Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Ove tabele kapaciteta koje daje Fujitsu (poslednjih 20+ godina u istom obliku, da ja znam) predstavljaju realne parametre za rad klime. Ono što piše u njima je snaga grejanja / hlađenja na koju možete računati u realnim uslovima, pod onim parametrima koji su navedeni (brzina ventilatora, vlažnost). U tim uslovima kompresor radi na većem broju obrtaja od nominalnog (nekad davno bilo na 110-130% od nominalnog, nisam proveravao ovih 20+ godina), ali to nije maksimum u kom klima može da radi. U maksimumu je kompresor išao do preko 150% od nominalnog broja obrtaja i to je ona snaga koju vidite kao maksimalnu u osnovnoj tabeli (max koji klima povuče iz mreže), ali u tom režimu kompresor ne može da radi dugo, obično je bilo oko 10ak minuta.

Sve ovo nije toliko bitno, možete verovati ili ne verovati tabelama, ja koristim Fujitsu klime istih ovih 20+ godina i zadovoljan sam. Ima boljih na papiru, uglavnom za više para, svako nek bira šta mu drago. Fujitsu je u Srbiji uvek imao dobre cene za ono što daje i sve što je uporedivo koštalo je više (značajno više).

Meni tvoje misljenje izgleda skroz pogresno pa ne pljujem po tebi.

Imas svoja ubjedjenja i zivi s njima.

Ja vjerujem da je model kgt o kome oni pisu dobar.I to sto je proizvodjac napisao za taj model je super.

I vise vjerujem provjerenom proizvodjacu nego nekom forumasu,pogotovo ako je nadrndan prema svima

A gde sam ja rekao da kgta nije dobra klima?

Ako je ovo ono sto klima isporucuje, zasto Fujitsu u specifikaciji navodi pdesign os 2.5kW na -10c?

Po vasim tvrdnjama, taj KGTA daje 3.1-3.4kW na -15c.

Ove tabele kapaciteta koje daje Fujitsu (poslednjih 20+ godina u istom obliku, da ja znam) predstavljaju realne parametre za rad klime. Ono što piše u njima je snaga grejanja / hlađenja na koju možete računati u realnim uslovima, pod onim parametrima koji su navedeni (brzina ventilatora, vlažnost). U tim uslovima kompresor radi na većem broju obrtaja od nominalnog (nekad davno bilo na 110-130% od nominalnog, nisam proveravao ovih 20+ godina), ali to nije maksimum u kom klima može da radi. U maksimumu je kompresor išao do preko 150% od nominalnog broja obrtaja i to je ona snaga koju vidite kao maksimalnu u osnovnoj tabeli (max koji klima povuče iz mreže), ali u tom režimu kompresor ne može da radi dugo, obično je bilo oko 10ak minuta.

Sve ovo nije toliko bitno, možete verovati ili ne verovati tabelama, ja koristim Fujitsu klime istih ovih 20+ godina i zadovoljan sam. Ima boljih na papiru, uglavnom za više para, svako nek bira šta mu drago. Fujitsu je u Srbiji uvek imao dobre cene za ono što daje i sve što je uporedivo koštalo je više (značajno više).

U realnoj upotrebi, sve preko nominalne snage znači kraći životni vek. Nije Fujitsu usamljen u tome, to rade i neki drugi proizvođači. Realna upotreba bi bila pre svega brzo zagrevanje u ograničenom vremenskom intervalu.

Sta kazu ljudi koji imaju te fujitsu klime.Kolko dugo im rade.Crkavaju li kompresori ili generalno uredjaji.Posle koliko vremena kupuju drugu ?

U realnoj upotrebi, sve preko nominalne snage znači kraći životni vek. Nije Fujitsu usamljen u tome, to rade i neki drugi proizvođači. Realna upotreba bi bila pre svega brzo zagrevanje u ograničenom vremenskom intervalu.
Apsolutno. Zato se klima i bira po nominalnoj snazi, a ove tabele služe tome da se vidi da li postoji rezerva i kolika. U realnom radu, ako je klima dobro dimenzionisana brzo izađe iz TC i dođe u nominalno održavanje temperature (a ništa joj se neće desiti ni ako satima / danima radi na TC). Trajaće kraće, verovatno, jedan Fujitsu sam zamenio posle samo 10 godina...
Sta kazu ljudi koji imaju te fujitsu klime.Kolko dugo im rade.Crkavaju li kompresori ili generalno uredjaji.Posle koliko vremena kupuju drugu ?
Najduže 15 godina, zamenjen iako je radio. Najkraće 10 (do sada, ove tri koje imam sad su 3-5 godina stare).

Ja se ne sećam kada je zadnji put bilo -15 C u periodu od recimo 7 dana u Srbiji, sem možda na Pešteru (znamo da oni vole da koriste klime).

Sa druge strane, klimama se greju isključivo oni koji ispunjavaju uslove za takvo grejanje. Od ljudi na forumu se moglo čuti da klime u najnepovoljnijim danima nisu prelazile 50 % nominalnog kapaciteta, sem možda posle defrost, ali to je ograničen vremenski interval, ne duži od recimo 5 minuta.

Realno u danasnje vrijeme nesto od tehnike,pogotovo nesto sto radi na suncu kisi minusima snijegu ako radi 10-15 godina u najmanju ruku zasluzuje respekt.

Ali ljudi ce radije pljuvat :)

Apsolutno. Zato se klima i bira po nominalnoj snazi, a ove tabele služe tome da se vidi da li postoji rezerva i kolika. U realnom radu, ako je klima dobro dimenzionisana brzo izađe iz TC i dođe u nominalno održavanje temperature (a ništa joj se neće desiti ni ako satima / danima radi na TC). Trajaće kraće, verovatno, jedan Fujitsu sam zamenio posle samo 10 godina...

Najduže 15 godina, zamenjen iako je radio. Najkraće 10 (do sada, ove tri koje imam sad su 3-5 godina stare).

Sve preko nominalnog ne bih zvao rezervom, već usiljenim radom. Meni ni jedna klima u normalnom režimu nije radila preko nominalne snage, izuzev ukoliko nisam zahtevao brzo zagrevanje putem funkcije, ali je ova funkcija vremenski ograničena i softver je sam gasi, tj. vraća u normalni režim rada.
Realno u danasnje vrijeme nesto od tehnike,pogotovo nesto sto radi na suncu kisi minusima snijegu ako radi 10-15 godina u najmanju ruku zasluzuje respekt.

Ali ljudi ce radije pljuvat :)

Za prvi deo se slažem. Za drugi i ne baš, jer ne pljujem nikoga...

Evo jedno mozda i glupo pitanje...LFCA greje jednu sobu i dnevni boravak 56 m2 e sad bih dodao u ovu prvu sobu na trecoj i cetvrtoj slici prva soba blizu prozora slici klimu jos jednu zbog defrosta na LFCA(bude i preko 10 15 min defrost) da duva i u sobu i u dnevni boravak da vrata budu otvorena.Glavna stvar je da li bi bilo pametno ubaciti KMTA 18 u tu sobu ili LT 12 znaci li taj visak snage ima li efekta... ili ostati na LT?

Prilozi

• 16919395136538975924056749005474.jpg
    16919395136538975924056749005474.jpg
    130.8 KB · Pregleda: 55
  • 16919395258811754634014287463631.jpg
    16919395258811754634014287463631.jpg
    140.2 KB · Pregleda: 42
  • 16919395514594783551759478873412.jpg
    16919395514594783551759478873412.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 39
  • 16919395827304431572948773122977.jpg
    16919395827304431572948773122977.jpg
    95.6 KB · Pregleda: 51
Imaš već jednu osamnesticu Fujitsu i znaš kolike su brzine izduva na grejanju ako misliš da klima može dobro da se pozicionira tako da izduv iz klime ne smeta nikome u prostoriji onda razmisli o KMTA18.Na prvoj brzini KM18 510m3/h druga već ima 640m3/h itd.Ja mislim da bi više odgovarala LTCA12.

Nisam ni rekao za tebe.
Onaj drugi sto sve forumase docekuje na noz,pljuje bez dokaza,i poziva na banovanje drugih :)
Koje to "sve" forumase? Proleter su svi forumasi?
Na noz? Vise puta objasnjavano za te tabele i i dalje se nastavlja ista promocija u cilju obmane ljudi koji su ovde dosli po iskren savet.
To negativno oslikava kako coveka koji to radi, tako i sve nas kao forumsku zajednicu i sam forum.

Mene bi blam pojeo da nekoga nazovem sa "onaj" i da generalno u trecem licu pricam o nekom ko je prisutan, ali to je valjda taj srednjoskolski nivo pokusaja "ponizavanja" i nekulture koji neki nikada ne prevazidju.

Jeste obmanjujuce da se mogucnosti klime u trenutku predstavljaju kao nesto sto ce ta klima zapravo i davati.
Niko zivi, ali bas nigde ne pominje tabele max kapaciteta, jer isti ne govori apsolutno nista bitno.
Zato ovde par njih i cropuje tabelu bez objasnjenja.
Sta meni znaci sto ce neka klima da mi na minut izbaci 7kW, ako ce ostalih 59 minuta davati 1kW, sta bilo kome znaci?
I zasto je vama toliko bitno da Fujitsu ispadne bolji nego sto jeste?
Nigde toga nema, ni kod vlasnika Mitsubishija, Panasonica, Midea, Gree, Daikina, bas nigde...samo kod pojedinih vlasnika Fujitsua. To je vec neki sindrom koji bi valjalo neko strucan sa imenuje.

Ja ovde nista negativno za Fujitsu sada nisam napisao, a vi se trzate kao da sam vam familiju napao.

Nigde toga nema, ni kod vlasnika Mitsubishija, Panasonica, Midea, Gree, Daikina, bas nigde...samo kod pojedinih vlasnika Fujitsua.
To postoji kod svih, samo je pitanje da li to neko moze da primeti ili ne.
Da nabrojim najcesce pored FJ: vivax,hisense,gree,vox,midea.
I svi su isti, jer su kupovinom jednog brenda postali ograničeni kao saksija i isti brane kao dedovinu.
Puno je samo sakupljača tudjih iskustava po raznim forumima, te delenjem saveta o dobrim kupovinama gde su uredjaje koje preporucuju videli mozda na slikama...
Ali dobro, to je samo forum, kao i u zivotu moras da naucis da dobro filtriras sve savete koje dobijas.

Evo jedno mozda i glupo pitanje...LFCA greje jednu sobu i dnevni boravak 56 m2 e sad bih dodao u ovu prvu sobu na trecoj i cetvrtoj slici prva soba blizu prozora slici klimu jos jednu zbog defrosta na LFCA(bude i preko 10 15 min defrost) da duva i u sobu i u dnevni boravak da vrata budu otvorena.Glavna stvar je da li bi bilo pametno ubaciti KMTA 18 u tu sobu ili LT 12 znaci li taj visak snage ima li efekta... ili ostati na LT?
Pogledaj Mitsubishi Ap35 za tu sobu, Mitduboshi radi jako brze defroste

LTCA12 je jača na grejanju nego Mitsubishi AP35.Kada ubaciš još jednu jaku klimu kao LT ova prva osamnestica radiće sa manjim opterećenjem.LT ima dvostruki rotacioni kompresor a ova AP35 nema.

LTCA12 je jača na grejanju nego Mitsubishi AP35.Kada ubaciš još jednu jaku klimu kao LT ova prva osamnestica radiće sa manjim opterećenjem.LT ima dvostruki rotacioni kompresor a ova AP35 nema.
Razumem jedino zbog defrosta koliko je na LTCA defrost a i zbog snage zar nije pametnije KMTA18 jel bolja od LTCA12, po kompresoru itd...buka mi ne smeta.? Mene muci na LFCA kad je bila ona jaka magla prosle zime defrost je bio od 7 minuta pa nekada i do 17 minuta e za tih 17 min ohladi se solidno dnevni boravak doduse i soba je otvorena to ukupno dodje 56 m2.Mozda ce i vise trositi 18 od 12 ,a ne bezim ni od Mitcubishi, raspametio sam se ko ovan.

LT 12 je jaca od ap35.
Km 18 je jaca od a35.

Ali treba li ti tolka snaga.
Ako ti je defrost bitan i on brzi na ap35 onda sta ti vrijedi snaga koja ti ne treba.

Kolko ti je lfc18 trosila kwh u najhladnijem mjesecu

LT 12 je jaca od ap35.
Km 18 je jaca od a35.

Ali treba li ti tolka snaga.
Ako ti je defrost bitan i on brzi na ap35 onda sta ti vrijedi snaga koja ti ne treba.

Kolko ti je lfc18 trosila kwh u najhladnijem mjesecu
Trosila je 6500 pa do 7500 odprilike *** nije stan kuca je, stan zagrejes na keca a kucu teze, zbog toga snaga mi i treba jer svih 80-90 m2 njih 2 ce da greju ono kad otvorim vrata, izolacija je full i koljic i vuna gore, dupla cigla i stiropor 5cm.E sad bih zato isao na neku jacu nebitno i da je 12 ali jaca , hajde defrost nece se potrefiti da se upale obe u isto vreme, to bih i eliminisao ali sta uzeti da valja da to vrsi posao dobro.18 ili 12 Fuji Mitcu...
o mitcu ne znam nista ko vran konj ima li nesto jace, fali ap32 snage kada gledam one papire ako je to merodavno.te ima mithu heave te ima electric kakva je tu razlika

Poslednja izmena:
Kad sam svojevremeno kupovao klimu, gledao sam Fujitsu jer nominalno ima veci kapacitet grejanja nego vecina drugih klima. Cak i ulazni model LLCE, ako se ne varam, ima kapacitet od 4kW, max 5.1 valjda bese.
@heroj87 Voleo bih da mi kazes koja klima moze po kapacitetu da zameni ovu, ili neku drugu Fujitsu, a da je priblizne cene, ne racunam Amber ultra ili Mitsubishi LN.

Nisam siguran kolko kosta kwh kod tebe.Ali ako je u plavoj zoni nekih 9 dinara ,ispada da si u najhladnijem mjesecu potrosio 700-800 kwh .

To nije ni blizu kolko ta klima moze potrosit ako treba.Ona moze za mjesec moze potrosit preko 2000 kwh.

Onda skontas da ti imas vec dovoljno snage u klimi,da ti je jedini problem sto se toplota zbog drugih razloga nece rasporedit po cijeloj kuci,zidovi npr.

Kad ubacis jos jednu ne bitno koliko snage,i ova klima ce radit jos nizom snagom.

Realno ne izgleda da ti je potrebna velika snaga.

Ako je brzi defrost na mits i plus svi hvale da se mitsubishi vanjske ne cuju kad rade onda izgleda dobra ideja.

Ako bas zelis snagu sa fujitsu bi dobio puno vise.

Kad sam svojevremeno kupovao klimu, gledao sam Fujitsu jer nominalno ima veci kapacitet grejanja nego vecina drugih klima. Cak i ulazni model LLCE, ako se ne varam, ima kapacitet od 4kW, max 5.1 valjda bese.
@heroj87 Voleo bih da mi kazes koja klima moze po kapacitetu da zameni ovu, ili neku drugu Fujitsu, a da je priblizne cene, ne racunam Amber ultra ili Mitsubishi LN.
Nije bas ista cijena na svim trzistima. Evo npr windfucker clan koji pise u ovoj temi je uzeo Daikina 18ku GV za 750 eura. Za te pare si tesko mogao u BiH naci Fujitsu 18ku bilo koju, a ne vjerujem ni u Srbiji, slicne au cijene kako vidim.

Nisam siguran kolko kosta kwh kod tebe.Ali ako je u plavoj zoni nekih 9 dinara ,ispada da si u najhladnijem mjesecu potrosio 700-800 kwh .

To nije ni blizu kolko ta klima moze potrosit ako treba.Ona moze za mjesec moze potrosit preko 2000 kwh.

Onda skontas da ti imas vec dovoljno snage u klimi,da ti je jedini problem sto se toplota zbog drugih razloga nece rasporedit po cijeloj kuci,zidovi npr.

Kad ubacis jos jednu ne bitno koliko snage,i ova klima ce radit jos nizom snagom.

Realno ne izgleda da ti je potrebna velika snaga.

Ako je brzi defrost na mits i plus svi hvale da se mitsubishi vanjske ne cuju kad rade onda izgleda dobra ideja.

Ako bas zelis snagu sa fujitsu bi dobio puno vise.
Hvala braco na pomoci, ap42 ili LT ili ako neko zna dobru mitcubishi do tih 150000 rsd , od 18 cu da odustanem deluje mi previse, greje LFCA nema reci samo eto da imam dopunsku zbog tog defrosta da uskoci kad ova stane.Bio sam zagrejan za LMCE ali ne znam da li bi bila dovoljna.

Ako je kuća i ako greješ svih 90kvm, onda i ima smisla da staviš 18-cu koja modulira nisko, što KMTA može (realnih 300W). A ako ćeš samo tih 56kvm, onda ti je i LT previše. Inače, LT se zadržava u defrostu 10-15min, što nije kratko kao Mitsubishi, ali ruku na srce jako retko ide u defrost zbog velike površine spoljašnjeg izmenjivača (2.5 redni). Dakle ili 18kmta ili Mitsubishi. LT je odličan uređaj, ali nekako ni tamo ni vamo za tvoje potrebe

Koje to "sve" forumase? Proleter su svi forumasi?
Na noz? Vise puta objasnjavano za te tabele i i dalje se nastavlja ista promocija u cilju obmane ljudi koji su ovde dosli po iskren savet.
To negativno oslikava kako coveka koji to radi, tako i sve nas kao forumsku zajednicu i sam forum.

Mene bi blam pojeo da nekoga nazovem sa "onaj" i da generalno u trecem licu pricam o nekom ko je prisutan, ali to je valjda taj srednjoskolski nivo pokusaja "ponizavanja" i nekulture koji neki nikada ne prevazidju.

Jeste obmanjujuce da se mogucnosti klime u trenutku predstavljaju kao nesto sto ce ta klima zapravo i davati.
Niko zivi, ali bas nigde ne pominje tabele max kapaciteta, jer isti ne govori apsolutno nista bitno.
Zato ovde par njih i cropuje tabelu bez objasnjenja.
Sta meni znaci sto ce neka klima da mi na minut izbaci 7kW, ako ce ostalih 59 minuta davati 1kW, sta bilo kome znaci?
I zasto je vama toliko bitno da Fujitsu ispadne bolji nego sto jeste?
Nigde toga nema, ni kod vlasnika Mitsubishija, Panasonica, Midea, Gree, Daikina, bas nigde...samo kod pojedinih vlasnika Fujitsua. To je vec neki sindrom koji bi valjalo neko strucan sa imenuje.

Ja ovde nista negativno za Fujitsu sada nisam napisao, a vi se trzate kao da sam vam familiju napao.
Pogrešno tumačiš te podatke. To nije snaga u piku, već snaga koju isporučuje konstantno dok ne uleti u defrost. Zbog toga te vrednosti nisu 24/7, jer dok radi defrost ne greje, ali tako je kod svake klime. A što se tiče Pdesign podatka, to je marketinška patka, jer tu vrednost proizvođač postavlja u zavisnosti kako želi da pozocionira proizvod. Tako smo dobili dve indentične klime, jedna ima veći Pdesign ali manji SCOP, dok ista takva sa manjim Pdesign ima veći SCOP. Dakle zbog želje da uređaj bude što štedljiviji i efikasniji, postavlja se manja vrednost za Pdesign. I taj podatak veze sa životom i grejanjem nema, već nam kaže "ako klima radi sa opterećenjem od Pdesign, sezonski koeficijent korisnog dejstva će biti SCOP". Zato i služe tabele koje svi kropuju i stavljaju ovde da se vidi šta klima realno može da isporuči. Naravno, niko normalan ne kupuje klimu za grejanje na "knap", pa sve te podatke treba shvatiti kao maksimum, a klima kao i svaki drugi mehanički uređaj treba da radi u nominalnom opsegu. Dakle klima MOŽE, ali će se kompresor vrteti na (lupam) 120Hz, a Pdesign je podešen za recimo 75Hz, gde je uređaj super štedljiv i tih, jer to prodaje uređaje u današnje vreme. A+++ ili više pluseva. Eto, nadam se da sam objasnio.

Ako je kuća i ako greješ svih 90kvm, onda i ima smisla da staviš 18-cu koja modulira nisko, što KMTA može (realnih 300W). A ako ćeš samo tih 56kvm, onda ti je i LT previše. Inače, LT se zadržava u defrostu 10-15min, što nije kratko kao Mitsubishi, ali ruku na srce jako retko ide u defrost zbog velike površine spoljašnjeg izmenjivača (2.5 redni). Dakle ili 18kmta ili Mitsubishi. LT je odličan uređaj, ali nekako ni tamo ni vamo za tvoje potrebe
KMTA 18 vidim mitcubishi kompresor slicna je ovoj LFCA sto imam po specifikacijama, drzao bih ta vrata otvorena pa neka greje sve komplet necu biti baxuz pa da obe upale df u isto vreme.Cak i kada zatvorim vrata ima lepu modulaciju i nije previse jaka na prvoj brzini, valjda nece smetati ? Njih dve bi mi zavrsavale posao i vise nego sto treba jer kada LFCA greje 56 m2, ovo je puska u jakim minusima, od viska snage glava ne boli.Hvala ti

Pogrešno tumačiš te podatke. To nije snaga u piku, već snaga koju isporučuje konstantno dok ne uleti u defrost. Zbog toga te vrednosti nisu 24/7, jer dok radi defrost ne greje, ali tako je kod svake klime. A što se tiče Pdesign podatka, to je marketinška patka, jer tu vrednost proizvođač postavlja u zavisnosti kako želi da pozocionira proizvod. Tako smo dobili dve indentične klime, jedna ima veći Pdesign ali manji SCOP, dok ista takva sa manjim Pdesign ima veći SCOP. Dakle zbog želje da uređaj bude što štedljiviji i efikasniji, postavlja se manja vrednost za Pdesign. I taj podatak veze sa životom i grejanjem nema, već nam kaže "ako klima radi sa opterećenjem od Pdesign, sezonski koeficijent korisnog dejstva će biti SCOP". Zato i služe tabele koje svi kropuju i stavljaju ovde da se vidi šta klima realno može da isporuči. Naravno, niko normalan ne kupuje klimu za grejanje na "knap", pa sve te podatke treba shvatiti kao maksimum, a klima kao i svaki drugi mehanički uređaj treba da radi u nominalnom opsegu. Dakle klima MOŽE, ali će se kompresor vrteti na (lupam) 120Hz, a Pdesign je podešen za recimo 75Hz, gde je uređaj super štedljiv i tih, jer to prodaje uređaje u današnje vreme. A+++ ili više pluseva. Eto, nadam se da sam objasnio.
Da, ja kontam sta ti hoces da kazes, ali gde si video vremenski period u ovim tabelama? Recimo, da daje 45 minuta toliko kW, pa onda radi defrost 15 i slicno?
Odakle ti podatak da je bas to sto ti kazes na tabeli?
Klima ne moze konstantno da daje istu kolicinu toplote, nema sanse da minut pred defrost i minut nakon defrosta identicnu kolicinu toplote izbacuje, pa isto tako ni izmedju toga, jel tako?
Ti tvrdis da ce recimo KGTA07 stalno van defrosta trositi 1.3kW i davati 3.08kW na -15c?
Ako je tako kao sto kazes, zasto ima veze zadata temperatura na unutrasnjoj jedinici? Zasto bi slabije radila kada od nje trazis vise?
Zasto Fujitsu u svom katalogu hvali da LTCA daje 4kW na -10c, kada ona zapravo daje oko 6kW, sto je 10% vise i od Amber Nordic modela?
Zasto su napisali da daje maksimum 6.5kW, kada ona po tabeli daje 7.8kW toplote, stide se da napisu da im je klima 30% bolja no sto jeste?
Zasto u zvanicnu specifikaciju ne ubace ove tabele, nego u technical manual koji nece pogledati ni 0.001% korisnika?
Zasto ovih vrednosti iz tabele nema nigde na svetu ni u kakvim merenjima? Evo, posto sada vise ne verujemo euroventu, imaju oni iz Norveske valjda sto testiraju klime...kako da su oni za daleko skuplje i jace nordic uredjaje dobili cifre kao ovde jedva prosecna klima sa 31kg spoljasnjom, ne-nordic varijanta?
I na kraju, sta znaci ova recenica, da su izracunate na osnovu maksimalnog kapaciteta?

Ove tabele imaju svi proizvodjaci, pa ih niko nigde ne spominje, zasto? Da, ima ih i Gree, samo za svoje duct klime, nisu izbacili technical guide za ductless.
Eto, dosta pitanja koja se ignorisu, a mislim da su jako bitna da bi se ova tabela shvatila kao relevantna.

Screenshot (156).png

KMTA 18 vidim mitcubishi kompresor slicna je ovoj LFCA sto imam po specifikacijama, drzao bih ta vrata otvorena pa neka greje sve komplet necu biti baxuz pa da obe upale df u isto vreme.Cak i kada zatvorim vrata ima lepu modulaciju i nije previse jaka na prvoj brzini, valjda nece smetati ? Njih dve bi mi zavrsavale posao i vise nego sto treba jer kada LFCA greje 56 m2, ovo je puska u jakim minusima, od viska snage glava ne boli.Hvala ti
Dobro se pokazala ta klima KMTA18 kultura rada i modulacija odlična na grejanju može da spusti modulaciju ispod 200w normalno kada ima potrebe za takvim radom.Evo tabele kapaciteta.Na podešenih 26 stepena sobne temperature i spoljnoj od -15 klima greje sa 4.49kw.Tačno je da ima ugrađen Mitsubishi dvostruki rotacioni kompresor evo informacija o njemu.

Prilozi

• 789.png
    789.png
    138.6 KB · Pregleda: 32
  • 741.png
    741.png
    49.4 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno