Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a i u njemu se krsi kad se upali AA, sto je maltene i nemoguce , dok nVidia ipak trikovima omogucava paljenje AA. Izvini ali draze mi je igrati UT3 sa 2xAA na nvidiji sa 50fps prosekom nego bez AA i bez mogucnosyti da ga ukljucim sa 90fps prosekom pri tom mi za ovo prvo treba 80e manje :S:

1) Antialiasing opcije će biti u konačnoj verziji igre, naravno, za oba proizvođača!

2) Kakva je to prednost što iz jednih drajvera igra može da se PRISILI na korišćenje AA, a iz drugih ne može? Moglo je isto tako da bude i obrnuto. Tek kad obe strane izbace drajvere sa podrškom specifično za UT3, možemo da razgovaramo o tome koja je bolja i koliko.

Znam sta je Unreal Engine 3, ali ovdje je u pitanju UT3 demo, sto ima veze jedno s drugim, no grafika kojom se prezentirao taj engine nije niti slicna ovoj u demou. UT3 demo nije vrhunac real-time kompjuterske grafike i ne predstavlja Unreal Engine 3 u punom sjaju, kao niti te druge igre. Jesi ti uopce gledao njegovu prezentaciju?
I ne ponasaju se sve igre isto, bez obzira sto su pravljene na jednom enginu. To je vec puno puta dokazano.

1. trenutno, UT3 je vrhunac zasnovan na Unreal Engine 3 Techu.
2. ako sam dobro razumeo demo ce se od finalnog naslova razlikovati samo po velicini textura. U prevodu, shaderi ostaju isti,odnosno rendering masina se nista ne menja. To znaci da kartice sa manje memare i sa slabijom propusnom moci memorijskog podsistema mogu da ocekuju znacajniji pad u performansama u odnosu na ovaj demo.
3. Igre zasnovane na jednoj masini se tu i tamo mogu razlikovati po pitanju performansi jedna u odnosu na drugu, ali se rtend generalno potvrdi, tako da kartice koje su brze u jednom UE3 naslovu ce gotovo sigurno biti brze i u bilo kom drugom, uz neku marginu.
4. dali smo sebi oduska na ovoj strani sa offtopicovanjem, ajd sad da se vratimo na G92, kako ne bi zakatancio ovu temu (mada, ne bi bilo steta jer nas deli samo jos 10-ak dana od officijelnog 8800GT treda)

3. Igre zasnovane na jednoj masini se tu i tamo mogu razlikovati po pitanju performansi jedna u odnosu na drugu, ali se rtend generalno potvrdi, tako da kartice koje su brze u jednom UE3 naslovu ce gotovo sigurno biti brze i u bilo kom drugom, uz neku marginu.
4. dali smo sebi oduska na ovoj strani sa offtopicovanjem, ajd sad da se vratimo na G92, kako ne bi zakatancio ovu temu (mada, ne bi bilo steta jer nas deli samo jos 10-ak dana od officijelnog 8800GT treda)

E vidis uopce se ne slazem s tvojom konstatacijom, a mogu ti to i dokazati sa primjerima. I samo da te podsjetim da si ti prvi poceo sa offtopicom:
apsolutno je besmisleno da se sad prepucavamo, jer je moj post bio odgovor GX-u i ukazivanje da je u UE3 igrama (a najveci broj Nexgen FPS-ova) je zasnovan na UE3 masini, R600 itekako konkurentan u svom cenovnom rangu.
I stvarno mi nije jasno zasto se spominjanje konkurencije karakterizira kao offtopic??? Ovo je vise retoricko pitanje.

Znaci model sa 256 MB memorije ce biti negde oko 200 $

UT3 na 8800GT (1280x1024)
Mislim sve to deluje lepo na ovoj slici, ali bih voleo da vidim rezultate u nekim vecim rezolucijama, jer bih u ovu sliku jos nekako i mogao da poverujem, ali sumnjam da bi na 1600 i preko gt i dalje bio bolji od gtx.
nego bez daljnje price, evo slike sa vr-zona

Prilozi

• UT3.jpg
    UT3.jpg
    162.1 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
pa naravno da ga nece tuci, ovde je ocigledno CPU limit u pitanju, a taj jedan frejm za koji je 8800gt bolji je na nivou statisticke greske...

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=196554

Samo 16 TMU jedinica?!
16 ROP-a se ocekivalo i to deluje ok jer ce uz vise frekvencije offset-ovati veci broj ROP-ova kod starih GTS i GTX modela.Ali 16 TMU jedinica mi deluje malo,pa toliko ima 8600GT(S) i to na vecim frekvencijama.Mozda su poboljsane?
U ovom slucaju su mi sumnjivi oni rezultati.

EDIT: Doduse 8600 serija ima odnos TA(texture adress) i TF(texture filltering) jedinica 1:1(tj.ima ih po 16) dok recimo 8800GTX ih ima 32 i 64(odnos 1:2) pa je za ocekivati da slican odnos bude i kod 8800GT-a,kao znatno jace karte od 8600.

Poslednja izmena:
pa naravno da ga nece tuci, ovde je ocigledno CPU limit u pitanju, a taj jedan frejm za koji je 8800gt bolji je na nivou statisticke greske...
da verovatno je do procesora, ali moras priznati da su rezultati krajnje sumnjivi.
Inace odiseja o tome sta ce novo vidija izbaciti ove godine se nastavlja jer sad neki spominju da ce da se pojavi i D8E karte koje su kao za entuzijaste.
Ma batalicu vesti o vidijinim kartama do 29 oktobra pa ce onda valjda napokon neko od poverenja da odradi benchmark starih i novih kartica.

Poslednja izmena:
I stvarno mi nije jasno zasto se spominjanje konkurencije karakterizira kao offtopic??? Ovo je vise retoricko pitanje.

Ovo je tema posvecena G92 i vestima vezanim za nju. Nazalost, pretvorila se u prepucavanje da li je bolji 2900XT ili 8800GTS 320MB. Dakle, pracenje novih informacija u ovolikoj kolicini shuma je postalo nemoguce.

Nedjo, mozes da tarabis sto se mene tice. Ovde vise nema nista da se kaze korisno.

Zakljucati temu o grafickom cipu 10 dana pred njegov izlazak(kad se pojavljuje mnostvo tacnijih informacija) je suludo.

Jeste owerili u specifikacija za onog foxcona,pishe jezgro G96? :)

Prilozi

• 852edd6b-0829-4751-b585-ca7387606c6d.jpg
    852edd6b-0829-4751-b585-ca7387606c6d.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
@shmeksi:
zar mislish da ce nvidia dozvoliti AMD-u da izbaci 2900pro koji je maltene na nivou 2900XT-a ali za 100 i vise evra manje, a da ona sama ne uradi nista po tom pitanju ?! Daj molim te.. :p Pa mozemo samo ocekivati jos agresivniju taktiku, naprodavali su se karti, mogu da rade sta oce sa cenama... Nemoj se cuditi ako GTX padne na 350e, a 8800GT bude ~220e...nVidia nije davala ATI-ju da mirno dise ni u vreme 7xxx serije, zasto biim sada, kada ima ogromnu prednost to dozvolila ? Meni bi bilo draze da je ATI konkurentniji, cene bi bile nize na obe strane... :S:

8800GT ce biti babaroga na trzistu i cene ce za mesec-dva dana biti takve da ce AMD da bicuje zaposlene da naprave graficku kartu koja vredi nesto...

Poslednja izmena:
@shmeksi:
zar mislish da ce nvidia dozvoliti AMD-u da izbaci 2900pro koji je maltene na nivou 2900XT-a ali za 100 i vise evra manje, a da ona sama ne uradi nista po tom pitanju ?! Daj molim te.. :p Pa mozemo samo ocekivati jos agresivniju taktiku, naprodavali su se karti, mogu da rade sta oce sa cenama... Nemoj se cuditi ako GTX padne na 350e, a 8800GT bude ~220e...nVidia nije davala ATI-ju da mirno dise ni u vreme 7xxx serije, zasto biim sada, kada ima ogromnu prednost to dozvolila ? Meni bi bilo draze da je ATI konkurentniji, cene bi bile nize na obe strane... :S:

8800GT ce biti babaroga na trzistu i cene ce za mesec-dva dana biti takve da ce AMD da bicuje zaposlene da naprave graficku kartu koja vredi nesto...

Ovo zvuci kao najverovatniji scenario. Ono sto je meni smesno jeste da ni posle godinu dana ne izlazi DX10 karta koja stvarno razbija u DX10 - cini mi se da su sa ovom generacijom gurnuli DX9 performanse u nebesa ali DX10 je jos u povoju. U svakom slucaju pitanje se sad postavlja - GTX ili GT. Stari GTS postaje nezanimljiv zbog velike potrosnje i premale margine u odnosu na GT, a ni GTS novi ako ne bude samo 20E skuplji nece biti mnogo zanimljiviji cini se. U ovoj varijanti se cak isplati razmisljati o 2x8800GT jer je to 100E skuplje od najbrze karte GTX (u ovom scenariju sto je gx-x pomenuo). Jel gresim?

@shmeksi:
zar mislish da ce nvidia dozvoliti AMD-u da izbaci 2900pro koji je maltene na nivou 2900XT-a ali za 100 i vise evra manje, a da ona sama ne uradi nista po tom pitanju ?!
pa i 8800GTS 320 je maltene na nivou 8800GTS (makar za nekoga sa 19"), pa je sve vreme kostao 100e manje. ali po svemu sudeci, 2900Pro se nece dugo zadrzati na trzistu, slicna je situacija kao sa cuvenim MSI 7900GTO - tu je pa meseci dok se ne rasprodaju stari cipovi, tako da mislim da ce biti zanimljiviji i bitniji duel RV670 vs. G92...
a 2900Pro ko ugrabi po ovoj ceni - super za njega...
:wave:

U ovoj varijanti se cak isplati razmisljati o 2x8800GT jer je to 100E skuplje od najbrze karte GTX (u ovom scenariju sto je gx-x pomenuo). Jel gresim?

Да, имам утисак да ће 8800GT SLI бити права ствар.

@shmeksi:

Ma pogresno si me razumeo, nisam ja rekao nista lose za G92 nego samo kazem da sumnjam u rezultate koji se pojavljuju po netu gde ispada da je 8800gt 512mb skoro pa u rangu sa 8800gtx 768mb. Ok mozda ce da imaju priblizne rezultate u manjim rezolucijama, ali zato mora da se oseti razlika kad predje 1600, ako ni zbog cega drugog ono zbog 256mb viska na gtx-u.

Ma ko zna, burazeru. Uopste mi nije jasno sta su izvodili sa magistralom i memorijom koja nije stepen od 2.

Ma ko zna, burazeru. Uopste mi nije jasno sta su izvodili sa magistralom i memorijom koja nije stepen od 2.

Pa ocigledno su ga dobro izveli, mnogo bolje nego ATi sa svojim 512bitnm memorijskom magistralom. GTS i GTX vec godinu dana suvereno vladaju zbog izbalansiranosti svih komponenti kartice.

Uvek su jedni te isti drveni advokati. Ako ti se ne svidja nemoj ni otvarati temu i pusti ljude da diskutuju.

Pa da li si ti normalan? Ja sam i poceo ovaj thread, i to o G92, a vidi o kakvim glupostima se ovde diskutuje sada?!? :trust:

Poslednja izmena:
Bez svadja, bolje da trosite energiju na pronalazenje novih informacija o karticama. Secam se clanka gde je nVidia priznala da je AMD pobedio u ratu G92 i R670. Zna se da 8800GT ipak ima 112SP, 512MB DDR3 i 256bit je, ali ne podrzava DX10.1 i SM4.1.

Ma kakvi,to je neko pustio buvu.Znas kad ce nVidia da prizna da je neko drugi bolji!

Ovo smo vec videli,cini mi se.Znaci primetno brzi od overclockovanog GTS-a,nije lose.
Ono sto mene zanima je koliko ce u 65nm moci da se odvoji od 600Mhz(tj. 1500 za shadere).
Jako malo mi deluje 600Mhz za 65nm.
Osim ako nVidia ne planira jos karti baziranih na istom cipu koje ce clockovati vise(kao u slucaju G71,isti chip a 200Mhz razlike izmedju 7900GT-a i GTX-a).U tom slucaju mozemo ocekivati dobar overclock.

EDIT:mad:STARAC:STa ti bi sa konfiguracijom? :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno