Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Za vibracije još ne znam, imao sam spolja "na uvo" osjećaj da jeste malo glasnija nego ranije. Bitno mi je da oslušnem u gluvo doba, a sinoć baš ništa nisam čuo u spavaćoj (ranije se čulo pomalo).

Pa to, mislim koliko ne valja visoka, toliko i ne valja i preniska, ja razumijem da iritira kada su velike oscilacije u temperaturi, to bas smeta, ali ako ona odrzava temperaturu, tu za mene problema nema. Ja sam i uzeo LMCE bas zato sto umije da gruvne kad zatreba, podesis i ne mislis, sad se grijem na Aux-a, a jos uvijek trazim klimu za nekih 25 kvadrata i bas ne znam sta da kupim, posto mi se ne zuri, sacekacu malo i vidjeti kako ovi noviji modeli rade😃

Ja da sam znao šta sada znam, 14LUCA bi išla u dnevnu sigurno umjesto 12KMCC.
Baš zbog toga što je jedna konjina bez zadrške, kad narediš "naglo dizanje temperature u sobi", raspištolji se, bljuje vatru iz sebe, "hebe kevu" što bi se reklo svima ispred sebe, ne smiješ proći ispod nje 😂 😂 Čisto joj se fućka za energetsku efikasnost, ide da uradi posao.
Em ljepša.
Em krilca spušta potpuno okomito dolje ka podu i ravno "niz zid", što izgleda baš fensi + ne bi nikome na kauču ispod nje smetalo (KMCC krilca bacaju više ispred klime).

Al ******, da je baba mlada, ne bi bila baba.

Kakvo je stanje kod tebe sada? Šta beše LM u neizolovanoj kući?
Meni ovo odgovara, potrosnja po tuya sad na ivom vremenu od pocetka meseca do danas 110kw,prosli mesec 153kw.. s tim sto je kod mene 40m2🤣 prosli decembar 400kw,jan najvise otislo 530... videcemo sad kako ce,zmaenio krov i stavio izolaciju ,ali svakako mora jos jedna, sad na ovo vreme ispod 400w ne ide,ali se ne zalim :)

Zato ja nijesam odusevljen tim nobim modelima Fujitsu-a, dzabe oni rade na 100W, kad ne umiju snagu da pokazu kad ih trebas
S ovim bih se delimicno slozio. Stim sto bih dodao da snagu imaju kad ti treba.. a to je 99% grejne sezone gde uredjaj radi neprekidno...ujednaceno modulira i odrzava zadatu temperaturu... Problem se javlja kada od uredjaja zahtevamo da ispuni neka ocekivanja za koja on nije dizajniran. Ubaciti bilo koju 18icu u 60 kvadrata hladnog prostora sa hladnim zidovima i ocekivati za dan-dva da sve top ugreje su po meni nerealna ocekivanja.
Imam dve klime koje grubo moduliraju (neidu ispod 370w) i imam KMTA koji modulira do 175w i sad posle 3 godine koriscenja kad ih uporedim mogu reci da KMTA ima samo jednu jedinu manu a to je da kad promajom dobroooo izlufitram kucu ,sve se rashladi za dobrih 4-5c KMTA treba dobrih pola sata-sat da polako podigne temp i precizno nastavi da odrzava (pritom i modulacija ode nesto neznatno gore tipa sa 175w na 220w) dok ove druge dve grubijanske klime uopste nemaju problem da dignu potrosnju na 500...600..700w i da za 10 min nadoknade izgubljenu toplotu. Sve ostalo ,modulacija , preciznost odrzavanje temp. ,buka, potrosnja , ama bas sve ostalo je apsolutno na strani KMTA...

Imaš ti blagu ženu kojoj ne smeta kad dune hladno, da je drugačije, konvektorom bi gurao KMTA da dogrije što prije 😂 😂 😂

Taj nacin rada, niska modulacija jeste dobra, da ne kazem bolja, nego bljuvanje vatre pa pauza 15 minuta, ali samo ako je UJ postavljena tako da ne bije u nikoga od ukucana, tada je super, ali ako se ne moze izbeci pirkanje izduva, niska modulacija moze biti iritirajuca!

U prevodu sve je stvar ukusa, neko moze da podnese lagano pirkanje a nekome treba da to greje muski, da bljuje vatru i da ako nista promeni zenu 😅, stvar ukusa, potrosnja mozda malo manja, na ekonomik upalis L seriju i low noise, smanji modulaciju lepo a kada zaprdi rokaj i ne zali je, ali duzina DF na K seriji i L je drugačija, pisalo je se na forumu da cesce ulaze u DF nego L serije.

Pa to, ne kazem ja, pokaze ona snagu u hladan prostor, ali meni smeta kad se luftira sto nece da se zaleti. Luftiram minimum 3,4x dnevno, cak nekad ostavim vrata i prozor na kant, sta mislis koliko bi se ohladio prostor i koliko bi njoj trebalo da postigne. Naravno da je ljepsi osjecaj kad klima radi konstantno, to jest neuporedivo ljepsi, ali ako se imalo osjeti pirkanje, to jest onaj prohladan vazduh, to sve pada u vodu😄

Da, to je sve do algoritma koji je ubacen u softver da bi bile ekoloski prihvatljivije, odnosno trosile 5% manje struje, il koliko vec. Paralela tome su trocilindrasi umesto cetvorocilindrasa u svetu automobila. Samo mi nije jasno, zasto K serija ide cesce u defroste kad joj je krivulja radaa podesena znatno blaze, trebalo bi biti obrnuto?!

Можда да се скупи мање леда, самим тим је и дефрост бржи и ефикаснији. Оно што се гледа на крају је укупна потрошња, а поређење тога могу да имају само инжењери у лабораторијским условима.

Pozdrav ljudi. Cisto da dam danas utiske. Zagrejala se kuca lepo. Odrzava na nekih 700w sad 3 brzina. napolju 2 setovana na 23. U drugoj sobi oko 20 stepeni svakako prijatno. Sto se tice tih defrosta juce sam ih pratio a bilo ih je jedno 4-5 jer je radila dosta da digne temp u kuci. Extremno su bili tihi i kratki 4-7 min max.

Opet je to mnogo defrosta na dnevnom nivou! Ali jos to nije merodavno, treba dva tri dana da grejes standardno kako ti mislis da treba, da se ustali temperatura pa onda da bijes recke, koliko defrosta bilo. Od nedelje ide otopljenje, tako da ce da se ustali, pa onda posmatraj.

Pa normalno je posto je grijala ohladjen prostor, 80 kvadrata, 1 klima.
Ali jos to nije merodavno, treba dva tri dana da grejes standardno kako ti mislis da treba, da se ustali temperatura pa onda da bijes recke, koliko defrosta bilo. Od nedelje ide otopljenje, tako da ce da se ustali, pa onda posmatraj.
Tako je, tek kad se ustali rad i ugrije prostor se moze vidjeti njen rad

Jedna stvar koju sam primetio za razliku od Hiseanse, 18kmta ne mozes da teras na max fan. ona kad nabije temp ona smanji sama bez obzira sto joj ti namestis. Hiseanse ako ga stavis na max ona uvek tera na max.

Zato Fujitsu fanovi ne razumeju grejanje "kroz vrata". Jednom kad nabemba temp, to je to, kroz vrata vise nista ne odlazi. Ovamo se hladi, a ona duvka sebi u bradu. :) Jos od davnina se vodila ta polemika sta je bolje, auto fan x2 (gde ovaj drugi kao pokusava da odrzi neku vecu brzinu ventilatora) ili auto fan i fix fan. Najbolje je da klima ima obe mogucnosti (sto klime sa fix + auto fan skoro i da imaju) nego auto fan x2. Ali takva jos nije napravljena. Nista, zadaj joj 2-3 stepena preko da se razleti. :)

Pa za par dana mi nece biti potrebno kad Hiseance namontiram u dnevnoj. Ali da iskreno to mi se ne svidja sta fali dati opciju da radi. I ifeel isto... Al dobro sam sam odlucio da uzmem japanca umesto gree amber premium. Tako da sad mora da cutim i grejem se kako ona kaze :) Al sad kapiram sto neki pricali nikako klime u hodnik i ne moze klima da greje drugu sobu. Hiseance da je imala znage ko kmta mogla bi lagano. Nego *** nije mogla. Al skidam kapu Nordic-u jeste da trosi 150w kontatno grejac tacne al jos uvek ni jedan defrost a kmta danas jedno 5. Radi od kuce klima mi iznad glave pa zapazim uvek kad prestane da duva.

Jel takav rad kod svakog japanca ili samo kod Fujitsu? Znaci kad nabije temp. u prostor to je to...sama smanjuje itd.

Nema to baš neke veze Japan ili Kina. I TCL ima taj "napredni" način rada ventilatora.

Mitsubishi, Daikin, Panasonic koliko sam ispratio imaju fix fan.

Pozdrav, 2 fujitsu klime ASYG12LMCE (nove, nov stan), nece da se upale preko daljinskog (ok su baterije). Servisera cekam 8 dana trenutno.
Na dugme na unutrasnjoj jedinici se upale, i onda na daljinski samo hoce da se ugase (nakon sto se rucno upale). Da li neko ima ideju sta moze da bude?

Jesi li siguran da su daljinci original I da su baš od LMa? Znam da je glupo pitanje, ali svega ima danas

Zbog ovih situacija, moj svaki telefon ima IR port i kontrolisem sve uredjaje po kuci.

Pa za par dana mi nece biti potrebno kad Hiseance namontiram u dnevnoj. Ali da iskreno to mi se ne svidja sta fali dati opciju da radi. I ifeel isto... Al dobro sam sam odlucio da uzmem japanca umesto gree amber premium. Tako da sad mora da cutim i grejem se kako ona kaze :) Al sad kapiram sto neki pricali nikako klime u hodnik i ne moze klima da greje drugu sobu. Hiseance da je imala znage ko kmta mogla bi lagano. Nego ********* nije mogla. Al skidam kapu Nordic-u jeste da trosi 150w kontatno grejac tacne al jos uvek ni jedan defrost a kmta danas jedno 5. Radi od kuce klima mi iznad glave pa zapazim uvek kad prestane da duva.
Gde je tebi postavljena kmta18, posto kazes da ces hisense da stavis u dnevnu sobu?

ali duzina DF na K seriji i L je drugačija, pisalo je se na forumu da cesce ulaze u DF nego L serije
Upravo tako... Kod mene ovih dana defrost kontinuirano odprilike na svakih 3-4 sata i to samo uvece-nocu kad je spoljna 2-3c ili nize...Kratki kontrolni defrosti koji traju nekih 7-8 min odpr. Spoljnu jedinicu do sad ni jednom nisam video zabeljenu... Kad su napolju ekstrmno losi uslovi blagi minus , magla ,vlaga onda ide DF kao i na vecini klima uredjaja na svakih 50-60 min.
Можда да се скупи мање леда, самим тим је и дефрост бржи и ефикаснији. Оно што се гледа на крају је укупна потрошња
Da... Neko mnogo pametniji od nas je proracunao i dizajnirao uredjaj da bude stedljiv i efikasan na duge staze...Verujem da zbog toga K serija tako ugladjeno modulira i cesce ide u kontrolni DF.

Sve ja to razumem ali 5-6 defrosta dnevno na ovim temperaturama je mnogo, mnogo kume. Pa ne pricamo o kinezima od 300 evra, nego o japancima od 1000+ evra.. Te fore ide u defrost da odledi isparivac radi efikasnijeg rada kapiram ali preterase ga sa tom efikasnoscu. Koliko vidim ''najefikasnija'' je Fujitsu K serija, ostali slabo nesto. Zasto Daikin i Mitsubishi nisu toliko efikasne?! Mozda teorijski i jesu oni u pravu, na papiru, ali rado bih platio 1000 din vise mesecno a da nemam tolike defroste i da greje sa sto manje pauza. Uzgred da navedem da mi je kmta favorit medju klimama, ali ti defrosti toliki i nemanje fan fix a vec duva kako ona hoce mi se ne svidja ni malo.

Na mitsubishiju još do sada nisam video defrost. Spoljnja temp se nije spuštala ispod +1.

Sve ja to razumem ali 5-6 defrosta dnevno na ovim temperaturama je mnogo, mnogo kume. Pa ne pricamo o kinezima od 300 evra, nego o japancima od 1000+ evra.. Te fore ide u defrost da odledi isparivac radi efikasnijeg rada kapiram ali preterase ga sa tom efikasnoscu. Koliko vidim ''najefikasnija'' je Fujitsu K serija, ostali slabo nesto. Zasto Daikin i Mitsubishi nisu toliko efikasne?! Mozda teorijski i jesu oni u pravu, na papiru, ali rado bih platio 1000 din vise mesecno a da nemam tolike defroste i da greje sa sto manje pauza. Uzgred da navedem da mi je kmta favorit medju klimama, ali ti defrosti toliki i nemanje fan fix a vec duva kako ona hoce mi se ne svidja ni malo.
Pa pazi kada njihovi serviseri kazu da su se L serije mnogo bolje pokazale za primarno grejanje nego K, sta dalje pricati.

Vrh Dno