Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
LT ide do 200w, ok su tebi i ove sto imas, ja dole imam llce ona tu malo ispod 300w ide, pa skroz ok radi, i mozda bolje nego moja KM, ali drugi je prostor, i svasta jos.
Uglavnom ovu kad ugradis, to je to, trajace ona 30 godina u 12 ( bese ) kvm

Много су људи осетљиви и захтевни за економично грејање какво пружају климе. LT има фантастичан опсег рада и карактеристике за климу из те генерације. Коме је врхунски комфор приоритет не мора ни да разматра климе, свака мора да дува, и да иде у дефрост кад је хладно са припадајућим аудио-термо ефектима.
За мене једино грејање спаваће собе није опција, јер то може лако да се реши и без климе, за хлађење (у Бг) могу да истрпим вентилатор изнад главе.

Sta ce ti vent ako ti Samsung on off ( bese ) pici iz dnevene, taman za spavanje da te ne ubije.

Nikad mi ne hladimo sa klimama u sobama, prošle godine kad je baš bio pakao a klinac ganja komp igrama pa mu se soba usijala tada sam malo pustio LLCA kod njega inače sve hladimo iz dnevne sa LGC. Ali za komfor u grejanju ipak volim da imam i klimu u sobi, ravnomerno je a ne moram u dnevnoj pakao da napravim.
Sad dok se ne ugradi KPCA konvektor dogreva na 700W, zavisi koliko je hladno, na 5C je trošio oko 400W na sat, to je skoro 10kWh za dan, klima će potrošiti 3 puta manje.

Sta ce ti vent ako ti Samsung on off ( bese ) pici iz dnevene, taman za spavanje da te ne ubije.
Кад сам у Бг будем код мајке где имам матору Carrier одмах изнад кревета. Жао ми да је мењам за неку јефтину инвертерку, ово је баш квалитетна олд-скул клима декларисана за грејање до -15.

Ti si lud, ja u spavacoj treba mi sto manja temp, al da ne ke..njam, svi smo razlicit
Nikad mi ne hladimo sa klimama u sobama, prošle godine kad je baš bio pakao a klinac ganja komp igrama pa mu se soba usijala tada sam malo pustio LLCA kod njega inače sve hladimo iz dnevne sa LGC. Ali za komfor u grejanju ipak volim da imam i klimu u sobi, ravnomerno je a ne moram u dnevnoj pakao da napravim.
Sad dok se ne ugradi KPCA konvektor dogreva na 700W, zavisi koliko je hladno, na 5C je trošio oko 400W na sat, to je skoro 10kWh za dan, klima će potrošiti 3 puta manje.
Ti si lud, ja u spavacoj treba mi sto manja temp, al da ne ke..njam, svi smo razliciti

Кад сам у Бг будем код мајке где имам матору Carrier одмах изнад кревета. Жао ми да је мењам за неку јефтину инвертерку, ово је баш квалитетна олд-скул клима декларисана за грејање до -15.
Da, Kerijer mi nudili jos pre skoro 20 godina, i taj lik mi garantovao da do minus 10 zadrzava pun kapaciret, onda bilo nesto 1000e po klimi, pa smo odustali, uveli radijatore, kotao, i cela prica, a evo sad citava kuca ( skoro ) je na invertere.

@djalf
Баш ти је велика та потрошња, ја сам у спаваћу собу убацио грејне фолије (540 W) за комфор, и ових дана кад је температура константно у минусу су активне око 20% дневно, тј прави потрошњу од отприлике 2,8 kWh дневно.

1764151549697.png

Da, Kerijer mi nudili jos pre skoro 20 godina, i taj lik mi garantovao da do minus 10 zadrzava pun kapaciret, onda bilo nesto 1000e po klimi, pa smo odustali, uveli radijatore, kotao, i cela prica, a evo sad citava kuca ( skoro ) je na invertere.
И ове су из 2004 године, то је ћале завршавао својевремено, узео 3 комада за стан, 36 кг спољна, врхунске климе, жао ми је сад то да мењам за неки јефтин инвертер. И дан данас изгледају моћно кад се упореде са осталим климама на згради.
1764152369180.png

Poslednja izmena:
Za korisnike KHC ... ima li nekog da je malo podrobnije na T blizu nule osmotrio rad spoljnog grejaca. Da li radi non stop ili ne ? Nisam nesto detaljno pratio sve to, ali nisam ni primetio da je, onih dana kada je bilo hladnije, donja granica modulacije bila nesto veca. I tada je normalno spustala i na 120w, bar prema monitoringu na smart utucnici. Koliko se secam, kod nekih kineskih modela grejac u spoljnoj se ukljuci na 1 ili 2C i radi non stop.

@mitar1982
Pa to je onaj VOX jeftin od 3000din grejalica, očekivano da troši dosta.

Ti si lud, ja u spavacoj treba mi sto manja temp, al da ne ke..njam, svi smo razliciti
Il' sam ja lud il' ti nisi ženjen 😆
Ne možeš ti igalo da praviš pored žene, otići će... 😀

Šalu na stranu, ja ne podnosim vrućinu, ok je u spavaćoj, 24 do 25C, mnogo je bitnije da vlaga bude niska, obavezno higrometar (imam ih kao merače i u Xiaomi prečiščivačima) i nema problema.

Ako rade bez problema sto bi menjao. Mislim eno za 230e imas Inverter, al sta znam. Komsija eno Fujitsu on off, kuca bez izolacije, lozi on, ali i klima radi, odem kod njega svratim, upucava vruce Fuji i na minusima, kuca bez izolacije. To niko ziv racunicu ne moize izvuci, ali dobrano on stedi. On, zena, tri deteta, kad god navratim niko nije natrpan odecom, a vise se oslanja na tu on off Fuii nego sto lozi. Mislim to je pre 10 godina bilo, a i sad tako pegla verovatno.

@NePa то се лако провери, убациш мало снега преко грејача ако је видљив, ако се топи ради нон-стоп, ако не, истопиће се приликом дефрост јер само тад ради.

Ce ti bije mlako 🙂 Idu one mozda i ispod 100w, bitno da gledas da je stavis ( unutrasnju ) sto dalje gde se spava ako je moguce.
Ako je vec stavljas na mestu gde je nesretni Vox bio, bar krilcima izmanipulisi, sta ces drugo.

Ima Viacom većinu delova na stanju, provereno.
Stigla KPCA malopre, sad čekam suvo vreme da se zameni pokojni VOX, verovatno u ponedeljak.

LT serija je starija i ne može niže od 250W na grejanju, sve ove nove idu ispod 200W.
Moja matora 12LTCA (iz 2011-te) spušta do 200W na grejanju i čak 170W na hlađenju!

Ma kako koja, da u sve iste pa da imas referencu, ovako moras...ama znas vec, cek da te pitam na temu kako ti LT radi, da ne odluce da me elskuduju odavde 🙂

Radi kao i prvog dana. Savršena mašina, što reče Mitar za ono vreme tehničko savršenstvo. Greje cele zime, ne gleda na prognozu.

Zadnja dva LT sam potkacio 2022 od ukupno tri koja imam .O kvalitetu samog uredaja govori i to sto je napravljen te godine.
Ono sto valja i nakon 10 godina je imalo svoje trziste.

Tacna u decimalu. Sto na 20c ? Svejedno, koliko god joj zadas, tacno ce dogurati i drzati.

Tacna u decimalu. Sto na 20c ? Svejedno, koliko god joj zadas, tacno ce dogurati i drzati.

Održavam da se ne ohladi, čekam neki radovi da se završe pa da se vratim za stalno.

Inače, trenutno sam u garsonjeri u kojoj je temperatura konstantno oko 22⁰C, okružena grejanim stanovima sa svih strana, prošle zime ni jednom grejanje nije uključeno, definitivno najekonomičnije grejanje. 😁

Nazad
Vrh Dno