Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Postoji Trapster aplikacija za symbian koja pomocu gps javlja o kamerama u blizini. Ima veliku bazu podataka koju korisnici ažuriraju, ali je kao i vecina drugih stvari kod nas neupotrebljiva.

Da li moze neko da mi samo objasni, kako ja na Garminu mogu da stavim kada kucam adresu da mi stalno bude Beograd? A ne svaki put da kucam Beograd, pa tek onda adresu...

ima li neki program da koristim navigaciju na netbook sa nokije 6220c preko usb-a? I kako se zove? U 6220c imam vec instaliran garmin sa adria rutom.

@zechs
Uzivaju u zivotu.

Poslednja izmena:
Garmin to ima u svojoj ponudi: http://goo.gl/OYzgw
Kao i garmin hrvatska http://goo.gl/1UxuR
Ne znam sta samo rade ovi iz garmin srbije!

Sta god da rade, radi su da unapredjuju mape pa samim tim i POI. Ja sam licno poslao par karata naselja koja nisu imali u bazi i rado su dodali u vec sledecem update. Pa ako nekog ne mrzi da im pomogne, nece ni njih mrzeti da odrade kako treba...

Ma sve je to super, ali meni trebaju i polozaji fiksnih kamera, makar u Beogradu...kao sto to vec imaju i ostali Garmin ogranci u svetu. To ne bi trebalo da im predstavlja misiju nemoguce i neki posao od 6 meseci.

Evo ako neko hoce da "nabudzi" svoj Garmin Mobile XT, mozete skinuti odavde ikonice za izgled vozila.
Download-ujete zeljenu ikonicu i ubacite je u folder Vehicle u Garmin folder na mobilnom, posle je samo u Garminu u settings/maps/vehicle izaberete.

Delovalo mi je da i sa onim u garminu koji su 3D sporije radi, mogu misliti sa ovi nabudzenim :d

Pomoć. Instalirao sam 5.00.50 s60.9 na Nokiju E55, i sve radi osim sto nema teorije da otkucam broj u adresi. Isto tako ne rade ni tasteri 1 i 3 za zumiranje mape. Pregledao sam celu temi i nisam nasao odgovor.
Unapred hvala

Po defaultu ti kuca prvo slova, prvo stisni sift pa broj. i tako za svaki broj-glupo znam, tako je i na E72...

Extraktovao sam poodavno mapu Adria Route 3.0 iz MapSource-a,probao i iznenadio se koliko je lepo i detaljno odradjena.testirao na relaciji Becej-Subotica i perfektno je mapa odradjena,bar tamo gde je meni trebala,stavio u mnoge telefone i svi za sada zadovoljni.
Ajde probajte u Bg i NS pa javljajte kako se tamo ponasa
Uplodovao sam na mega,trebalo bi brzo da skine,oko 100MB u zip fajlu
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=HI9L8Q5E

a da, FID:708

Poslednja izmena:
Aktuelna verzija je 3.30, ima po netu...
SRBIJA
- unesene nove dionice cesta i nove POI točke
- uključeni dodatni kućni brojevi u naseljima
- ispravljene pogreške prijavljene od korisnika

Imam mali-veliki problem.
Imam Nokiu E52 i Garmin MObile XT 5.00.20s60.9
Ili ja ne znam da ga koristim ili ne znam šta drugo...
Ovako, kad želim da ukucam određenu ulicu(npr. Takovska) stalno mi javlja "Ništa nije pronađeno"?!
Ne razumem gde grešim...

Jel imaš uploadovanu mapu Srbije? Sama aplikacija nije dovoljna. Treba nam malo više detalja da bismo ti pomogli.

Problem je u mapi najverovatnije.Probaj neku drugu da stavis pa javi.

Imam mali-veliki problem.
Imam Nokiu E52 i Garmin MObile XT 5.00.20s60.9
Ili ja ne znam da ga koristim ili ne znam šta drugo...
Ovako, kad želim da ukucam određenu ulicu(npr. Takovska) stalno mi javlja "Ništa nije pronađeno"?!
Ne razumem gde grešim...
1. Stavi najnoviju verziju GARMINa...
2. Stavi najnoviju verziju mape SCG route(koja mora biti otkljucana)
...
3. Javi sta se onda desava ;)

Imam mapu Srbije tj. Beograda
I lepo na mapi se vide ulice ali ja kad hoću da pronađen neku ulicu tu zapnem...

Isti problem kod mene, samo je e72 u pitanju. Pretraga nikako nece da pronadje ulice.

Meni se to dogadjalo dok mi prvi put ne uhvati fiks posle instalacije garmina. Kada prvi put uhvati signal, onda nalazi sve ulice. Ne znam sta mu je to znacilo, ali sam to shvatio zdravo za gotovo.

Problem rešen.
Bio sam kod lika koji mi je i instalirao Garmin i jednostavno je zaboravio da ubaci ulice... :)
Ne znam kako ali sada radi

Jel imaš uploadovanu mapu Srbije? Sama aplikacija nije dovoljna. Treba nam malo više detalja da bismo ti pomogli.
Problem je u mapi najverovatnije.Probaj neku drugu da stavis pa javi.
1. Stavi najnoviju verziju GARMINa...
2. Stavi najnoviju verziju mape SCG route(koja mora biti otkljucana)
Nije da ti nismo rekli ;)
BTW
U garmin ne idu nikakve ulice nego JEDNA mapa koja sadrzi sve(ulice, imena ulica, brojeve, ogranicenje brzine, POI itd...):wave:

Skontao sam ja vas nego nisam hteo da čačkam sam nego bolje taj koji je instaliorao.
Mislio sam ako je neka glupa fora pa da rešim sam.
A skinuću SCG route pa ću da isprobam. Nadam se da nije komlikovano instalirati...:)
hvala svima

A kako da ubacim ostatak Evrope?
Imam samo SCG...
U stvari, pitanje je sta da skinem?

Uspeo sam da resim problem sa pretragom ulica. Naime, morao sam da obrisem mapu Bugarske. Iz nekog razloga, kad ubacim tu mapu ne radi mi pretraga adresa na mapi Srbije. U cemu je fora nemam pojma, al sam se vala napatio dok je nisam skontao.

Preklapaju se mape verovatno...
Sada sam nedavno radio jednog Garmina koji nikako nije hteo da radi pretragu ulica,stavio sam integrisanu mapu Evrope i Adria.
Stavim posebno opet nista.
Razlicite setove mapa,opet isto...
Na kraju update-ovo SW Garmina,opet isto...
Ako radi samo jedan set mapa (EU ili Adria) sve ok,zajedno nikako...
Ima Garmin svoje bisere...

Poslednja izmena:
A kako da ubacim ostatak Evrope?
Imam samo SCG...
U stvari, pitanje je sta da skinem?
Garmin City Navigator Europe
Iz MapSource izaberes koje zemlje hoces(ili regije) i on napravi jedan veliki .img fajl koji ubacis u telefon...naravno sa pripadajucom sifrom u vidu .unl fajla.
Uspeo sam da resim problem sa pretragom ulica. Naime, morao sam da obrisem mapu Bugarske. Iz nekog razloga, kad ubacim tu mapu ne radi mi pretraga adresa na mapi Srbije. U cemu je fora nemam pojma, al sam se vala napatio dok je nisam skontao.
Ako hoces vise mapa: bazna je gmapbmap.img, osnovna gmappsupp.img, dodatna gmapsup2.img i gmapsup1 ili 3 ne secam se...normalno .unl fajlovi istog imena-za baznu netreba...

Oggy: kad smo vec kod MapSource-a... ako cepas regije jel su ti rutabilne? Mene cesto zeza i ne mogu da povatam zasto nijie uvek rutabilno...

Pricam malo napamet ali ako su regije spojene onda da(uglavnom sama regija radi OK, npr. samo Bec ili Pariz), u suprotnom nisam siguran. Kao sto SCG route i Grcka nisu mogli da se ukomponuju nikako stalno je izbacivao gresku, jer granicni prelaz kod jednih nije bio odradjen kako treba-ne znam da li je ispravljeno od prosle godine ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno