Ako volis fin , precizan..ugladjen i pre svega stedljiv uredjaj po mom misljenju to je to.. Nema dalje..Korisnici KMTA, ima li vas?
Prednosti, mane?
Kod mene najnize sto sam video je 155w ali i to bude kratko 5 ili 10 min pa se ugasi.. Najniza modulacija na kojoj kontinuirano radi kod mene je 170-175w i tu je izduv 32-33c sto znaci obavezno obratiti paznju kako se pozicionira klima da nebi duvala direktno u ukucane...
Ako volis fin , precizan..ugladjen i pre svega stedljiv uredjaj po mom misljenju to je to.. Nema dalje..
Sto se tice mana ja sam zapazio samo jednu.. Da se nebih ponavljao baci pogled na moj post #547 u ovoj temi.
Tu sam saglasan, ni moja KMCC ne želi da se sili i rasipa, čak i kad ju natjeram na nerealno visoku temperaturu, recimo 27, ona polako i bez žurbe radi, naročito ako je AUTO mode.@monstrum
Da prijatelju.. Ali ja nemam ni jedan prozor na severnoj strani kuce.. Samo istocna i juzna.. I nemoze se uvek napraviti bas taj jak cug pa da se sve izluftira za 2-3 min... Cesto se desi otvorim prozor u spavacoj (istocni) i prozor u dnevnom boravku (juzni) i nista se ne desava.. Zavesa se ne mrdne bukvalno ni malo pa onda nema druge nego 5-10 min luftiranje... Nekad se potrefi tako vetar da vuce promaja kao luda i onda je stvarno dosta minut-dva...
No to i dalje ne menja cinjenicu da serija KMTA/KMCC radi nezno i stedljivo i da ces je vrlo tesko naterati da kontinuirano povuce iz uticnice 500-600 ili vise wati.. Osim naravno uz powerful dugme..
Meni se iskreno svidja taj stedljivi rad.. Sinoc zatvorio vrata od sobe (20 kvadrata), spustio roletne ,namestio klimu na 22 i lego. Jutros ustao u sobi 22.3c , klima pirka na onoj prvoj najsporijoj quiet brzini sa modulacijom od 165w.. A napolju 2-3c u plusu. Ja prezadovoljan.
Iako nemas prozora na svim stranama, sirom otvaranje na par minuta bi trebala pomoci. Inace vlazan topao vazduh predaje sam po sebi vlagu hladnijem vazduhu...@monstrum
Da prijatelju.. Ali ja nemam ni jedan prozor na severnoj strani kuce.. Samo istocna i juzna.. I nemoze se uvek napraviti bas taj jak cug pa da se sve izluftira za 2-3 min... Cesto se desi otvorim prozor u spavacoj (istocni) i prozor u dnevnom boravku (juzni) i nista se ne desava.. Zavesa se ne mrdne bukvalno ni malo pa onda nema druge nego 5-10 min luftiranje... Nekad se potrefi tako vetar da vuce promaja kao luda i onda je stvarno dosta minut-dva...
No to i dalje ne menja cinjenicu da serija KMTA/KMCC radi nezno i stedljivo i da ces je vrlo tesko naterati da kontinuirano povuce iz uticnice 500-600 ili vise wati.. Osim naravno uz powerful dugme..
Meni se iskreno svidja taj stedljivi rad.. Sinoc zatvorio vrata od sobe (20 kvadrata), spustio roletne ,namestio klimu na 22 i lego. Jutros ustao u sobi 22.3c , klima pirka na onoj prvoj najsporijoj quiet brzini sa modulacijom od 165w.. A napolju 2-3c u plusu. Ja prezadovoljan.
Ne bi trebalo pomoći već potpuno da "završi posao" ali za malo duže vremena. Otvoriš prozor, izbaciš x kubika zraka temperature 22 stepena koji nosi 11,5 grama vode po m3 u sebi (60% vlažnost u prostoriji), a ubaciš kubike vazduha temperature 0 stepeni sa 3 grama vode. Svakim rastom temperature od oko 6.5 stepeni udvostručuje se kapacitet vazduha za zadržavanje vode (vlage), pa će zagrijavanjem upijati vlagu u sebe, dok mi ponovo ne izbacim "zasićen" vazduh i ponovo ubacimo svjež vazduh koji "gladan" vlage, i zato je bitno redovno provjetravanje.Iako nemas prozora na svim stranama, sirom otvaranje na par minuta bi trebala pomoci. Inace vlazan topao vazduh predaje sam po sebi vlagu hladnijem vazduhu...
Poucno. To objasnjava zasto visoko temperaturno radijatorsko grejanje skoro nikad nema probleme sa vlagom. Topliji vazduh nosi vise vode u sebi pa je samim tim svako luftiranje mnogo delotvornije sto se tice uklanjanja vlage iz prostora... Generalno u ovom periodu godine vlaga uglavnom nije problem , mene vise zanima kako poboljsati kvalitet vazduha koji udisemo a da pritom ne moram luftirati 10x na dan i pritom gubiti toplotnu energiju koju posle moras nadoknaditi...Ne bi trebalo pomoći već potpuno da "završi posao" ali za malo duže vremena. Otvoriš prozor, izbaciš x kubika zraka temperature 22 stepena koji nosi 11,5 grama vode po m3 u sebi (60% vlažnost u prostoriji), a ubaciš kubike vazduha temperature 0 stepeni sa 3 grama vode. Svakim rastom temperature od oko 6.5 stepeni udvostručuje se kapacitet vazduha za zadržavanje vode (vlage), pa će zagrijavanjem upijati vlagu u sebe, dok mi ponovo ne izbacim "zasićen" vazduh i ponovo ubacimo svjež vazduh koji "gladan" vlage, i zato je bitno redovno provjetravanje.
U tom slučaju kupi decentralizirani rekuperator, možeš od Vaillant tipa recoVAIR VAR 60 D ili DW. Cijena oko 440 eura za 60 kvadrata.Poucno. To objasnjava zasto visoko temperaturno radijatorsko grejanje skoro nikad nema probleme sa vlagom. Topliji vazduh nosi vise vode u sebi pa je samim tim svako luftiranje mnogo delotvornije sto se tice uklanjanja vlage iz prostora... Generalno u ovom periodu godine vlaga uglavnom nije problem , mene vise zanima kako poboljsati kvalitet vazduha koji udisemo a da pritom ne moram luftirati 10x na dan i pritom gubiti toplotnu energiju koju posle moras nadoknaditi...
Da nebi skrenuli puno sa teme mislim da nebi bilo lose da otvorimo temu "ventilacija i rekuperatori"
Mislim da bi trebalo strukturisati malo podforum sa par specijalizovanih tema koje bi imale u uvodnom postu uputstva, kako bi i novajlije mogle lako doći do korisnih i praktičnih informacija, a ne da listaju temu od 300 stranica, i vijećaju šta je šta.Da nebi skrenuli puno sa teme mislim da nebi bilo lose da otvorimo temu "ventilacija i rekuperatori"
Monstrum sve si ti to lijepo napisao ali treba malo i sjesti pa zagrijati malo stolicu, pročitati pa tek onda postavljati pitanja. Naravno svi smo tu da pomognemo jedni drugima ali se mora u doba kada je sve dostupno malo potruditi.
Kmcc 12 instalirana polovinom novembra u 42 kvm dela kuce. Za svo to vreme, nikada nisam osetio da mi je prevruce, ili hladno. Jednostavno zaboravis na uredjaj, kao npr, na frizider u kuci. Radi svoj posao i to je to. Tako da, mirne duse ga mogu preporuciti.Korisnici KMTA, ima li vas?
Prednosti, mane?
Kako sad ona ima energetski razred A+ ako je toliko stedljiva, a neki uredjaji sa +++ ne mogu da postignu tako niske rezultate potrosnje?Kod mene najnize sto sam video je 155w ali i to bude kratko 5 ili 10 min pa se ugasi.. Najniza modulacija na kojoj kontinuirano radi kod mene je 170-175w i tu je izduv 32-33c sto znaci obavezno obratiti paznju kako se pozicionira klima da nebi duvala direktno u ukucane...
Ako volis fin , precizan..ugladjen i pre svega stedljiv uredjaj po mom misljenju to je to.. Nema dalje..
Sto se tice mana ja sam zapazio samo jednu.. Da se nebih ponavljao baci pogled na moj post #547 u ovoj temi.
I da dodam samo: frljanje sa tim +++ nema veze sa mozgom. Običan marketing.Ti si pogresno shvatio pojam stedljivost.
Da bi klima bila stedljivija od druge trebala bi na istoj potrosnji proizvest vise toplote.
Niska potrosnja je nesto drugo.
A oznaka A++ je opet nesto trece,tu u racun ulazi i kolka je snaga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari