Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad se hvatam za slamku…
Economy sam probao kad sam montirao klimu pre par godina i nije mi imao smisla jer to čemu je namenjen meni ništa ne znači… ali možda će sad kad mi treba štrojenje svuda gde može.. 🙁 Pa da vidimo…
“Low noise of spoljne” je aktivan od montiranja klime…
Ako ti je low noise aktivan od ugradnje onda ti econmy mod nece pomoci jer low noise ogranici rad kompresora okvirno na 50% a economy na 75%.Izguraj zimu ako ti se vec neda sad je izmjestati a na proljece znas sta ti je ciniti.

Uspeo sam da sa Economy dobijem malo bolje rezultate (i naravno Low Noise)… pratim do večeras pa šaljem grafikone da vidite kako izgleda…
Šaljem i sliku test izuma… 🙂

Prilozi

• IMG_1545.jpeg
    IMG_1545.jpeg
    161 KB · Pregleda: 170
Senzor leži na izmenjivaču unutrašnje, odozgo, nekih 10ak cm od spoljnje ivice klime. Vidi se u nekom crnom rešetkastom kućištu

Zeleno je LTCA devetka (u 40m2, jedna prostorija, setovana na 22c, max fan, Low noise, economy), plavo KGTF sedmica (u 33m2, jedna prostorija, setovana na 22c, Auto fan, Low noise). Druga slika KGTF, treća LTCA.
Od ponoći do sad.

Prilozi

• IMG_1546.jpeg
    IMG_1546.jpeg
    78.9 KB · Pregleda: 99
  • IMG_1547.jpeg
    IMG_1547.jpeg
    100 KB · Pregleda: 60
  • IMG_1548.jpeg
    IMG_1548.jpeg
    96.2 KB · Pregleda: 98
Po specifikaciji, KHCBN je jako blizu Nocrie, zver od uredjaja. Ja nigde nisam video u ponudi sto ne znaci da se nece skorije pojaviti.

Koliko ja znam KHCBN je naslednik od KHCAN 🤔
Svakako dobra Nordic Makina 🙂

Prilozi

• Screenshot_20251206-131254~2.jpg
    Screenshot_20251206-131254~2.jpg
    121.8 KB · Pregleda: 89
Koliko ja znam KHCBN je naslednik od KHCAN 🤔
Svakako dobra Nordic Makina 🙂
Da
Gledao ja kada sam trazio za KHCAN dodatne informacije na netu. Kapacitet devetke joj je veci nego 12KHCAN.

12KHCAN unutrasnji izmenjivac dimenzije

Prilozi

• IMG_5887.png
    IMG_5887.png
    201.8 KB · Pregleda: 57
Spoljasnja

Prilozi

• IMG_5888.png
    IMG_5888.png
    271 KB · Pregleda: 61
Koliko je bučna/tiša u odnosu na LLCA i Vox?
Tiša je od Vox-a jer ima Quiet brzinu, plastika ne krcka uopšte. LLCA ima Quiet brzinu ali kad radi u njoj krckanje je prisutno više jer se plastika više širi i skuplja. Na Low je manje krckanja ali ne možeš da je nateraš uvek na tu brzinu što je poznato. Nakon grejanja je isto prisutno krckanje kada se hladi plastika, to joj zameram ali ok radi i lepo održava temperaturu.
KPCA odlično održava temperaturu, oko 140W je najniža modulacija, nešto i ispod. Pošto nije hladno ipak se pali i gasi ali zato održava precizno. Na spoljnoj od 7-12C je potrošila oko 3kW na dan. Tu je bilo 2 luftiranja. LG kompresor koji je u njoj je nečujan.
Jel ovo realno da unutrasnja ovako izgleda,4 reda izmjenjivac
Fujitsu khcbn
Jel postoji ovako nesto kod nas u nekom modelu
Realno, LU i LT imaju duple u unutrašnjoj a nisu Nordic, ovo je verovatno 4 reda.

Prilozi

• KPCA.jpg
    KPCA.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 89
Jel ovo realno da unutrasnja ovako izgleda,4 reda izmjenjivac
Fujitsu khcbn
Jel postoji ovako nesto kod nas u nekom modelu
Zver od klime. Bilo je 12KHCAN da se kupi u Hladnoj Prodavnici, ali mislim da više nema. Treba ih zvati i cimati, pa ako više ljudi hoće da nabavi, da uvezu

Ja sam pisao za LHCAN, toliko sam platio.

Zver od klime. Bilo je 12KHCAN da se kupi u Hladnoj Prodavnici, ali mislim da više nema. Treba ih zvati i cimati, pa ako više ljudi hoće da nabavi, da uvezu
U Viacomu rekose da moze Nocria 12 da se nabavi i da cena bude 140K din ali ne bi uvozili jedan komad. Ako se skupi vise ljudi mozda bi hteli da uvezu. E sad, organizovati group buy sa tolikim cenama je malo nezgodno.

Ja sam pisao za LHCAN, toliko sam platio.

U Viacomu rekose da moze Nocria 12 da se nabavi i da cena bude 140K din ali ne bi uvozili jedan komad. Ako se skupi vise ljudi mozda bi hteli da uvezu. E sad, organizovati group buy sa tolikim cenama je malo nezgodno.
Oformiti grupu na npr viberu, svako posebno da uplati avans...

ps
ja nisam kupac 😀

Ugrađena 07KPCA u spavaću, najniže što sam video je 136W i onda je ugasila kompresor. Tek je nekih pola sata kako radi, javljam utiske uskoro.
KPCA nemaju ( koliko se secam, davno sam citao manual ) onaj ( prokleti ) zadnji deo izmenjivaca. Natrpali su sve napred, pa je za odrzavanje livada.
Ok, to je do snage, jaci modeli neizbezno moraju to da imaju, gde ce ih inace spakovati, al u tvom slucaju je to plus.

Kad god perem unutrasnje najvise me iscima, i vremena pojede taj zadnji deo koji ide do zida.
Cak i da imas onaj neki nastavak od prskalice sa odgovarajucim nagibom ( koji ja ne uspevam da nadjem - kupim, pa onda peri onako iskosa s jedne-druge strane ) opet je cirkus jer ne vidis sta radis, pa onako ofrlja opipavas dok ti ne dosadi, pa kazes sebi, ma to je to, i batalis.

Montirana i pustena u rad 12KHCAN. Mogu odmah da kazem da je ovo ozbiljna zver.
Na prvi osecaj duplo vise toplotne energije izbacuje nego prethodna klima (Midea Xtreme 12).
Ovo mi je prvi Fujitsu pa ce trebati malo vremena dok pohvatam kako ce da se ponasa u mom prostoru.
Hvala svima na sugestijama i pomoci! Prezadovoljan sam 🙂

Mislim da sam video da do minus 40 idu sad nove Tosiba i ME, ili do minus 35, tako nesto. Nordici naravno.
Ovo hevi djuti vrijeme tesko da bi bilo koja toplotna pumpa popeglala. Samo gas, radiajori. zidno komforno gejanje itd 🙂

Poslednja izmena:
IMG_5088.jpeg
Leva polovina Midea Xtreme 12 kako modulira, krs i lom, ne zna se sta ce pre, da radi defrost ili da greje pa se smirila negde oko 1KW ali slabo grejanje i to u boost rezimu, jace nije moglo. Ventilator na 80%.
Desna polovina 12KHCAN, posle inicijalnog ukljucivanja je snizila potrosnju u proseku na oko 550W a kada je temperatura u vecernjim satima pocela da opada potrosnja se blago povecala i varira oko 600W, modulira stabilno bez velikih oscilacija. Ventilator na 50%.

Nazad
Vrh Dno