toxicm
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.01.2012
- Poena
- 275
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i7 7700 / LC-CC-120
- Matična ploča
- Asus H110M-C
- RAM
- Kingston HyperX HX424C15FB/8 8GB DDR4 2400MHz CL15
- GPU
- XFX RX470 4GB RS Triple X
- Storage
- SSD CT250GB BX100 + HD WD500GB + 320GB
- PSU
- Chieftec ELP-700S 700W
- Kućište
- Chieftec LF-02B
- Monitor
- Samsung T220
- Ostale periferije
- WF TV2000XPG, P217D
- Laptop
- Asus ROG Strix G15
- Mobilni telefon
- Pixel 6a
- Pristup internetu
- ADSL
- Mobilni internet
Na YT-u ima svakakvih videa. ( : Za testove uzimam u obzir samo par, meni, relevantnih izvora (preferiram Tom's Hardware, noname Rusi mi nisu nešto pouzdan izvor). U principu, Intel od SB-a samo usavršava proces, ali je sve to ista tehnologija. Zato se u testovima razlika između generacija od SB-a može da uporedi sa većim taktom novijih procesora i bržom memorijom. Danas nema novih testova i7 2600 sa FX linijom (osim pojedinih i meni sumnjivih Rusa: ), ali ima testova SL i KL generacije Intel-a sa FX-om gde je razlika poprilično jasna. Pogotovo je bilo testova sada posle izlaska Ryzen-a. Tako da mogu da stvorim sliku o razlici između FX serije i SB serije.
Mislim, ne kažem da su FX loši procesori. Zadovoljavaju oni sasvim većinu nas. Do izlaska HT Pentium-a FX-6350 za 10k je bio sasvim OK kupovina u tom nižem segmentu. i3 je preskup, i5 još dalje. FX-8xxx je bio i ostao preskup, on mi nikada nije ulazio u izbor. Danas već za solidno manje para od FX-6300 imaš G4560, koji je ipak dosta brži tamo gde treba. Pride, uvek možeš da ga zameniš lako za neki i5/7, dok sa FX-om nema dalje.
Mislim, ne kažem da su FX loši procesori. Zadovoljavaju oni sasvim većinu nas. Do izlaska HT Pentium-a FX-6350 za 10k je bio sasvim OK kupovina u tom nižem segmentu. i3 je preskup, i5 još dalje. FX-8xxx je bio i ostao preskup, on mi nikada nije ulazio u izbor. Danas već za solidno manje para od FX-6300 imaš G4560, koji je ipak dosta brži tamo gde treba. Pride, uvek možeš da ga zameniš lako za neki i5/7, dok sa FX-om nema dalje.