GoranŠa
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 30.06.2021
- Poena
- 70
I ja sam je nasao pa mi deluje primamljivo.Sad vidim da je 12KETA na akciji u Hladnoj Prodavnici za 65k. To je odlična cena.
I ja sam je nasao pa mi deluje primamljivo.Sad vidim da je 12KETA na akciji u Hladnoj Prodavnici za 65k. To je odlična cena.
Pa uzimaj ne čekaj da se ne proda. A daj neku sliku prostora pa da vidimo šta i kako. Ja imam 90m2 i ok raspored ali sam opet skoro u svaku stavio po klimu jer volim da je ujednačeno svuda. 5 klima, sve Fujitsu.I ja sam je nasao pa mi deluje primamljivo.
Ja ne znam kakva je to 18tica koja nema dvoredni izmenjivač? Jedino da je veća spoljna jedinica pa tako dobija na većoj površini izmenjivača.Sta bi ste vi izabrali u ovoj borbi Japanaca i zasto?
Daikin FTXF50D/RXF50D Sensira protiv Fujitsu ASYG18KMTE/AOYG18KMTA
Dve veoma slicne klime po specifikaciji i ceni. Ono sto se svi loze jeste tezina spoljne jedinice. Kod Daikina je to 11kg vise ali cak i sa tih 11kg vise nema dvoredni izmenjivac.
Za Daikin otprilike znam kakvo je stanje sa delovima i serviserima. Kakvo je stanje sa Fujitsu delovima tj da li ih ima, da li se ceka mnogo na popravke i generalno da li za taj brend ima uslovljavanja da samo odredjeni servisi mogu da instaliraju te klime i da vaze garancije ili moze bilo ko?
Znas kako, jeste dvoredni izmenjivas majka, ali ako su cevi dovoljnog preseka, recimo 8+ mm, ako je SJ dovoljno velika, ako ima 1 kg gasa i vise, to jeste 18 tica, bez obzira sto nema dvoredni izmenjivac. Izgleda da u osnovne modele svi stavljaju jednoredni izmenjivac..sta ces, stednja..Ja ne znam kakva je to 18tica koja nema dvoredni izmenjivač? Jedino da je veća spoljna jedinica pa tako dobija na većoj površini izmenjivača.
Dvoredni izmenjivac = duplo vise vremena za defrost, khcan radi df oko 15 min.Znas kako, jeste dvoredni izmenjivas majka, ali ako su cevi dovoljnog preseka, recimo 8+ mm, ako je SJ dovoljno velika, ako ima 1 kg gasa i vise, to jeste 18 tica, bez obzira sto nema dvoredni izmenjivac. Izgleda da u osnovne modele svi stavljaju jednoredni izmenjivac..sta ces, stednja..
Pošto nemaš izolaciju a ipak je stan to možeš i sa 2x 9 KETA da pokriješ ali bi ja pre išao na 12 KETA i 9 KETA i miran si 100%.Pozdrav svima.
Potrebna mi je pomoc u vezi odabira adekvatnih klima. Prostorije koje bi trebalo da pokrije su sobe 18kvm i 12kvm, kao i hodnik 9kvm, sa visinom 3m do plafona. Stan je u pitanju, stara gradnja, debeli zidovi, prozori sa troslojnim staklom, ali bez izolacije.
Prvobitni plan je bio jedna 12-ica (LG12EQ ili ET zbog wifi-ja, medjutim vidim da se pojavila 12KETA na snizenju, pa ako moze poredjenje 12EQ/ET sa 12KETA) i jedna 7-ica (Fujitsu General KPCA ili KETA, i ovde pitanje da li je KETA bolja za tih 4000 dinara koliko je skuplja?)
Druga varijanta je obe 7-ice vec pomenute, samo u zavisnosti koja je bolja i prikladnija za prostor.
Potrebne pre svega za grejanje, naravno i za hladjenje mada, koliko sam shvatio iz procitanog na forumu, za hladjenje moze manje-vise bilo koja klima...
Gree viola df 15 min sa dvorednim, gree muse 5-7 min sa jednim, midea extreme 3-7 minuta sa jednim, fujitsu 14 kmcdn 15 min, dva reda, 12 khcan 15 min, dva reda,Dvoredni izmenjivac nema veze toliko sa duzinom trajanja defrosta. Evo npr, imam Vox 18, i ima dvoredni izmenjivac, defrost traje oko 7 minuta, od prestanka grejanja do ponovnog pocetka grejanja, i ne govorim o kontrolnim defrostima, nego o pravom defrostu. Uz dvoredni izmenjivac uvek ide i mnogo jaci kompresor koji je dimenzionisan za taj isparivac, odnos snage kompresora i velicine izmenjivaca treba uvek da bude skoro pa isti, tako da ce defrost trajati isto kao na jednorednom izmenjivacu. To sto na nakim klimama traje po 15 minuta to je nesto drugo, nema veze sa dvorednim izmenjivacem, i ako ima moze da utice 10-20% na duzinu trajanja defrosta, nikako duplo.
Zanimljiv model. Blago "uštrojeni" KG. Spoljašnja i unutrašnja deluju identično, jedinu razliku vidim u max snazi, verovatno zato što unutrašnja od KJ duva (samo) 630m^3/h. Nije ovo ista priča kao (zver) KHCAN, ovo je normalna kvalitetna klima. I baš zbog tog slabijeg duvanja će sigurno imati manje "prohladne promaje" nego li KM, KG i ostatak ekipe sa 750m^3/h. Konačno je Fujitsu ubo model da liči na MitsubishiDanas sam dobio ponudu od VIACOM-a. AIRSTAGE FUJITSU zidna ASEH12KJCAL Design 680e+pdv. Kazu da KHCAN vise nece dolaziti.
Ima ga sigurno ako nije ono zuto, da se ipak bolje vidi na daljinski 😀O, hvala Bogu da su promenili daljinski i sklonili ono 10C heat dugme sa "desktop-a"!
KGTA hardver sa VIŠE gasa i "uštrojenim" ventilatorom unutrašnje jedinice. Ovo je pun pogodakAko je tačno ovo što ovde piše: https://www.generalww.com/shared/es/pdf-feur-support-ctlg-3ef043-2501e-split-03.pdf u KJCA modele su ubacili i automatski swing levo-desno.
7 keta ili 7 kpca, koji je bolji izbor za 18 kvadrata izolovanog prostora07KPCA sa 40k na 38k u hladnoj r, best buy uređaj za male prostorije.
ASYG12KETA-B za 65k isto odličan izbor.
Meni prvenstveno treba za grejanjeKETA je bolja to je sigurno, mada razlika u ceni postoji, ja sam uzeo KPCA i zadovoljan sam za spavaću sobu 12m2, ne čujem je ne krcka plastika, ima Quiet brzinu koja je nečujna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari