviti tastatura...

Ta tajvanska .60 verzija je ista kao 5.00.50 za sve ostale, ima ispravke u interfejsu za tajvansko tržište i ništa više.

+1

Nisam baš siguran. Ja sam instalirao 5.00.50 na Nokiu E7, i C5-03 i brljavi kad se zarotira ekran. Dok sa 5.00.60 taj problem ne postoji. Vidim da je izbačena neka custom verzija 6.00.00 tako nešto, ali ja nisam uspeo da je pokrenem ni na E7 ni na mom E72.

Poslednja izmena:
Jel moze mala pomoc oko garmina i nokie x6, skinuo sam garmina, instalirao sve lepo, i sve radi, samo imam problem, hocu da ubacim mape cele evrope, skinuo sam sa neta neke garmin navigator mape, ali svaki region je posebno i svaki se zove isto pa ne znam kako da ih ubacim sve u telefon (konkretno ex yu, grcka, makedonija, turska, italija, francuska...tj kapiram da su to east, tu je srbija, south i central evropa)
Unapred zahvalan

Isti telefon, isti program.

Prva stvar: celu mapu nećeš moći da ubaciš odjednom, zato što je Garmin na Symbian ograničen na najviše 2 GB velik fajl. U najboljem slučaju ćeš proći bez UK, Irske, Islanda i Španije. Postoji način da se to zaobidje, ali o tome posle.

Druga stvar: City Navigator, kao i sve ostale Garmin mape, je kolekcija mapa. Svaka mapa se odnosi na ogredjenu oblast, u ovom slučaju Evrope. Te oblasti treba da u Mapsource programu označiš kao jednu celinu pomoću Map Tool. Dole levo ispisuje ukupnu veličinu izabranih regiona i daje opciju da se imenuju (preporuka). Kada odabereš regione, prikači telefon na računar i klikni na Send to device. Na telefonu će da napravi fajl E:\Garmin\GMAPSUPP.IMG.

Pravljenje dva fajla: preko fajl menadžera idi do napisanog fajla i preimenuj ga u GMAPSUP2.IMG. Zatim u Mapsource označi preostale regione koji nisu stali u prvi fajl, a skini oznake sa oblasti koje su već obradjene. Kada pokriješ sve što nije stalo u prvi fajl, imenuj ga kako ti odgovara (ja koristim imena Evropa 1 i Evropa 2), ponovo uradi Send to device. Opet ćeš da dobiješ GMAPSUPP.IMG, ali će da bude sa drugim sadržajem.

Garmin je podosta ograničen, prihvata mape iskučivo kao jedan fajl odredjenog imena (tri odredjena imena su dozvoljena, dva su ovde napisana), ali samo jedan može da bude aktivan. Aktivnu kolekciju karata menjaš u Alati > Upravljanju mojim podacima > Skupovi karata.

danas sam se skroz razocarao u garmina, igrom nesretnih okolnosti, morao sam da idem za kamenicu u institut i navigacija nije imala pola Rume, takođe ni put između rume i iriga mi nije najbolji, tj u nekim delovima sam išao van put po navigaciji.
ovo sto se tice 2 fajla ne kapiram, ali nema veze, nije mi sad hitno :) kad budem hteo bas da do detalja sve odradim pitacu. Samo mi nije jasno ovo za mapsouce program pošto ništa ne koristim, samo raspakujem mape na tel u garmin i bude taj gmapsupp.img, probao sam da ga rename, ali ga u podešavanjima ne vidi tj vidi samo gmaspupp fajl (nije mi palo da stavljam broj 2 :) )

Aha, znači da si nabavio već gotov GMAPSUPP.IMG fajl odnekud, a ne klasičnu instalaciju Navigatora. Ako ne kapiraš šta sam napisao u prethodnoj poruci, ne mogu da ti pomognem, mislim da sam vrlo detaljno objasnio šta i kako. Medjutim, ti nemaš instalaciju, već gotov fajl sa mapama, tako da 90%opisanih stvari ne možeš da uradiš.

Što se tiče nedetaljnosti, za to je najbolje da se ima SCGRoute ili AdriaROUTE, to su najbolje mape za SFRJ, tim redosledom. Ja ih kombinujem sa City Navigatorom, ali Garmin palim tek u trenutku velike potrebe, primarno koristim nDrive. Mapa Srbije je nešto starija, ali gradjevinski poduhvati nam nisu megalomanski, pa je mapa iz 2010. sasvim upotrebljiva.

U mom gradu su napravili više megalomanskih građevina, na 4-5 raskrsnica su u zadnje 2-3 godine napravili kruzni tok.

Zanima me koja je SCG route mapa poslednja? I ako moze link za download IMG fajla na pm :)

Hvala ;)

SCG 2.6 je poslednja , a na drugi deo pitanja će ti GOOGLE brzo odgovoriti,probaj :)

Nazad
Vrh Dno