Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Dobri ljudi,
Imam sobu od 14 kvm u zgradi koju pece sunce sa pvc stolarijom, naravno zidovi bez izolacije, koju treba leti da hladim to mi je primarno, i voleo bih malo da prebaci hladnoce u ostatak stana koliko moze, zato sam se odlucio za 12ticu. Zimi mi treba za dogrevanje u prelaznom periodu. E sad kupio bih japanca ali naravno sto jeftinijeg a boljeg, neka moja dilema je izmedju Fujitsu AEOH12KMCG wi fi i ASYG12LUCA, pa bi mi svaka pomoc dobrodosla, rec je o cenovnom rangu od 80tak hiljada dinara.

Pokusao sam da citam forume ali mi trebaju dani da skontam problematiku malo bolje i zato su mi vasi saveti dragoceni i zahvalan sam Vam na istim iskreno, a verovatno ce jos nekome sa slicnim dilemamaa znaciti da dodje do korisnih informacija.

Nema tu dileme, KMCG uzmi i nakrivi šešir. LUCA je jači uređaj, ali će ti se paliti i gasiti u toj sobi jer je minimum 250W, dok će KMCG da radi lagano i na 150W ako treba. Da je prostorija bar 25kvm bez razmišljanja bih ti rekao LUCA

Fujitsu ima FGLair i Airstage aplikacije, vizuelno identične, za kontrolu uređaja preko wifi-a. Kako imam dva invertera, koristim i jednu i drugu aplikaciju, jer ne može Airstage aplikacija preuzeti uređaje koji su trenutno na FGLair app. Da slučajno neko nije uspio ovo rješiti i preko jedne aplikacije koristiti oba uređaja, meni svejedno koje? Glupo im je što nisu napravili i objedinili sve pod jednu aplikaciju, ali eto..

Meni jedan od wifi AP u Fujitsu nikako nije proradio ni u jednoj aplikaciji, jednostavno ne mogu da ga dodam, iako je vidljiv među wifi uređajima..

Meni jedan od wifi AP u Fujitsu nikako nije proradio ni u jednoj aplikaciji, jednostavno ne mogu da ga dodam, iako je vidljiv među wifi uređajima..

Pokušaj preko drugog telefona, ako imaš iphone, preko androida, ali svakako pokušaj. Tako meni nije išlo na ios pa sam na androidu dodao iz prve.

Jedino eto ne znam što komplikuju ovo oko aplikacija i wifi modula, trebalo bi sve biti univerzalno kad se već plati dodatno, ali eto..

I nekako da bude i lepse.. Tek za toplotnu pumpu nemaju nikakav redovan app...

Dobri ljudi,
Imam sobu od 14 kvm u zgradi koju pece sunce sa pvc stolarijom, naravno zidovi bez izolacije, koju treba leti da hladim to mi je primarno, i voleo bih malo da prebaci hladnoce u ostatak stana koliko moze, zato sam se odlucio za 12ticu. Zimi mi treba za dogrevanje u prelaznom periodu. E sad kupio bih japanca ali naravno sto jeftinijeg a boljeg, neka moja dilema je izmedju Fujitsu AEOH12KMCG wi fi i ASYG12LUCA, pa bi mi svaka pomoc dobrodosla, rec je o cenovnom rangu od 80tak hiljada dinara.

Pokusao sam da citam forume ali mi trebaju dani da skontam problematiku malo bolje i zato su mi vasi saveti dragoceni i zahvalan sam Vam na istim iskreno, a verovatno ce jos nekome sa slicnim dilemamaa znaciti da dodje do korisnih informacija.

Vidji,imam je,kmcg12,i ne znam sto bih ti rekao! Drugacije radi od kineza,nema onu vrelinu na izduvu. Da je kvalitetnije uradjena s plastikom jeste. Ovo ostalo bas ne znam. Nemam uticnicu da pratim struju,nema minusa da provjerim kako radi. Iskreno ne znam sto bih ti rekao.

Dobri ljudi,

Zaboravih,kasno sam nasao,ali na -10c kapcitet grijanja pada na 2.5kw;po fabrici. Sto znaci,da je to taj podatak. Nije bas najsrecnija varijanta. Evo i podataka. Stoga,ako je podrucje dje padaju bas nisko temp,mozda nesto drugo da uzmes.
The Fujitsu KMCG12, also known as the ASEH12KMCG model, has a rated heating capacity of 4.0 kW. At an outdoor temperature of -10°C, its design heating capacity is specified as 2.5 kW. However, the exact heating capacity at -15°C is not explicitly provided in the available data. It's important to note that heating capacity generally decreases as outdoor temperatures drop. Given this trend, the heating capacity at -15°C is likely to be lower than 2.5 kW, but specific figures are not available. For precise information, it would be best to consult the manufacturer's detailed performance data or contact an authorized Fujitsu dealer.

Kako se ponašaju Fujitsu klime na niskim temperaturama? Idu li često u DF? Zabrinjava me ovo grijanje do -15

Evo ja cu ti odgovorim!
Kako se ponašaju Fujitsu klime na niskim temperaturama?
Sve zavisi do prostora da li je izolovan ili ne...
Ako je top izolovan ona ce da prede na minusu, ako nije onda ce i ona malo da napinje kao i svaka druga klima zbog toplotni gubici!
Idu li često u DF?
Kad su teski vremenski uslovi idu i na 1h u DF!
Teski vremenski uslovi = oko 0c, vlaznosti 100% i magla
Zabrinjava me ovo grijanje do -15
Ne brini, rade one i na -20c bez problema...
Skoro svaki japanac je do -15c deklarisan osim naravno Nordic modela

Kako se ponašaju Fujitsu klime na niskim temperaturama? Idu li često u DF? Zabrinjava me ovo grijanje do -15
Ova KG serija je osjetno bolja od KM(moje) i tu sma se mozda i zeznuo no aj sad. U svakom slucaju,ne brini se,one ce da rade i na tim nekim minusima,samo im kapacitet pada i vise steuje trose.

KG serija ima pdesign od 2.5kw na -10. Ne znam koliko je to snažno ali rekao bih da će da radi posao kako treba i do -15 ili -20.

Pozdrav drugari,
poslije 8 god. prvi problemcic sa 12LT, zupcanik poklopca se rascijepio.
Moze li se negdje nabaviti ili da ga pravimo od metala?
Uspio sam ga osposobiti, ne znam koliko je to dugog vijeka. 😁

12lt_z1.jpg12lt_z2.jpg

Pozdrav drugari,
poslije 8 god. prvi problemcic sa 12LT, zupcanik poklopca se rascijepio.
Moze li se negdje nabaviti ili da ga pravimo od metala?
Uspio sam ga osposobiti, ne znam koliko je to dugog vijeka. 😁

Pogledajte prilog 491413Pogledajte prilog 491414
Pozoves Viacom da proveris dal imaju opciju kao rezervni deo. Ako nemaju probas na netu da nadjes dimenzije tog dela ili bar to sto se polomilo da odneses kod nekog ko usluzno stampa 3d da ti napravi.

Ako neka Viacom, probaj MDV Elektronik. Fujitsu-General 9319292007 je šifra tog zupčanika. Ili search: "Fujitsu gear", ima eBay, Amazon, prpdavci po Italiji, Bugarskoj...

MDV Elektronik ima sigurno.

Hvala vam na pomoci, ima MDV Elektronik.
U online prodavnicama je dosta povoljnije, pa cu negdje naruciti, nije mi zurba, improvizacija jos radi.

Ima li smisla u 2025. godini za 30-35 kvm (trenutno ne izolovanih do zime) za hlađenje, dogrevanje a ako "legne" i izolacija i za grejanje do nekih -5 -10 uzeti 12 LUCA, LMCE (koja sada ima prilično lepu cenu), LTCA koje su malo starije klime ali proverene ili doplatiti više i ići na 12 KMCC, KETA, KGTG, KGTF?

Ima li smisla u 2025. godini za 30-35 kvm (trenutno ne izolovanih do zime) za hlađenje, dogrevanje a ako "legne" i izolacija i za grejanje do nekih -5 -10 uzeti 12 LUCA, LMCE (koja sada ima prilično lepu cenu), LTCA koje su malo starije klime ali proverene ili doplatiti više i ići na 12 KMCC, KETA, KGTG, KGTF?
Tu bi LUCA12 lepo legla za tu kvadraturu posto nema jako nisku modulaciju. Naravno da se isplati bez obzira sto je r410. Bice taj gas jos dugo sa nama. LTCA ne verujem da ces naci na stanju negde. KMCC12 je jeftinija od LU.

Sa izolacijom LTCA greje 35kvm bez da se zakašlje. U SVIM uslovima. Ako će ti klima biti primarno grejanje, a hoćeš neku noviju, gledaj KGT seriju.

Gde si nasao LUCA i LMCE i po kojim cenama,

LMCE na par sajtova укуључујући и увозника od 74000-79000 мада има нека приватна опција за још повољније LUKA за неких 91000 истина нисам звао али на сајтовима пише да су на стању.Чисто да питам LUCA, LMCE немају уопште могућност повезивања на Вај Фај?Неко је или овде или на другом форуму везаном за климе помињао да је повезао климу на Вај Фај преко неког адаптера не могу сада да се сетим како се зове.LTCA сајт званичног увозника.Нисам још сигуран да ли ће бити за примарно грејање али сигурно до неких -5 бих користио климу а после котао.Ова би грејала дневну собу, ходник и кухињу у остале две собе су засебне климе.Хоћу Фуђицу дефинитивно и хоћу да дефинитивно из куће избацим Хајсенс.

Fujitsu i Haisense su nebo i zemlja.
LT je najbolja, ali dal jos postoji u nabavci ne znam. LUCA je jaca od LMCE Za tu kvadraturu bez izolacije bi LUCA bila ekstra.
Mislim da postoji i LMCE14 ili sam pobrkao sa nekim drugim modelom.

Излоацију тренутно немам али видећемо како се одвијати ситуација до јесени у сваком случају рачунам као да имам изолацију то је приоритет.LTC је око 135000 а KGT је око 119000 мислим да бих у том случају ишао на новију опет зависи какву цену добијем.Са друге стране ако би посао завршавала и LMCE нема везе што је мало старија ишао бих на њу.Једино што је унутрашња јединица скоро иста као и моја тренутна Хајсенс 😀.

Odradice ti posao KGT,odradice ti posao LUCA sa LTC si siguran. Zavisi samo koliko para imas i koliko zelis da potrosis. Da li ti je primarno grijanje,da li ti je bitno kolikoka je potrosnja ili mozda kakav je osjecaj pri duvanju. Da li je kod tebe velika vlaznos itd itd. U svakom slucaju,sto vise para,sto veca tezina spoljne i to ti je to ;)

Pozdrav ljudi, o klimama znam apsolutno nista, osim da moram da ih ugradim dok ne udjem u stan u narednih mesec dana.
Dobio sam ponudu za multi-split Fujitsu sistem, ali nisam siguran da li pokusavaju da mi prodaju stare modele, jer po citavom internetu prekopah i ne mogu da nadjem nista pametno za unutrasnje jedinice.
Klime ce mi sluziti iskljucivo za hladjenje 2 prostorije, jedna je 35m2 a druga 10m2, pa ako neko ima jos neke preporuke, slobodno napisite.

Spoljna - AOEG18KBCA2
Unutrasnje - ASYG12KMTB & ASYG09KMTB

Vrh Dno