Šta je novo?

Gainward HD4850 - prvi utisci

Nisu te zavrnuli. Exkluzivno je pravo svake MP firme da sama odredjuje trajanje garancije na artikle koje prodaje i nije u obavezi da postuje garantne rokove koje daje proizvodjc artikla (mislim na tehnicku robu)!

***, tako je kod nas u zemlji Srbiji. Sve nekako nedoreceno i manipulantski sroceno...

ko te je to lagao?

i u firmu u kojoj mi burazer radi oni dobiju npr 3 godine(od dobavljaca)za neki proizvod ali daju samo godinu dana

Nisu te zavrnuli. Exkluzivno je pravo svake MP firme da sama odredjuje trajanje garancije na artikle koje prodaje i nije u obavezi da postuje garantne rokove koje daje proizvodjc artikla (mislim na tehnicku robu)!

***, tako je kod nas u zemlji Srbiji. Sve nekako nedoreceno i manipulantski sroceno...

Exkluzivno pravo svakoga od nas je da takve firme zaobidjemo.

ja dobijem punu garanciju i dosta bolju cena inace bih je zaobisao u sirokom luku

Evo atiflash-a i rv770.bin (dumpovan originalni BIOS Gainwarda sa 6pinskim konektorom) i rv771.rom (modifikovanog BIOSa gde su klokovi u 2D namesteni na 500/750 i nista drugo nije dirano), pa ko voli, nek izvoli!

Pogledajte prilog a.zip

ovo moze da se ubaci i ove graficke i imamo veci takt gpu procesora?

Poslednja izmena:
Vodite racuna oko vecih taktova jer ove grafe po difoltu imaju u BIOSu nize struje nego li drugi modeli...
Prvo isprobajte do koliko i kako ce vam raditi kada se kloknu pa onda modifikujte BIOS.

izvor fudzilla:

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9157&Itemid=1

"Gainward HD 4850 Golden Sample card features 3+1 VRM design, and unlike the reference HD 4850 that uses a 6-pin power connector, this card comes with an 8-pin one. Additional power is here to make the card more stable and to provide better overclocking potential. After checking the consumption, we learned that this card consumes only slightly more than the reference one. 4-5 Watts more is a direct result of this card being overclocked. "

4850-strujni-konektor.jpg

verzija kartice sa 8-pina meni vise lici na pravog GS-a sa "žnj" hladjenjem.

A kad saberemo 2 i 2, i setimo se da je Gainward imao upravo najvise problema i reklamacija na GS verziju 4850,
odjednom postaje jasnije otkud ova kartica po ovako niskoj ceni, i to na nasem trzistu :)

Poslednja izmena:
Ja ovaj posao radim 12 godina i meni nije potreban niko da me "laze".

OFF

minimalni zakonski rok jeste godinu dana ali MP je duzna da ispostuje servis po dekleraciji proizvodjaca/uvoznika... druga je stvar sto se sire dezonformacije i sto su ljudi ovde ovce pa pustaju da ih svaki bandit laze/maze kako pozeli... zato i veliki deo MP skracuje rokove jer su videli da mogu i da svi cute a oni na sva vrtata lazu i pricaju da je to po zakonu...

zato nekom kad skrate garanciju taj papir u ruke i nabiti prodavcu/vlasniku u usta ako tvrdi da je to po zakonu... pa da vidimo dokle ce to da traje

@lepi kokan:

- Uflesuj svojoj grafi ovaj BIOS koji sam dao u a.zip fajlu i uzivaj. Ima kartica da ti radi kao sat i nikada vise neces videti memorijske artefakte (bar neko duze vreme);).

artefakte sam video samo 2 puta do sad.
Kriza, GTA 4 , 3dMark sve radi odlicno.

Jedino vent urla.
Radije bih da uflesujem GS bios.

U svakom slucaju cika Dzordze, hvala, ako nesto zafali, taj bios bice mi dragocen.

... mali OffTopic : Dzordze , poznajes li nekog iz legendarnog krusevackog punk benda
"The Daltones" ?

Trebao si da uradiš clean install wina pa grafičku, s obzirom da si pre toga imao nevidiju.

Evo upravo pokušavam ponovo da odradim instal čistih drajvera (9,6) i ATTools ili Riva TUner (videću šta ću od ta dva).
Ako ne prođe, ne gine mu reinstall win-a.

kod mene je 8-pinski PCIx

@ostoja

bios je BAS onaj koji stavio gore. / isti datum 22.50 /.

Хехехе, ладно си добио GS по цени обичног 4850 :D.

Да скренем са теме, нешто ми је чудан овај Gainward контигент... Чини ми се да сам пре 15ак дана налетео на невероватно јефтине 9800GT(X?) исто од Gainward-a. Само да не буде као она серија Gigabyte 3850 што су им цркавале меморије као блесаве... Гаранција је ту, злу не требало (пу, пу :d).

Evo i mene ponovo!
RADI! ! ! ! ! !

Izvinjavam se na ovolikom oduševljenju, ali radi kao satić.

Instalirani samo drajveri 9.6 + ATTools. Podesio AA i AF i ostale stvarčice (trebaće mi malo vremena da ukapiram čemu služe pojedine opcije, ali bitno je da radi).

E sad - u Device Manageru i dalje mi pojavljuje kao na onoj slici koju sam postavio - Unknown - ATI Radeon 4800 Series.

Da li da se zadovoljim postojećim stanjem (kada sve radi) ili da ipak idem na čistu instalaciju WIN-a i proverim što ne radi CCC?
Ovo Unknown me buni - bojim se da ne ispadne da je kartica felerična, a ja ne preduzimam ništa.

Aj i ja da nastavim lanac srece :D !
Ljudi u Pixel-u su ispali malko vise fini nego sto sam ocekivao. Bukvalno nisam ni stigao da im kazem da mi je graficka pokvarena, a oni su mi dali drugu-novu.
Sto je najbolje od svega, ova nova fercera samo tako, jedino sto se malko derucka. al ko sto mnogi rekose "za te pare..."

jel palo na pamet nekome da uporedi ovu grafu sa Palitovim primerkom
/ trebalo bi da je isto /

meni ova ventilator situacija lici na probleme sa biosom.
A pazi sta RBE 1.2 kaze sto se tice krive ventilatora.

graphe.jpg

-pocinje od 50% !

Takodje, isprva ova kartica je vazila za veoma tihu.

...
a imam i pitanje :

U Gigat...u su mi u pakovanju dali samo 8-pin to 6-pin PCIx kablic
i DVI na VGA adaptercic.

Dakle nisu dali DVI-> HDMI niti bilo kakav TV-out.

Da li je i kod vas takva situacija ?

Kod mene je situacija sa podešavanjima ventilatora dosta drugačija

fansettings.png

Što se tiče oprem - siromašna kao i kod tebe :(

... mali OffTopic : Dzordze , poznajes li nekog iz legendarnog krusevackog punk benda
"The Daltones" ?

***, ovako ne znam ali kada bih video setuo bih se sigurno. Krusevac je mali grad i 50% ljudi poznasjes ti a drugih 50% poznaju tebe :d:d:d

;)

grafika je extra kupovina...steta sto ponestaje (bg firma na G - da je ne reklamiramo:d izgleda da vise nema ovog gainwarda)

golden sample sa bakarnim pipe-ovima je loš, tj. povučen iz prodaje kad su shvatili da su ga zeznuli.
nakon njega izašao je sa aluminijumskim pipe-ovima koji radi odlično. ja imam taj drugi sa 8-pin konektorom.
to znači da ko god je kupio sa bakarnim pipe-ovima dobio je škart karticu.

kod mene

Ja nisam video da ova od 7k din ima ikakve pajpove.

Ja nisam video da ova od 7k din ima ikakve pajpove.

Koliko ja znam i nema. Pitanje je da li su ovi novi kuleri bez pajpova postavljene na "bakarnu" ili "alu" karticu. Moze da se desi da je stavljen na falericnu "bakarnu" kao slucajno :smash:

Stara tema:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180207&highlight=gainward+4850+golden+sample

EDIT: Za sad znaci, verzije sa 6pin konektorom su bezbedne i sa default klokovima, 8pin kartice su OC i trenutno sumnjive. Ko jos ima 8pin karticu?

Poslednja izmena:
Al' ste se latili ovog Gainwarda kao da je juce izasao, kartica stara da ne pricam...

pa neko kaže da je dobio za 7000 sa pajpovima i 8-pin konektorom. to je onda taj stari škart koji je povučen.

8pin konektor da, ali heatpipeovi se ne spominju. Spominje se "znj" hladjenje, pretpostavljam da je isto kao i na ovim karticama sa 6pin konektorom...

Koji vam je bre racku?
Rasprdeli ste se kao neke babe!!!
Moja ima ovo, moja nema ono itd.
Svako je znao u sta se upusta i svako je trebalo da pretpostavi da je ova grafa neka KARABUDZEVINA (za tako malo para), ali najbitnije od svega je to da smo dobili 3G garancije pa kom opanci a kom reabok patike!

Ja sam zadovoljan, ne klokujem grafu gotovo nikada, sve radi besprekorno (za sada) i vozi Miskoooo!

pozz, i sorry - nema ljutis!

He he, so true....
Moglo je da se pretpostavi da ce se ovo desavati ,Gainward hoce da se oslobodi ATi kartica, a mi smo inace poznati kao zgodna zemljica za izbacivanje otpada.

Vrh Dno