Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve ste spomenuli samo ste zaboravili konkurenciju :)
Jedan od razloga zasto ce novi 8800GT biti brzi a jeftiniji od 8800GTS-a je i taj sto Ati izbacuje 2950XTX koji ce biti brzi od 2900XT-a a dosta jeftiniji.

koju konkurenciju ? Ozbiljno pitam ?! r6xx je neka konkurencija ? Od kad, gde ? jel sma nesto propustio ?

bas sad gledam na xtremsystems :)
8800gt_06.jpg

8800ultra_06.jpg

06_compare.png

izvinjavam se na duplom postu, ima ih dosta (postova) ali ovo je smesno. Licno sam gldao kako 8800GTS 320 vadi 4000+ i za SM2.0 i 3.0 na defaultu, ili mozda bese na 620 (max klok za 8800gts 320 koji moj drugar ima), ali svejedno, rezultat za 8800ultra je bedan ako nista drugo...

edit: kad kazem "licno sam gledao" mislim na vise od 5 puta, jednom cak i na ubogom opteronu 170...

Poslednja izmena:
izvinjavam se na duplom postu, ima ih dosta (postova) ali ovo je smesno. Licno sam gldao kako 8800GTS 320 vadi 4000+ i za SM2.0 i 3.0 na defaultu, ili mozda bese na 620 (max klok za 8800gts 320 koji moj drugar ima), ali svejedno, rezultat za 8800ultra je bedan ako nista drugo...

edit: kad kazem "licno sam gledao" mislim na vise od 5 puta, jednom cak i na ubogom opteronu 170...

Da ali pise 4xaa i AF, tako da ima smisla.

Vidim ja da je na slici 4xAA, zato i pitam gx-x-a da li je kod njega sa ili bez.

...8800GT će biti brži od 2950Pro otprilike koliko je i 8600GTS brži od 2600XT. AMD će biti jeftiniji i svi će mo živeti srećno i zadovoljno još neko vreme.

Pravi oponent 8800GT kartici će biti HD2950XT a ne pro varijanta kako u perfomance tako i u price segmentu.

Pravi oponent 8800GT kartici će biti HD2950XT a ne pro varijanta kako u perfomance tako i u price segmentu.

Živi bili pa videli, još mesečak dana čekanja (ako AMD opet ne odloži pojavljivanje).

I valjda si naucio da taj SM score gotovo u opste ne zavisi od procesora?

Prvo, zezno sam se i izvinjavam se, nisam video da je sa 4xAA, dakle skor je ok, my bad.

Drugo, Nedjo, gresis, idi u HWbot temu i pogledaj moj sm2.0 i 3.0 skor sa athlonom i pogledaj poslednji koji sam ostavio sa c2d i videces i sam da ima veze, zapravo veci je za 100 poena na sm2.0 i za 150 na sm3.0, gledano u frejmovima, min fps je osetno veci u proxicon testu i na onom testu sa letecim brodom...(recimo zmaj kad iskace iz vode i preskace brod, onaj kadar gde se vidi ceo zmaj u luku, sa athlonom sam tu imao 22fps, sad c2d imam 38fps)

i takooo :) Pozdrav svima i izvinite na konfuziji sa skorom 8800, stvarno sam prevideo, ne vidim zasto su uopste i testirali sa 4xAA, valjda je noramlno da se testira default koji svi mozemo da poredimo sa vec mali milion vidjenih rezultata ali ajde, svejedno je moja greksa :)

Sto se zakljucka tice,ispada da su kupci 8800GTS,GTX (mozda )malo "potrcali pred rudu"...

E jes ti zakljucak do mojega. Jesi li ti svestan da su pomenute karte izasle pre skoro godinu dana i da sve igre i danas teraju samo tako. Ako to nije isplativo ja ne znam sta je?!

pa onda 8800gt uopste nije losh, naprotiv, bolji od ocekivanog s'obzirom da nema primetne razlike (bar u 3d marku, za ostatak cemo sacekati jos) izmedju 320 i 256bit magistrale, tj 4xAA ga nije pojeo...

pa onda 8800gt uopste nije losh, naprotiv, bolji od ocekivanog s'obzirom da nema primetne razlike (bar u 3d marku, za ostatak cemo sacekati jos) izmedju 320 i 256bit magistrale, tj 4xAA ga nije pojeo...

Obrati samo paznju da je 8800GT testiran na Quad-u na 3.6Ghz te je zato veci skor. Nema sumnje da ce to biti dobra karta, verotno ce i ona moci dodatno da se "nasvira" ;)

nenene, gledam samo shader score, ne gledam krajnji skor uopste.

plus, karta od playerPA-a je debelo nasvirana...na defu bi ga 8800GT izgleda potukao :)

Ispada da ce 8800GT biti na def. kao dobro OC 8800GTS. Bice to isplativa kupovina s obzirom da ce se i on OC za 20-ak %.

apsolutno je besmisleno da se sad prepucavamo, jer je moj post bio odgovor GX-u i ukazivanje da je u UE3 igrama (a najveci broj Nexgen FPS-ova) je zasnovan na UE3 masini, R600 itekako konkurentan u svom cenovnom rangu.

nije poenta da sada nabrajamo gde je sve 2900XT brzi od 8800GTS-a, a gde je sporiji, jer smo do sada vec ukapirali da i jednih i drugih slucajeva ima. Poenta je samo da je totalno besmisleno i cinjenicno ne utemeljeno R600 proglasavati nekonkurentnim...
:wave:

Zasto UT3 demo predstavljati kao next-gen i na osnovu njega donositi zakljucke?
Unreal Engine 3 je tzv. "nexgen" masina, kako i zasto zahteva objasnjavanje za neki drugi tred. U svakom slucaju je rec o masini koja ima superiornu graficku komponentu i koja u ovom momentu predstavlja bazu za gomilu naslova koji ce da se pojavljuju. EPIC ju je licencirao apsolutno svim studijima.
Trenutno igre zasnovane na ovoj masini su vrhunac real-time kompjuterske grafike.
To nije next-gen, vec demo sa losijom grafikom.
Kako god tikazes, nemam nameru da se raspravljam. Po onome sto sam ja igrao i video, UT3 ima fantasticnu grafiku, ako moze jos bolje od ovoga super! trenutno nista bolje ne izgleda od ovoga.

Pa prema onome sto ja vidim, 2900XT je konkurentan zar ne?

Po ovim rezultatima 2900XT je konkurentan zato sto igra postavlja limit za max fps na 60. S'druge strane Anadov demo ocigledno nije imao taj limit a 2900XT je bio na nivou GTX-a.

Unreal Engine 3 je tzv. "nexgen" masina, kako i zasto zahteva objasnjavanje za neki drugi tred. U svakom slucaju je rec o masini koja ima superiornu graficku komponentu i koja u ovom momentu predstavlja bazu za gomilu naslova koji ce da se pojavljuju. EPIC ju je licencirao apsolutno svim studijima.
Trenutno igre zasnovane na ovoj masini su vrhunac real-time kompjuterske grafike.
Znam sta je Unreal Engine 3, ali ovdje je u pitanju UT3 demo, sto ima veze jedno s drugim, no grafika kojom se prezentirao taj engine nije niti slicna ovoj u demou. UT3 demo nije vrhunac real-time kompjuterske grafike i ne predstavlja Unreal Engine 3 u punom sjaju, kao niti te druge igre. Jesi ti uopce gledao njegovu prezentaciju?
I ne ponasaju se sve igre isto, bez obzira sto su pravljene na jednom enginu. To je vec puno puta dokazano.

Pa prema onome sto ja vidim, 2900XT je konkurentan zar ne?
Jeste konkurentan GTS modelu, ali nije konkurentan tamo gdje bi trebao biti. Arhitekturalno nije konkurentan.

@Bogda
U ovoj situaciji nema za 2900XT limita. Gledaj minimalni i average fps, i ubaci tu bolje texture i AA koji gusi 2900. Sta mislis na sta ce to liciti?

ut3hr-2560-bar.jpg

Arhitekturalno nije konkurentan.

Ovo si dobro rekao.

Po meni dok god je 2900XT sporiji od 8800GTX-a,nVidia je u prednosti kolko god da je 8800GTX skuplji.Ima vise tranzistora,radjen je u savrsenijem procesu,ima vece frekvencije,vise struje vuce,izasao je 7 meseci kasnije,zakljucak-mora biti brzi.

Kako je uopste j...ni 2900XT dosao u temu o G92?!? :trust:
Nedjo, brisi bre taj offtopic!

apsolutno je besmisleno da se sad prepucavamo, jer je moj post bio odgovor GX-u i ukazivanje da je u UE3 igrama (a najveci broj Nexgen FPS-ova) je zasnovan na UE3 masini, R600 itekako konkurentan u svom cenovnom rangu.

nije poenta da sada nabrajamo gde je sve 2900XT brzi od 8800GTS-a, a gde je sporiji, jer smo do sada vec ukapirali da i jednih i drugih slucajeva ima. Poenta je samo da je totalno besmisleno i cinjenicno ne utemeljeno R600 proglasavati nekonkurentnim...
:wave:

NEdjo, upravo i jeste u tome poenta, 2900XT je 100e skuplji od GTS 320 i za te pare MORA svuda da bude brzi i nema opravdanja sem ako nije 270e, a nije. Slazem se da je U3 majka i da je vecina igara na toj masini i da tu ATI brilirija, ali to nije jedini endzin, a i u njemu se krsi kad se upali AA, sto je maltene i nemoguce , dok nVidia ipak trikovima omogucava paljenje AA. Izvini ali draze mi je igrati UT3 sa 2xAA na nvidiji sa 50fps prosekom nego bez AA i bez mogucnosyti da ga ukljucim sa 90fps prosekom pri tom mi za ovo prvo treba 80e manje :S:

To je isto kao da si rekao GTS 640 je 100e skuplji od GTS 320 i za te pare mora da svuda bude brži. U 50% igara ove dve kartice imaju isti rezultat.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno