jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 845
Za LT je takva priča jer je pozicionirana kao 12-ca, i ima unutrašnju kao 12-ca (18-ca ima 12.5kg). Fora sa 4kW je što je to NOMINALNA snaga, i Fujitsu se hvali da zadržava tu snagu i na -15°C. Kad sam je kupovao, tih 6.5kW su mi bili bitni kao info da to klima može, i da je tiha u normalnom grejanju i da retko ide u defrost. A ne da bi ciljao da mi treba 6.5kW. Tako se kupuje uređaj za grejanje, i to važi za sve sve proizvođače. Što se tiče Skandinavaca, oni su merili sa sve defrostom, i to je nešto što ni jedan proizvođač niti prodavac neće objaviti, jer su rezultati manji nego u tim tabelama. E tu opet treba gčedati šta retko ide u defrost, a to je direktno proporcionalno zapremini spoljašnjeg izmenjivača. Dakle dužina x visina x širina. A širina je ono što ne vidimo golim okom, i proporcionalna je broju redova cevi u izmenjivaču. LT ima 2.5 reda. I zato ja kažem "masa je mama", ili što bi kauboji rekli "there is no replacement for displacement". Što se mase tiče, mislim na masu izmenjivača, pa tek onda kompresora, jer Panasonic kompresor male zapremine i male mase može da se vrti brže i da pruži jednaku energiju (uz jednaku efikasnost) kao prosečak GMCC kompresor veće mase. I za jraj i vezi Fujitsu ASYG07KGTA za koju se čudiš da daje poveću snagu... Ta klima ima spoljašnju od 30kg što je više od velike većine 12-ca na tržištu. EEV takođe utiče na to da zadrži više snage na debelom minusu u odnosu na klime bez EEV-a (većina kineza). Bez EEV-a se gubi oko 20% snageDa, ja kontam sta ti hoces da kazes, ali gde si video vremenski period u ovim tabelama? Recimo, da daje 45 minuta toliko kW, pa onda radi defrost 15 i slicno?
Odakle ti podatak da je bas to sto ti kazes na tabeli?
Klima ne moze konstantno da daje istu kolicinu toplote, nema sanse da minut pred defrost i minut nakon defrosta identicnu kolicinu toplote izbacuje, pa isto tako ni izmedju toga, jel tako?
Ti tvrdis da ce recimo KGTA07 stalno van defrosta trositi 1.3kW i davati 3.08kW na -15c?
Ako je tako kao sto kazes, zasto ima veze zadata temperatura na unutrasnjoj jedinici? Zasto bi slabije radila kada od nje trazis vise?
Zasto Fujitsu u svom katalogu hvali da LTCA daje 4kW na -10c, kada ona zapravo daje oko 6kW, sto je 10% vise i od Amber Nordic modela?
Zasto su napisali da daje maksimum 6.5kW, kada ona po tabeli daje 7.8kW toplote, stide se da napisu da im je klima 30% bolja no sto jeste?
Zasto u zvanicnu specifikaciju ne ubace ove tabele, nego u technical manual koji nece pogledati ni 0.001% korisnika?
Zasto ovih vrednosti iz tabele nema nigde na svetu ni u kakvim merenjima? Evo, posto sada vise ne verujemo euroventu, imaju oni iz Norveske valjda sto testiraju klime...kako da su oni za daleko skuplje i jace nordic uredjaje dobili cifre kao ovde jedva prosecna klima sa 31kg spoljasnjom, ne-nordic varijanta?
I na kraju, sta znaci ova recenica, da su izracunate na osnovu maksimalnog kapaciteta?
Ove tabele imaju svi proizvodjaci, pa ih niko nigde ne spominje, zasto? Da, ima ih i Gree, samo za svoje duct klime, nisu izbacili technical guide za ductless.
Eto, dosta pitanja koja se ignorisu, a mislim da su jako bitna da bi se ova tabela shvatila kao relevantna.
Pogledajte prilog 400527
Poslednja izmena: