Pa realno Gana i nije toliko trcala , mislim da niko vise ne trci od Nemaca , ja kad ih gledam imam utisak da bi mogli da trce jos 180 minuta bez problema.
Nego bas skoro sam citao tekst jednog Nemca , koji se bavi kritickom stranom sporta , dopingom u sportu......itd , da kazem maltene nemacka verzija Ducija Simonovica , i on je bas rekao da ce Nemci da osvoje ovaj Mondijal i da su postali tako dobri poslednjih godina jer su tu doping tehniku doveli do savrsenstva.
Recimo cak je i bivsi golman Nemacka , Sumaher , napisao knjigu o tome , kako su nemackim igracima direktno u noge ubrizgano oko 10,000 inekcija na Svetskom prvenstvu 86. u Meksiku kada su bili drugi i da je i on sam imao brojne zdravstvene probleme zbog toga , bio je impotentan , nekontrolisano je mokrio .........itd .
Tako da ako je to bilo jos pre 28 godina , ko zna sta sve danas rade i gde je to otislo.
Mada naravno ne treba sad odma tako i sve gledati samo iz kritickog ugla i sad svako ko odigra dobru , pozrtvovanu utakmicu da je bio dopingovan.
Recimo po meni i nije toliko iznenadjenje sto su Ameri nadigrali Portugal , Portugal nikada nije ni imao neku igru , takodje Amerika nije losa , imaju veoma dobre igrace koji imaju sasvim solidno iskustvo igranja po najjacim ligama Evrope , recimo Dempsi , onaj Dzons iz Borusije Menhengladbah , Dzermejn Dzons , Demarkus Bizli , Tim Hauard , Bredli .........to su sve odlicni igraci , takodje i liga im je sve bolja (mislim ipak u njihovoj ligi igraju igraci kao sto su Tjeri Anri koji bi po meni i danas ladno mogao da igra u spicu reprexrentacije Francuske , pa recimo jedan Marko di Vajo , Dzermejn Defo, Son Rajt Filips , evo sad dolazi i David Vilja , kao i Kaka sledece godine) , mozda nemaju neki tim koji moze da parira najjacim klubovima iz Evrope ili Juzne Amerike ali su svi klubovi veoma solidni i ujednaceni i dobro organizovani, a takodje imaju vec bogato iskustvo igranja na Svetskim prvenstvima a tu je i Klinsman koji ih odlicno vodi , tako da i ne iznenadje preterano njihova igra protiv Portugala.