Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Listam katalog za 2025. i reklamira se KGTG koja je jos malkice vise efikasnija od KGTF a cena skoro ista.
Da ispravim samog sebe, gledao sam ponovo Fujitsu zvanicnu specifikaciju za oba modela i ipak je bolja KGTF, cak i za mrvicu manje struje trosi godisnje po njihovoj proceni.

Sto se tice KHCAN, da li postoji bilo kakva naznaka da ce se ponovo pojaviti kod nas u Srbiji u prodaji?

Da ispravim samog sebe, gledao sam ponovo Fujitsu zvanicnu specifikaciju za oba modela i ipak je bolja KGTF, cak i za mrvicu manje struje trosi godisnje po njihovoj proceni.

Sto se tice KHCAN, da li postoji bilo kakva naznaka da ce se ponovo pojaviti kod nas u Srbiji u prodaji?
KGTF i KGTG su iste klime potpuno i isto rade tj. troše kako kažeš. Samo se njihovo računanje razlikuje iz godine u godinu, dal zbog stvarne računice (što sumnjam) ili zbog standarda raznih koji se menjaju…
Noćas od ponoći do sad, za 13h rada, setovana na 23c, dnevna soba 33m2… ukupna potrošnja 3.5kW/h.
Fujitsu KG je zver od klime, nema zbora.

Пре месец дана сам купио и уградио AGYG12KVCB, цена је била око 1.000 €. Одмах након уградње појавила се грешка, сензор за гас R32. Сервисер је био у чуду јер није дошло до цурења гаса. Из Viacoma су брзо реаговали, послали нови сензор у року од пар дана.
Интересантно је што ме је након неког времена контактирао сервисер из хладне продавнице код другог купца појавио се идентичан проблем, тако да дефект сензора изгледа није усамљен случај.
Након замене сензора клима ради одлично. Греје 35 m² у кући са изолацијом без проблема. До сада нисмо имали велике минусе (најниже око –5), али у тим условима је држала температуру без муке. Рекао бих да је у рангу 12 LUCA по снази грејања, с тим да је чак боља јер је парапетна јединица.
Једино што бих напоменуо као важну ствар јесте спољна јединица је отворена одоздо, има решетке без пластичне заштите и без луле, па треба водити рачуна где и како се планира уградња.

Upravo dobih ponudu iz Viacoma za 12KHCAN koju sam prihvatio. Neocekivano skroz ali eto, cuda se desavaju izgleda.
Dobio sam po ceni 103000din.
E sad ostaje drugi problem zamene postojece klime jer su nosaci kratki, iz fasade vire 36cm, malo pre sam merio, mislim da to nece biti dovoljno za montazu nove klime a ne bih da kopam stiropor, samo sto je postavljen. Malo sam guglao, postoji Fischer thermax za tako nesto ali ne znam radi li to kod nas. Da li neko zna postoji li nesto slicno ili ako je radio kako je proslo to sve i da li je stabilno? Spoljna ima 36Kg.

Poslednja izmena:
Upravo dobih ponudu iz Viacoma za 12KHCAN koju sam prihvatio. Neocekivano skroz ali eto, cuda se desvaju izgleda.
E sad ostaje drugi problem zamene postojece klime jer su nosaci kratki, iz fasade vire 36cm, malo pre sam merio, mislim da to nece biti dovoljno za montazu nove klime a ne bih da kopam stiropor, samo sto je postavljen. Malo sam guglao, postoji Fischer thermax za tako nesto ali ne znam radi li to kod nas. Da li neko zna postoji li nesto slicno ili ako je radio kako je proslo to sve i da li je stabilno? Spoljna ima 36Kg.

Kod mene 12KHCAN je ugrađen pre desetak dana, stavljen je produžetak na nosače.

Ako su ti nosači dovoljno jaki, a trebalo bi da jesu, može ovako.

1000019396.jpg

Deluje mi da su nam isti nosaci. Meni to deluje nesto mrsavo, ipak treba nositi 36Kg + sneg i led zimi i jos plus ako duva neki vetar bice tu dodatnog opterecenja.
Razmisljao sam i da je spustim dole na beton na neki podni nosac ali tu nam je mala kapija za ulaz, bas bi smetalo, bukvalno nemam gde da je smestim osim na zid.
Moja greska je, trebao sam da stavim mnogo jace i duze nosace ali od prohroma i da zavrsim za svagda sa time.

Deluje mi da su nam isti nosaci. Meni to deluje nesto mrsavo, ipak treba nositi 36Kg + sneg i led zimi i jos plus ako duva neki vetar bice tu dodatnog opterecenja.
Razmisljao sam i da je spustim dole na beton na neki podni nosac ali tu nam je mala kapija za ulaz, bas bi smetalo, bukvalno nemam gde da je smestim osim na zid.
Moja greska je, trebao sam da stavim mnogo jace i duze nosace ali od prohroma i da zavrsim za svagda sa time.
Ako pukne podloska bice belaja

Nosivost ovih je preko 100kg, tako da ne bi trebalo da bude problema.
Ja sam očekivao da će monter staviti pocinkovane, a ne da će gledati da uštedi par stotina dinara.

Ako pukne podloska bice belaja

Težište klime nije na podlošci

Kako uopste utvrditi kolika je nosivost, mozda to monteri znaju da procene kad vide, ne bih znao. Ako je tvojim nosacima nosivost 100Kg, onda je to super - nema problema.

Kako uopste utvrditi kolika je nosivost, mozda to monteri znaju da procene kad vide, ne bih znao. Ako je tvojim nosacima nosivost 100Kg, onda je to super - nema problema.
Pa to je klima od 30-40kg, nije Tenk t72 😀
Evo ovaj za 18/24btu
Screenshot_20251201-185620~2.jpg
Screenshot_20251201-185822~2.jpg
Mislim da su malo preterali sa 200kg ali 150kg sigurno!
ili klasicni za 12btu (ofarbani)
Screenshot_20251201-185708~2.jpg
Screenshot_20251201-185714~2.jpg

Slobodno stavi one produžetke, ja ih imam na 5 kom klima, od 23kg do 40kg, i nijedna nije mrdnula

Upravo dobih ponudu iz Viacoma za 12KHCAN koju sam prihvatio. Neocekivano skroz ali eto, cuda se desavaju izgleda.
Odlična klima. Šteta što je nisi kupio onomad za ~80ak hiljada u Hladnoj Prodavnici. Kad je i Nocria X bila na akciji za 90k.

Preduhitrio me je style53, ali ajde i ja da okačim deklarisane nosivosti

1000019638.jpg

1000019637.jpg

Meni je bezbednost na prvom mestu, hvala jozzi i style-u što su potvrdili da je ono ok, inače bi počeo da paranoišem. 😁

@jozza - po tim cenama zaista, kakvi srecnici 🙂 Nocriu promasih za mesec dana, neverovatno.
@ style54 jozza Marko - sad ste mi malo olaksali, bio sam ubedjen da su nosaci slabasni. Ostaje samo problem promera i kako ce se napasovati nova spoljna na postojece nosace. Cisto sumnjam da ce pasovati u milimetar.

Slobodno stavi one produžetke, ja ih imam na 5 kom klima, od 23kg do 40kg, i nijedna nije mrdnula

Odlična klima. Šteta što je nisi kupio onomad za ~80ak hiljada u Hladnoj Prodavnici. Kad je i Nocria X bila na akciji za 90k.
Ja sam moju KHCAN platio 90k
Mozda ima razlike ali je za 80k dinara cini mi se bila General. Meni je Fujitsu komplet zapao sa Mitsubishi kompresorom.
Ja prezadovoljan kako radi naspram prethodne. Jako retko i DF ide mozda svega 4 puta ukupno Ali dosta dugo traju. Skoro 20 minuta je bio poslednji i propratio od prve sekunde do kada je pocela da duva toplo.
E sada,pozalio sam Vam se da duva hladno i da spusta na 100w tokom grejanja. Kada sam iskljucio Economy opciju ide do 220-240w i duva mlako. Tako da i za to ima leka.
Masina je posmena nema sta.

@jozza - po tim cenama zaista, kakvi srecnici 🙂 Nocriu promasih za mesec dana, neverovatno.
@ style54 jozza Marko - sad ste mi malo olaksali, bio sam ubedjen da su nosaci slabasni. Ostaje samo problem promera i kako ce se napasovati nova spoljna na postojece nosace. Cisto sumnjam da ce pasovati u milimetar.

Mislim da i za to postoji rešenje, poprečni nosači.

Mozda ima razlike ali je za 80k dinara cini mi se bila General. Meni je Fujitsu komplet zapao sa Mitsubishi kompresorom.
Ja prezadovoljan kako radi naspram prethodne. Jako retko i DF ide mozda svega 4 puta ukupno Ali dosta dugo traju. Skoro 20 minuta je bio poslednji i propratio od prve sekunde do kada je pocela da duva toplo.
E sada,pozalio sam Vam se da duva hladno i da spusta na 100w tokom grejanja. Kada sam iskljucio Economy opciju ide do 220-240w i duva mlako. Tako da i za to ima leka.

Moja je General, koštala je 90.000

Ti poprecni nosaci su nazalost nuzno zlo. Kod mene stavljeni prosle godine nakon crkavanja stare klime i evo vec zardjali. Zidni koji su isto prosle godine stavljeni su dobri.

90 je bila general ako mislis na ovu moju 14kmcdn. Elem, za sada grejem sprat kuce od 60m2 na 23 stepena sa prosecnom potrosnjom od 15kwh za 24 sata. Ono sto bih malo zamerio je taj df od 20 min, 15 min odledjuje i 5 zagreva unutrasnju jedinicu da ne krene da duva hladno kao gree sto je radila kod mene i sto kompresor prilicno zuji dok radi df i temperatura opadne nekih pola stepena kada je oko 1 napolju, ovako dok radi je bas tiha. Za sada ocena vrlo dobar.

Mislim da i za to postoji rešenje, poprečni nosači.

Moja je General, koštala je 90.000
Jel 14kmcdn?

Kakva su iskustva sa wireless lan modulom, konkretno kod KHCAN klime, ili slicni modeli?
Citao sam tehnicko uputstvo i pominje se "FGlair" aplikacija, kada skeniram QR kod, kaze nije za moje trziste?? Hoce li to raditi na "Airstage mobile" aplikaciji koja je nama dostupna u Srbiji?

Kakva su iskustva sa wireless lan modulom, konkretno kod KHCAN klime, ili slicni modeli?
Citao sam tehnicko uputstvo i pominje se "FGlair" aplikacija, kada skeniram QR kod, kaze nije za moje trziste?? Hoce li to raditi na "Airstage mobile" aplikaciji koja je nama dostupna u Srbiji?
Moja radi samo na fg lair, skini fglair.apk sa nekog sajta

Ja sam iOS korisnik, tu je zackoljica. Ako nece raditi u Airstage onda dzabe da dokupljujem modul.

Pozdrav drugari. Ajd i ja da okacim nesto. Letos sam uzeo General ASHG09KXCA / AOHG09KXCA nocria x i sa hladjenjem sam bio prezadovoljan, sada smo u rezimu gejanja i jeste da nije minuscina ali mislim da nece biti nekih problema ni sa grejanjem, ovo do sada sam prezadovoljan. Potrosnja za oktobar 182 kWh a za novembar 252 kWh. Klima mi je u predsoblju a predsoblje je 3.5x2.5 m, udaljena je znaci od dnevnog boravka 3.5m i u dnevnom boravku mi je temperatura vise nego dobra. Danas mi ceo dan radi na 23c i temperatura u dnevnom boravku je 21.4 , ja sam u kratkim rukavima.

Screenshot_20251203_201408_com.fujitsu.fglair.jpgScreenshot_20251203_201337.jpgScreenshot_20251203_201306_com.tplink.iot.jpg

Ja moju moram da drzim na najjacu brzinu da bi sve lepo ugrejala 😀 valjda nece biti nista turbini
Ujedno kad lepo rasporedi tu toplotu manje i trosi, malo je tad bucnija ali to je sad...
Zao mi je sto nisam samo uzeo khcan umesto ovu sad kgcg...

Nego de da pomognete malo… 🙂

Kako je napravljena greška prilikom montaže klime (nabijena je strana senzora uz spoljni zid, pored je i rupa za cevi a pored je i prozor), mora se uraditi nešto jer me izluđuje.
Sve dok je spoljna temperatura preko 1-2c klima ludi. Stalno je on/off i bučnija je nego na minusima. Zaleće se i onda gasi.
Sve dok se ne iznerviram jako pa je izmestim, imam li neko prelazno rešenje makar da prezimim bez nervoze? 🙂
Gde se tačno nalazi senzor temperature na LTCA? Moguće li je izmestiti senzor? Ili postoji neki drugi spas?
Samo me nemojte kritikovati nego praštajte, to mi je bio prvi inverter, drugi sam montirao kako valja…

Sad se hvatam za slamku…
Economy sam probao kad sam montirao klimu pre par godina i nije mi imao smisla jer to čemu je namenjen meni ništa ne znači… ali možda će sad kad mi treba štrojenje svuda gde može.. 🙁 Pa da vidimo…
“Low noise of spoljne” je aktivan od montiranja klime…

Nazad
Vrh Dno