Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

@igor84

Nisam se setio da to izmerim... Bila je na autofan ( kao i uvek ) i mislim da je to bila 3. brzina. Bio sam ubeđen da ne može niže od 140 W i očekivao sam da se svakog trenutka ugasi...
Treću brzinu korosti samo kad juri da postigne temperaturu, ili ako je potrošnja veća pri održavanju a napolju ledeno. Inače sama smanji na nižu brzinu, da ne bi duvala prohladno na maloj snazi kompresora. Tako radi svaki Fujitsu

Igrom slučaja sad na 4 mesta videg ove klime 12 i 18. O božee kako to ružno izleda... Ne kažem ništa za funkcionalnost,ali ti japanci su kamikaze...

Montirao danas sa drugom spoljnu, stavio 18cm šrafove zbog vibracija i malo smo je pritegli, nisam hteo da stavljam gumene amortizere jer je sunčana strana pa da ne propadnu posle 2-3 godine, videćemo koliko će da vibrira. Svakako niko ne spava pored tog zida.

Trenutno imam 12 luca tu u stanu, nju ću kod roditelja a ja ću ovde 12 kmcc jer je dobro izolovan stan i imam gas za minus.

Najvažnije mi je što ću da izmestim spoljnu sa terase, to sam se zeznuo na početku jer kad zaledi tacna na minusu, sve poplavi kad se odledi.

Prilozi

• IMG_20240118_150032.jpg
    IMG_20240118_150032.jpg
    293.1 KB · Pregleda: 85
Pozdrav drustvo. Hocu da uzmem ASYG-18KMTA / AOYG18KMTA

Za grijanje, Interesuje me kako radi na auto modu i kako rade fiksne brzine? Negde sam procitao da fiksne brzine ipak su varijabilne prema dole, sta znaci da ne idu iznad zadate ali idu nize kad klima odluci tako? Ide jednu brzinu manje ili ima neko preciznije kontroliranje kao vise stupnjeva od standardnih 4 brzine? I kako radi na auto? Ja imam iskustvo samo sa toshibom suzumi plus 22 koja na auto ima cak 8 brzina i radi pesprekorno. Jel ovaj fujitsu nesto priblizno? Hvala na pomoci :)

Svaki Fujitsu radi na AUTO baš kako treba, menja brzine u skladu sa potrebama prostora za toplotom. Nemam KMTA, ali LCTA i LMCE kad su u AUTO modu duvaju uglavnom u drugoj brzini, pri jako maloj potrošnji u prvoj. Manuelno podešena treća će biti druga pri manjoj potrošnji ili treća pri većoj potrošnji (oko 50% nominalne snage ili više). To je neko moje iskustvo. Kako god, kod KMTA prva brzina je 550m^3/h, što je blizu max izduva asmatičnih 12-ca. Ne znam u koliki prostor planiraš da je ugradiš, ali 18KMTA ume da dune lepo, tako da se ne sikiraj

60m2
Zato i pitam. Sada imam klimu koja forsira treta brzina 530m3 i protom je bucna zato sto ima manju unutrashnju 80cm sirina

60m2
Zato i pitam. Sada imam klimu koja forsira treta brzina 530m3 i protom je bucna zato sto ima manju unutrashnju 80cm sirina
18KMTA će duvati 550m^3/h u AUTO modu, jer je to druga brzina. Treću možeš forsirati manuelno, ali ne na jako maloj potrošnji, inače bi duvala prohladno. Treća je oko 750 ako se ne varam

Ja svoju luca 12 stalno drzin na trecoj brzini, ona postigne temperaturu pa spusti u drugu, volim tako da mi efikasnije radi klima sa vise vazduha preko izmenjivaca.

Ako stavim na auto, nikad ne duva u cetvrtoj osim ako ne stignem 30c i powerful, 90% u mom stanu radi na drugoj, prvoj brzini.

Mislim da je fixna brzina lepo dizajnirana, duvace na toj brzini sve dok ne postigne temperaturu, onda malo spusti.

A ima li kao toshiba neke medzubrzine kad radi na auto ili vidi se da klasicno ide od 3 u 2? Ili od 2 u 1? Ja ovu hitachi koju sada testiram vidim da na auto najverojatno ima jednu medzubbrzinu izmedzu 1 i 2, ali nema na dalje. A problem mi je sto prve dve se ne cuje a treta mi je bucna i kad salta na auto zaista se primeti duva jako pa se onda ne cuje neko vreme pa opet duva jako i tako u krug:/

Nema međubrzine, ali nije nešto bučna. Navikne se čovek, više ni ne čujemo klimu

Dobio sam od firme na poklon ASYG18KLCA, posto je bilo iznenadjenje nisam mogao da biram ni model ni proizvodjaca, pa me interesuje da li za nju postoji dodatni wifi uredjaj za kontrolisanje preko aplikacije?

Dobio sam od firme na poklon ASYG18KLCA, posto je bilo iznenadjenje nisam mogao da biram ni model ni proizvodjaca, pa me interesuje da li za nju postoji dodatni wifi uredjaj za kontrolisanje preko aplikacije?
Ovde ne navode da taj model ima tu mogućnost:

Ja sam to rešio uz pomoć ovoga:

Sa ovim malim uređajem se prekopira funkcija svakog dugmeta sa daljinskog i kontrolises preko tuya ili smartlife aplikacije

KMTA18
Račun za novembar i pored poskupljenja uvećan samo za 4000RSD.
Pisao sam pre mesec i po ali zbog greške u čitanju prethodnih računa prijavio sam netačne podatke o radu klime. U međuvremenu stigao i merač pa sam i tako pratio utrošak kWh.
Dakle jedna KMTA18 u 60m2+ otvorenog prostora + kupatilo i soba 20m2 , izolacija 5 i alu stolarija koja ne dihtuje savršeno.
Na daljincu uglavnom 22 kad malo stisne spoljna između 22-23 bez gašenja osim u par dana dok sam testtirao ili čistio filtere.
Plafon je u dobrom delu gajbe 3,5m visok takođe po bokovima 1,4. Izolacija 10 vuna zatvoreno gipsom.
Nekim danima sredinom meseca je prečesto išla u defrost ali je i prestalo. Čudno mi je ali deluje da je samo par % povišene vlage uticalo na to.

Po čitanju sata ovih decembarski račun bi trebalo da bude možda 2-3k viši.
U odnosu na pelet sezone neuporedivo jeftinije i manje posla .

Zadovoljan i već mogu reći preporuka za spravu.
Decembarski račun uvećan za 600-700RSD. Df i dalje prečesto kad je vlaga previsoka.
Dakle grejanje za ispod 50e mesečno za "nako" izolovan prostor i grejanje sve 4 strane +patos+plafon. Bukv za 2 sezone grejanja uređaj izađe gratis i ruke u džepovima.

Decembarski račun uvećan za 600-700RSD. Df i dalje prečesto kad je vlaga previsoka.
Dakle grejanje za ispod 50e mesečno za "nako" izolovan prostor i grejanje sve 4 strane +patos+plafon. Bukv za 2 sezone grejanja uređaj izađe gratis i ruke u džepovima.
Da na Bog poživi klime 😁

Fujitsu Ecolandia klima uređaj ASYG053KLCA.
Da li mi neko moze nesto reci o ovom uredjaju,
Planiram grejati 54m2 i hladiti naravno.

Da li neko ima neke informacije o Lmca 9 ?
Kakva je klima u radu da li je ista priča kao i Lmce 9 ?
Imam već 4 sezone Lmce 9 u sobi i zadovoljan sam sa njom , sada hoću kod roditelja da stavim inverter, prostor je oko 10 m2.
Trenutno je veći izbor Fujitsu 7 i 9 ki u jednoj radnji pa me interesuje da li neko poseduje datu klimu i njegovo iskustvo sa istom?

To su identicne klime hardverski, samo je dizajn unutrasnje promenjen. LMCE je revizija LMCA modela ali nije niko imao problema sa LMCA koliko znam.
Koje su cene 7 i 9?
Vidim sad da ima na akciji sedmica FUJI RSGG07KMT model, to je podbrend Fujitsu-General, daljinac izgleda kao na LU modelu, 48K.

Prilozi

• klimatik-fuji-electric-rsg07kmcc-rog07kmcc.jpg
    klimatik-fuji-electric-rsg07kmcc-rog07kmcc.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Samo da napišem oko potrošnje kmta18. Nemam merač, ali po potrošnji mogu okvirno nešto da utvrdim. Ugradjena 1.decembra,uključena 2.decembra i od tada nije ugašena ni minut. Greje 33 kvadrata i još 5-6 otvora ka spratu. 2 zida petica stiropor bez fasade, jedan zid lepljen samo kamen sa spoljne strane na giter blok. Pvc stolarija.Potrošnja decembarska 920 kilovata. Potrošnja decembra prošle godine774 kilovata, a pre dve godine 963 kilovata. Sve isto, samo je klima dodata. Novembarski račun 10700,decembarski 12000.Prosečna potrošnja, zimska, oko 750 kilovata pre klime, 25 kilovata dnevno. Decembar 30 kilovata dnevno. Drugog januara merena potrošnja i zapisana kada je čitač merio, za ovih 25 dana prosečna potrošnja 33 kilovata dnevno. Malo je reći da sam prezadovoljan.Dnevna podešena na 22,5-23,noću 22,fan auto.

Kako držite podešene klime? Heat + auto fan ili fiksan fan, economy mode nešto drugo? Zanima me da li je neko vršio mjerenja potrošnje u više opcija korišćenja klime i šta mu se najbolje pokazalo? Nisam još kupio mjernu opremu za samostalna istraživanja. 🤪

Fiksna brzina, uglavnom Medium, kod klinca u decijoj Low zbog buke isto i na Vox-u u spavacoj na Low (slicna brzina kao Fujitsu Low). U hodniku odakle LLCA 09 greje WC, kupatilo i vesernicu isto Medium. Auto FAN mi se nikada nije pokazao dobro, Eco mod isto.

Fiksna brzina, uglavnom Medium, kod klinca u decijoj Low zbog buke isto i na Vox-u u spavacoj na Low (slicna brzina kao Fujitsu Low). U hodniku odakle LLCA 09 greje WC, kupatilo i vesernicu isto Medium. Auto FAN mi se nikada nije pokazao dobro, Eco mod isto.
Hvala.

To su identicne klime hardverski, samo je dizajn unutrasnje promenjen. LMCE je revizija LMCA modela ali nije niko imao problema sa LMCA koliko znam.
Koje su cene 7 i 9?
Vidim sad da ima na akciji sedmica FUJI RSGG07KMT model, to je podbrend Fujitsu-General, daljinac izgleda kao na LU modelu, 48K.
Ima 9 ka Lmca za 50k(akcija)
Luca 7 je 55k
LLCE 7 je 52k
LMCE 7 je 55k
KMCC 9 je 60k

Posedujem LMCE 9 ku i 7 cu i nisu isti uredjaji kao što neki pišu (na papiru jesu) ali realno osetno uštrojenija 7 ca, zato me interesuje kakva je LMCA 9 ka.

Ja bih uzeo 07llce ili 07lmce. Nekako mi lepše i uliva poverenje kad vidim da piše to "Fujitsu". :D
(Inače imam i Fujitsu i General klime).

Vrh Dno