Ovako kao sto kaze Filip bi bilo najbolje, ali je danas, nazalost, vrlo tesko da nadjes majstora-montera-sevisera-menadzera prodaje ... koji razume nesto vise od busenja rupa, pertlanja ili besomucne price kupcima da je odredjeni uredjaj sa milion A pluseva .. te da ima vasionske filtere. Cak se i oko vakumiranja mnogi bune (i monteri i prodavci) i pojma nemaju zasto sve to rade kada do pre 5-6-7 godina nisu ni vakum pumpu imali. Pogotovo kada se kod klime radi druga montaza, znaci kada se ona premesta i ponovo montira. 90% njih apsolutno ne razume, niti zna, osnovni princip rada jednog invertorskog klima uredjaja. Normalno, cast malobrojnim izuzecima. Celo njihovo znanje se zasniva na principu - koji prodavac mu daje vise, te klime su bolje za krajnje korisnike. Ne kazem ni da mi obicni laici nesto mnogo znamo o tome, ali se na kraju krajeva i ne bavimo profesionalno time. Bar velika vecina nas. Recimo da su me neki stariji frigomehanicari, koji su decenijama radili rashladne vitrine, a sada su u penziji - odusevili koliko vise znaju o svemu tome. I o pricipu rada i o samom fizickoj radu ili intervenciji na terenu. Svojevremeno - bas pooodavno mi je jedan stari majstor skinuo turbinu za 5 min na uredjaju koji prvi put vidi u zivotu, a dosao je kod mene malim Tomos mopedom. Dok je ekipa sa besnim kombi vozilom i reklamom od 2m na njemu, nudila "dubinsko ciscenje" obicnim parocistacem bez i da jedan sraf odsrafe, sem poklopca. A uredjaj je bio toliko zamascen i prljav da je bilo sramota za videti. Radio je u nekim uslovima gde je bilo tolko masnog isparenja, da nije bilo normlano.