Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nekako ovaj gt zvuci predobro da bi bio istinit :) ~200e a brzi od gtx, hmm

Molim za objasnjenje ,zasto bi nvidia plasirala svoj novi GPU u cenovno nizem rangu od npr 8800GTS ako vec ostvaruje bolje performanse,manje struje trazi(ne greje se ko luda)itd?:trust:

zato sto je novi GPU u sitnijem procesu koji je jeftiniji za proizvodnju i zato sto se 8800GTS kakav je sada povlaci iz proizvodnje, a ubacuje se 8800GTS 640mb sa vise SP-a koji ce biti skuplji od 8800GT, a jeftiniji od GTX-a i verovatno od sadasnjeg 8800GTS 640. 320MB model se povlaci i njega ce zamenuti 8800GT, po verovatno istoj ceni po kojoj je isao i 320MB model, iz ovoga semogu izvuci razni zaključci ali ne bih o tome... :) Eto objasnio sam ti :)

@raven2005:

pa 10000 i kusur nije uopste tesko izvuci iz 8800gts 320, stavis c2d na 3200mhz, kartu kloknes na 600mhz i eto ti.

Poslednja izmena:
pa 10000 i kusur nije uopste tesko izvuci iz 8800gts 320, stavis c2d na 3200mhz, kartu kloknes na 600mhz i eto ti.

Pa dobro onda a po cemu je onda 8800gt brzi... jedino sto ce biti jeftiniji... a i to je pitanje kao sto si ti rekao... da 8800gt ulece umesto 8800gts-a i po ceni i po brzini...

brzi ce biti (od 320MB GTS) jer ima vise shader jedinica i veci klok. Brzi ce biti i od sadasnjeg 8800 gts 640 do nekih bas visokih rezolucija. Tesko je sumirati sve u jedan citljiv post zasto je to sve tako kako je. Recimo ovako, kad je 8800GTX izasao nisu svi chipovi imali sve ispravne shader jedinice pa je napravljena 8800GTS serija. Tokom vremena proces je poboljsan i sada maltene svaki chip koji izadje moze biti GTX chip, a potraznja za GTS-ovima je velika. nVidia onda mora da uzima zdrave GTX chipove i pravi od njih GTS karte i prodaje po dosta nizoj ceni. Sada ce praviti novi chip, u novom procesu koji ce ih manje kostati i nece vise gubiti/biti na margini sa GTS kartama. Svima dobro, i nVidiji i kupcima.

a jel se planira i zamena za gtx? i hoce li novi gts biti brzi od sadasnjeg gtx-a?

Sve ste spomenuli samo ste zaboravili konkurenciju :)
Jedan od razloga zasto ce novi 8800GT biti brzi a jeftiniji od 8800GTS-a je i taj sto Ati izbacuje 2950XTX koji ce biti brzi od 2900XT-a a dosta jeftiniji.

iz ovoga semogu izvuci razni zaključci ali ne bih o tome... :) Eto objasnio sam ti :)

.

Da ,zaboravi o sam na sitniji proces proizvodnje sto bi trebalo da automatski utice na snizavanje cena.
Sto se zakljucka tice,ispada da su kupci 8800GTS,GTX (mozda )malo "potrcali pred rudu"...Rekao bih da sledi osetan pad cena polovnih modela ovih kartica.

Sto se zakljucka tice,ispada da su kupci 8800GTS,GTX (mozda )malo "potrcali pred rudu"...Rekao bih da sledi osetan pad cena polovnih modela ovih kartica.

Zasto? Zato sto su godinu dana imali najbolju igracku kartu na svetu? To je kao da si rekao "ako je neko dao 400e za 6800 zesce se zaheb'o sad je polovna 60e"

Inace mislim da "ovi nasi" nece da zure sa uvozom 8800gt. Onda mogu da bace ceo lager gts-a. Pa jos nemaju u ponudi 2900pro.

Poslednja izmena:
A sta mislis, da imaju na lageru na stotine komada 8800gts? Sto se cene tice malo su se stvari promenile od kad je nV prestavila zadnji gpu. 8600gts imao je preporucenu cenu od 199$, i tada je vazilo da je kod nas cena u evrima jednaka preporucenoj ceni u $. Cak je bilo i malo jeftinije - 8600gts je na dan njegove promocije mogao da se kupi za 190e. Ali ne zaboravite da je tada PDV bio 18%. Tako da ako neko nesto ne zaebe ocekujem da ce 256 mb model moci da se nadje za oko 170-180e, a 512 mb za oko 220-230e u samom startu. Naravno uvek ce biti i mnogo skupljih modela.

Bas naprotiv-ko je uzeo 8800GTX imao je godinu dana najbolju karticu,a to ce mozda trajati i nakon sto izadje 8800GT(zavisi dal ce odmah izbaciti i jace modele G92 chipa).Mozda si hteo da kazes da ko sada uzme nije najbolje prosao.

Inace mislim da "ovi nasi" nece da zure sa uvozom 8800gt. Onda mogu da bace ceo lager gts-a. Pa jos nemaju u ponudi 2900pro.

Ne verujem da imaju mnogo tih skupljih kartica na lageru.To sto vidis u oglasima je jedno,a kad nazoves druga prica.Mislim da ce se kartice sa cenom 200-250 evra ipak uvoziti u vecoj kolicini,pogotovo nVidia kartice.

ko bude uzeo g92 za 5-6 mseci će se pojaviti opet jača bolja i bestbuy kartica i to je jedan začarani krug kome neće doći kraja našalost nikada

Ispade da ce svi pobacati svoje GTS-ove u djubre cim GT izadje :D

Sa terase, sa terase :d ti i ja imamo kome da javimo da pri'vati :d
:wave:

Poslednja izmena:
I ne samo polovnih nego i novih koji ostanu u prodaji.Pa se posle pitam da li je bolje kupiti 8800 GT (koji sigurno nece biti toliko dobar kao sto se mi nadamo) ili 8800 GTS za koga znamo kakav je(jedna od najbrzih)
I tesko da ce svi baciti svoje GTS u djubre ,ipak je to odlicna kartica.
Ja sam sve vise skeptican u vezi ove 8800 GT.Nadam se da gresim.Cekam da se pojavi pa da vidim koju graficku da uzmem...

bas sad gledam na xtremsystems :)
8800gt_06.jpg

8800ultra_06.jpg

06_compare.png

Poslednja izmena:
...teshko je sada prognozirati.Ono shto znam sigurno:8800 seriju necu kupovati jer je losh proizvod sa stanovishta potroshnje i grejanja.Nije to do kraja odradjen koncept.Izem ti ja grafichku koja ti zagreva celu mashinu kao luda i troshi kao "rusko vozilo".

Na ovo sam mislio kada sam pomenuo "trcanje pred rudu".Nadam se da ce nova serija to ispraviti.Inace cela 8xxx serije mi deluje kao da je pravlljena za DX9 jer u DX10 nikako ne opravdava paprene cene...Za 300 -350e(koliko sad kostaju GTS-ovi) ,40-ak FPS u "Dirt-u" je malo.

G92 bi mogao biti konkurentu Ultri u 128x1024. U višim rezolucijama Ultra će biti daleko ispred zbog veće propusne moći memorije.
Kako stvari izgledaju imaćemo ponavljanje sadašnje situacije u srednjem segmentu tržišta. 8800GT će biti brži od 2950Pro otprilike koliko je i 8600GTS brži od 2600XT. AMD će biti jeftiniji i svi će mo živeti srećno i zadovoljno još neko vreme.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno