halkidiki2015
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.07.2015
- Poena
- 115
Ove tabele kapaciteta koje daje Fujitsu (poslednjih 20+ godina u istom obliku, da ja znam) predstavljaju realne parametre za rad klime. Ono što piše u njima je snaga grejanja / hlađenja na koju možete računati u realnim uslovima, pod onim parametrima koji su navedeni (brzina ventilatora, vlažnost). U tim uslovima kompresor radi na većem broju obrtaja od nominalnog (nekad davno bilo na 110-130% od nominalnog, nisam proveravao ovih 20+ godina), ali to nije maksimum u kom klima može da radi. U maksimumu je kompresor išao do preko 150% od nominalnog broja obrtaja i to je ona snaga koju vidite kao maksimalnu u osnovnoj tabeli (max koji klima povuče iz mreže), ali u tom režimu kompresor ne može da radi dugo, obično je bilo oko 10ak minuta.
Sve ovo nije toliko bitno, možete verovati ili ne verovati tabelama, ja koristim Fujitsu klime istih ovih 20+ godina i zadovoljan sam. Ima boljih na papiru, uglavnom za više para, svako nek bira šta mu drago. Fujitsu je u Srbiji uvek imao dobre cene za ono što daje i sve što je uporedivo koštalo je više (značajno više).
Sve ovo nije toliko bitno, možete verovati ili ne verovati tabelama, ja koristim Fujitsu klime istih ovih 20+ godina i zadovoljan sam. Ima boljih na papiru, uglavnom za više para, svako nek bira šta mu drago. Fujitsu je u Srbiji uvek imao dobre cene za ono što daje i sve što je uporedivo koštalo je više (značajno više).