Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Da li Fujitsu LMCE ima neki silent/quiet mode za unutrasnju jedinicu?

Jedino sto ima je "low outdoor unit noise" sto ne utice na ventilator unutrasnje. Klima je 7000 BTU i uzeta je za sobu od 9 kvadrata, cini mi se da bi moglo i sa nizom brzinom od prve bez problema da rasi.

Nema.

Jedino sto ima je "low outdoor unit noise" sto ne utice na ventilator unutrasnje. Klima je 7000 BTU i uzeta je za sobu od 9 kvadrata, cini mi se da bi moglo i sa nizom brzinom od prve bez problema da rasi.

Mislim da je svima tu negde oko 330 minimum, da su retki modeli koji idu ispod toga.
Gree Viola je 300m3 minimum recimo, a moj LM je na 270m3/h.
Haier Flexis Plus ima jako tihu prvu brzinu, pa je moguce da je i dosta slabo duvanje na istoj, ali ne mogu da nadjem tacne podatke o protoku vazduha nigde.

Sve su one u prvoj 330m^3/h, manje sam video samo 07kmtb u prvoj duva 270m^3/h
Da li klima LTCA 12ica ima wifi ugrađen u sebi?
Nema. Može da se dokupi elektronika, ali nije jeftino kao za kineze. Sa druge strane, novije, kao npr Fujitsu KMCC/KMCE imaju port za wifi stik, koji može da se nađe za 20-ak eur u Bugarskoj. Ne znam za cenu kod nas

Sve su one u prvoj 330m^3/h, manje sam video samo 07kmtb u prvoj duva 270m^3/h

Nema. Može da se dokupi elektronika, ali nije jeftino kao za kineze. Sa druge strane, novije, kao npr Fujitsu KMCC/KMCE imaju port za wifi stik, koji može da se nađe za 20-ak eur u Bugarskoj. Ne znam za cenu kod nas
Ima li online dostava za wifi stik iz Bugarske? Imam jednu KMCC i drugu KGTA pa bi naručio.

То је типа 13 година стар модел, изашло је неколико генерација новијих модела.

Bilo je i ranije wi-fi podrske, samo Fujitsu nije imao. Mogao si preko njih da dokupis neki 3rd party modul koji papreno kosta, fazon oko 200e, jer nemaju svoje.
I novi moduli im nisu toliko jeftini, mislim da je cena bila 70-100e, zavisno od modela.
Neko rece da se ta klima i dalje proizvodi i Fujitsu i dalje nema bolji split, tako da nije bilo razloga da se ne implementira wi-fi, osim ustede.

Ako ne racunamo sve modele kojima moduli dolaze uz klimu, Daikin za 30e daje module, Midea oko 40e i Mitsubishi 70e.

A zašto ne kineski IR WiFi za par €?

To sam ja za Lucu koristio, za on/off funkcije je super, a za to se vecinom i koristi wifi.

Ako treba da se bira izmedju 100+€ i ~5€, uglavnom se izabere ovo drugo. Stim sto sa ovim drugim ko je kreativan moze stvarno dosta toga da uradi.

Gree je tu dobar, Mitsubishi ima ocajnu aplikaciju, bukvalno samo osnovne funkcije imaju...ok, imaju i neke dodatne smart stvari, lakse se setuje tajmer preko aplikacije nego preko daljinskog, ali sto se upravljanja klime tice, temperatura, smer duvanja, jacina i modovi rada.
Dodatni bonus je update firmvera klime.
Ovo govence od 700 kinti ima jacinu duvanja i mod rada, a sama aplikacija podrzava i smart scene.

Poslednja izmena:
Relativno dobra je i Midea i njeni derivati jer daju mogućnost nedeljnog podešavanja, eco mod... sve ono što na daljinskom nema.

Je l' zna neko da li moze negde da se nabavi LMCE 9? Imam prostoriju od 16m2 i onda bi mi taman legla, ali ne uspevam na internetu da pronadjem. Ili ako ima neko savet sta drugo uzeti? U drugoj prostoriji od 40m2 imam lmce 12 i zaista sam prezadovoljan kako radi, ali za ovu manju prostoriju nema potrebe 12ka ja mislim.

Dragi forumaši molim vas za preporuku invertera, pročitah celu temu u cugu ali stvarno nisam stručan i prava zbrka (LMCE,A, KMCC, KMTA, LT...). Potreban mi je inverter za grejanje jedne prostorije od 30 m2 i ponekad hodnika od 5m2. Jedan spoljni zid (5m) je izolovan 10 cm stiroporom, a drugi spoljni (6m) sa unutrašnje strane stiroporom od 5cm. Dva prozora drvena, duplo staklo i dobro dihtuju. Cena za kupovinu bi išla do 100000 din. Hvala unapred svima i pozdrav za sve.

Šta mislite o ova dva modela ASYG12KGTE i ASYG 12LTCA ili neka treća?

Razlika 15000 vredi li? Da li bi ASYG12KGTE završila posao? Plus ASYG 12LTCA je stariji model i koristi R410a gas?

Poslednja izmena:
Dragi forumaši molim vas za preporuku invertera, pročitah celu temu u cugu ali stvarno nisam stručan i prava zbrka (LMCE,A, KMCC, KMTA, LT...). Potreban mi je inverter za grejanje jedne prostorije od 30 m2 i ponekad hodnika od 5m2. Jedan spoljni zid (5m) je izolovan 10 cm stiroporom, a drugi spoljni (6m) sa unutrašnje strane stiroporom od 5cm. Dva prozora drvena, duplo staklo i dobro dihtuju. Cena za kupovinu bi išla do 100000 din. Hvala unapred svima i pozdrav za sve.
Ako imaš izolaciju i u plafonu (ili na ploči, pod krovom), onda će ti bilo koja od nabrojanih završiti posao. Ja bih na tvom mestu kupio najnoviji model. Imam LTCA i 3 kom LMCE, i mogu reći da je LTCA stvarno dve klase iznad. Spoljašnja se ne čuje u radu na malom opterećenju, a ni kad zapne ne čuje se u kući. Jedino što je mator model, mada je dizajn i dalje aktuelan i konkurentan

Ako imaš izolaciju i u plafonu (ili na ploči, pod krovom), onda će ti bilo koja od nabrojanih završiti posao. Ja bih na tvom mestu kupio najnoviji model. Imam LTCA i 3 kom LMCE, i mogu reći da je LTCA stvarno dve klase iznad. Spoljašnja se ne čuje u radu na malom opterećenju, a ni kad zapne ne čuje se u kući. Jedino što je mator model, mada je dizajn i dalje aktuelan i konkurentan
Jeste ali je i 50000rsd vise, kako si zadovoljan sa LMCE?

Ja imam isto LMCE, stavio pre mesec mozda, probao na hladjenje, grejanje cu tek, ja prezadovoljan :)
Zasto ostajati na staroj verziji kad su tu novi K modeli. Lmca-e, bi sad blo kmcc-e.. I ovi modeli su od 2018 aktuelni, to je vec 5 godina. Niza modulacija, samim tim nema krckannja plastike zbog cestog pali - gasi, veca efiksnost, itd. Jedino LT nema, po snazi zamene jos uvek, ostalo je sve u prednosti K modela.
Da dodam, uzeo sam LLCE za prostoriju od 20 i kusur kvm, hteo sam KPCA, ali kod nas se ne prodaje. Botom lajn, i stari modeli su odlini, da ne ispadne da ih kudim.

Zasto ostajati na staroj verziji kad su tu novi K modeli. Lmca-e, bi sad blo kmcc-e.. I ovi modeli su od 2018 aktuelni, to je vec 5 godina. Niza modulacija, samim tim nema krckannja plastike zbog cestog pali - gasi, veca efiksnost, itd. Jedino LT nema, po snazi zamene jos uvek, ostalo je sve u prednosti K modela.
Da dodam, uzeo sam LLCE za prostoriju od 20 i kusur kvm, hteo sam KPCA, ali kod nas se ne prodaje. Botom lajn, i stari modeli su odlini, da ne ispadne da ih kudim.
I ja sam hteo kmce, ali kad sam uporedio tablice, na minusu lmce daje vise snage, sto me je kupilo,dzaba mi manja potrosnja ako mi daje manje snage, i najvise sto oko mene ih imaju 3 ortaka duze vreme vec, i jedan ima i kmce, i kaze da lmce bolje radi da se za.... sa kmce, zbog toga sam i uzeo ovo. Meni nije bitno da li je uredjaj novije proizvodnje ili starije, vazno mi je njegova efikasnost.

I ja sam hteo kmce, ali kad sam uporedio tablice, na minusu lmce daje vise snage, sto me je kupilo,dzaba mi manja potrosnja ako mi daje manje snage, i najvise sto oko mene ih imaju 3 ortaka duze vreme vec, i jedan ima i kmce, i kaze da lmce bolje radi da se za.... sa kmce, zbog toga sam i uzeo ovo. Meni nije bitno da li je uredjaj novije proizvodnje ili starije, vazno mi je njegova efikasnost.
Sustina je, da je kod nas Fuji jeftiniji oko 30 posto no u okruzenju, ako ne gresim. Da imamo love, svi bi isli na Daikin ili Mitsu premium modele. Ja imam Kmcc 12, na minus 10 najveca potrosnja je bila oko 500w, sa ne tako sjajnom izolaijom, u 40 i kusur kvm. Lmce je tu negde, ako i ima razlike, to je manje od 10 %. zanemarivo, tako da nisi u izboru pogresio, sigurno, to jest, nece te ostaviti da ne moze da greje itd, samo su finese u pitanju. U prelaznom periodu, radi modulacije, vec cu i ja sam videti sa LLCE, ali taj model je star neam pojma koliko, pa ne videh da se iko pozalio. A te tablice, vec su ljudi pisali da je to slikanje za A pluseve, tj glupost. I Vox Iva ce te ugrejati, ako imas za tu klimu adekvatan, i dobro izolovan prostor.

Ne znam, i ne razumem se u to, i ovde sam trazio misljenje, i presudio je kolega koji ima obe. I naravno novac . Meni je odlicna. Sluzice samo za prelazni period, ispod nule ide sporet ,jer smo navikli na toplo. :)

Ne znam, i ne razumem se u to, i ovde sam trazio misljenje, i presudio je kolega koji ima obe. I naravno novac . Meni je odlicna. Sluzice samo za prelazni period, ispod nule ide sporet ,jer smo navikli na toplo. :)
U tom slucaju, i Teslu da si uzeo, ne bi pogresio, a sa ovom ces verovatno i zaboraviti sporet, ako ti je prostor iole izolovan, i nema vise od 40 kvm.
Pogotovo imajuci u vidu da su zime sve slabije, koji crni sporet.

Nazad
Vrh Dno