Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PRotiv Reala se nije video u obe utakmice, tako da ima odbrane , samo je spanska busna mnogo.

Poslednja izmena:
Пошто нисам љубитељ ни шпанске а ни холандске (још више) репрезентације у фудбалу, гледао сам утакмицу само јер сам знао да ће бити добар фудбал и боме... био је!

Једина замерка на целу утакмицу ми је онај трећи гол Холандије, када је Касиљас оборен... то је чист прекршај над голманом. Ако је био над бразилским голманом против хрватске, онда је и синоћ.

Иако је Шпанија и на прошлом првенству кренула са поразом, мислим да се овога пута неће завршити на исти начин.

Poslednja izmena:
Neće im biti ni malo lako protiv Čilea, pogotovo što će Čileu igrati i bod.

Ali koliko depresivno deluju praznjikave tribine.. I generalno je atmosfera poprilicno mlaka za sad. Sa opravdanim razlozima naravno... al opet. Cak mi i Vuvuzele nedostaju..

Nema odbrane od Robena, osim da ga cuvaju po dvojica (najmanje).

Videćemo kakva je ostalim ekipama strategija za Robena, ali poznata je stvar da se cela njegova igra vrti oko leve, od primanja lopte, vođenja, pripreme i udarca... to ga čini predvidivim.

Poslednja izmena:
Kao što sam i očekivao veoma zanimljiva utakmica sinoć. Iskren da budem, ne očekujem od Španije mnogo na ovom prvenstvu jer im je igra provaljenja, a i dugo su gospodarili. Sad je red na nekog drugog. Holandija je ponizila Španiju, igrom su ih rasturili. Onakvoj Španiji je falio jedan Negredo, ali za njega nije bilo mesta u avionu.

Postavka Holandije me je poprilično iznenadila. U modernom fudbalu ovo se zove 3-5-2, sa bočnim igračima koji igraju odbranu do kraja, ali se pojavljuju u napadu (Blind 2 asistencije čini mi se). Blind me je oduševio sa igrom, kao i golman Cillessen. Zapitao sam se šta li on radi na golu pored sjajnog Krula, ali video sam sinoć. Nadam se da će Holandija nastaviti sa ovakvom igrom, jer nas očekuje veoma zaniljivo prvenstvo.

Veliki nedostatak u igri Španije osetio se kod Davida Silve, kojeg u 1. poluvremenu nije ni bilo, kao ni Ćavija kojeg takođe nisam primetio. Fali Negredo i fali Mata u igri Španije.

Videćemo kakva je ostalim ekipama strategija za Robena, ali poznata je stvar da se cela njegova igra vrti oko leve, od primanja lopte, vođenja, pripreme i udarca... to ga čini predvidivim.

Sinoc je primio lijevom, driblao desnom i sutirao lijevom.

Ok. ta predvidivost može da bude mač sa dve oštrice ili zamka, ali ipak mislim da je u njegovom slučaju to hendikep. Njegovi glavni aduti su izdržljivost i brzina... i ta leva.

Врхунски:

[youtube]DlJEt2KU33I[/youtube]

Gledao sinoc... pokid'o! Ko Arrow..

PRotiv Reala se nije video u obe utakmice, tako da ima odbrane , samo je spanska busna mnogo.
Roben se nije video protiv Reala?! Pa on je jedini nesto pokusavao. A inace, cuvala su ga dvojica striktno. ;)
Uruk, deluje da mu je lako oduzeti loptu jer znas na koju ce stranu ali uopste to nije tako. On to toliko dobro radi da mu je mnogo tesko parirati.

Poslednja izmena:
Blind tesko jer se prica da je sve zavrseno za Soa, ozvanicice se posle SP.

Svajni se spominje i ja se njemu nadam, kao i Robenu i Aleksisu. :D Ali mora i jedan stoper da se dovede... dal to bio Humels ili neki od ovih mladjanih Holandjana, videcemo.

Ali sam svakako smireniji posle ovakve utakmice sto ce LVG sesti na klupu meni najdrazeg kluba. :D
Ma sve je kao zavrseno, ali nista se ne desava... Ono Drvo zaebava, nesposobnjakovic!
Svajnstajger i Roben su igraci u godinama, navikli da igraju LS. Sta da rade u Junajtedu, da se bore za osmo mesto sa Sautemptonom? :d
Svajni je klasa kao Skols (obojica su legende kluba), Junajtedu treba takav igrac da deli lopte i da bude snazan, to ne moze da radi u Bajernu, jer je druga filozofija sa Pepom, ali kad je bio Hajnkes, videlo se kako je kidao. Lagano jos moze bar 4 top sezone.

Roben igrac u godinama :D , a tamo klince vrteo i bio brzi cini mi se kod onog gola od Albe, a znamo da je Alba bolesno brz.
Da ima desnu nogu bio bi još bolji :D. Sreća njegova da je španska odbrana zaboravila na to.

Joj ne daj Boze da ima i desnu, tek tad nikad ne bi dodao :d

Jeste, svi znaju tu njegovu foru, povlaci u levo 99%, finta suta jednom ili dva puta, ali opet ljudi padaju na foru, *** prosto moraju da padnu :)

Ali koliko depresivno deluju praznjikave tribine.. I generalno je atmosfera poprilicno mlaka za sad. Sa opravdanim razlozima naravno... al opet. Cak mi i Vuvuzele nedostaju..

E slazem se sa Borisom , po meni ovo je najvece razocarenje zasad , ipak je ovo Svetsko prvenstvo koje se odrzava u zemlji koja je Meka i Medina fudbala , ja sam ocekivao na tribinama bubnjeve , sambu , koreografije , pesmu , ogromnu buku..........medjutim atmosfera je prava pozirisna , maltene ko na teniskim mecevima.
Atmosfera vise vuce na bejzbol ili NBA utakmice u Americi , samo im jos fale hot dogovi i cizburgeri.

Cak i na otvaranju i utakmici Brazila atmosfera je bila dosta mlaka i tiha.

Verovatno oni pravi navijaci i fudbalski zaljubljenici nisu imali para za skupe ulaznice.

Inace tek sinoc na utakmici u Kuijabi , Cileanski navijaci su se malo istakli i tek su oni prvi put pokazali kako bi to makar delimicno trebalo da izgleda.

Danas igra Kolumbija.

Nemojmo da se zavaravamo Kolumbija je jaka i bez Falkaoa , , tu su im Baka , Teofilo Gutierez , Ramos iz Herte , Dzekson Martinez, Dzejms Rodrigez , Kuardado , Guarini , Agilar , Edvin Valensija, Jepes, Zuniga, Zapata, Perea..........imaju strasan tim.

Obala Slonovace ima izuzetan napadacki potencijal , sa Drogbom, Zervinjom, Dumbiom , Bonijem, Kaluom.........mozda su pozadi malo tanji ali dobro.

Grcka , iskreno ja ne razumem zasto oni forsiraju toliko tu defanzivnu igru , imaju sasvim dobre napadace Samarasa, Mitroglua, Gekasa, takodje u veznom redu imaju Fecfatidisa , jednog od najbrzih igraca na svetu..........svakako morali bi malo da se otvore ako misle da prodju dalje.

Japan , jedna veoma dobra ekipa , sa Kagavom, Hondom, Nagatomom , Endom.........izuzetno disciplinovani i uigrani , veoma brzi i tehnicki potkovani , sad jedini problem im je sto su uglavnom svi niski i sitni , pa su slabiji od duel igri i mogu da imaju problema sa visokim loptama.

Po meni ovo je jedna izuzetno kvalitetna grupa , ujednacena , moguce je cak da ce posle 3 kola sve 4 ekipe imati isto broj bodova , pa ce gol razlika , vise datih golova ili tako neki detalj odlucivati ko ide dalje , po meni ovo je mozda i najinteresantnija grupa na prvenstvu.

Kolumbija je jedna od ekipa koje cu bodriti. :D

Inace koliko sam upucen, Dumbija nije ni pozvan za SP u Brazilu, tako da njega nece biti u reprezentaciji Obale Slonovace.

A da se osvrnem na atmosferu, slazem se u potpunosti sa vama. Prosto mi je nemoguce da vidim prazna mesta, jos pogotovo kada je igrao Brazil cini mi se. Vidis gomilu navijaca u zutim dresovima na tribinama i onda gomilu belih praznih sedista.
Cini mi se da 20% karata ide "prijateljima", organizaciji, sponzorima, itd. A najvise neprodatih karata je ostalo za prvu kategoriju, za sta ljudi nemaju para, tako da ne cudi sto su prazne tribine.

Engleski fudbaleri su posetili dom za napustenu decu u Brazilu. "Bilo je veoma tuzno videti njihova lica, bez trunke nade i pune ocaja" - rece mali Hoze, 6 godina.

protiv robenovog driblinga nema odbrane jer prosto nemas pojma iz kojeg laznjaka ce da sutira,a dovoljno je brz ga moze svakoj odbrani skoro uvek da proda bar tri komada.s' toga,on ce uvek i svakome moci da vrti taj dribling koji je doveo do savrsenstva i jedina odbrana je ili faul (zato ga iskljucivo koristi na ivici 16terca) koji se najcesce ne isplati ili ukrstanje bar tri odbrambena.kad ga krene normalno da nece da doda,a veliki je igrac jer uvek taj rizik preuzima na sebe.a mrze ga samo oni koje je dovodio do suza. :)

prosto,celavi je najbolje krilo jako jako odavno,i treba da smo srecni da uzivo svedocimo njegovm majstorijama.steta sto je procerdao i u celziju i realu dosta vremena inace bi bio mnogo cenjeniji igrac,a prvi van gal zna o kakvom majstoru se radi,ali nema sanse da ce on jos bar koju sezonu iz minhena,i pep se pomirio sa cinjenicom da mora da trpi njegov ego.

Markec ce da bude bolji, jer roben koristi multi-touch ali uvek fiksira na jednu stranu sto neki centralni bekovi zapravo MOGU da procitaju, dok Markec salta zig-zag i to sve vise ljudi u fudbalu vidi. Luiz je izjavio da je odusevljen, jos nekoliko ljudi pocinje da prepoznaje

BIlo odbrane od Ronalinhovog , >Maradninog, Mesijevog driblinga, a nema od Robenovog... Ima od svakog, samo treba znati. Pokazo mu je Real kako se zatvara , da moze samo da seta na 20 metra sa jedne strane na drugu.

Ja sam mislio da misli na Marc Marquez-a, pa kao Markec :)

I jedan i drugi su na WC-u :D

Engleski fudbaleri su posetili dom za napustenu decu u Brazilu. "Bilo je veoma tuzno videti njihova lica, bez trunke nade i pune ocaja" - rece mali Hoze, 6 godina.
:D

Na poluvremenu Kolumbija-Grčka BBC-jev ekspert kaže da Italija ima neiskusnu odbranu i da Engleska nema čega da se plaši!? Nezahvalno je prognozirati, ali teško da će Englezi da izvuku nešto protiv tima spremljenog od strane taktičkog mastera Prandelija.

Centarfor River Plate "Teo" Gutijerez donosi pobedu Kolumbiji.

Gekas promašio otvoren gol.

Poslednja izmena:
Kolumbija mnogo ozbiljnija ekipa od Grcke... mogu reci ocekivano

1&t12+ :guitar:. Гекас као да има 60 година, тако изгледа.

Poslednja izmena:
Markec ce da bude bolji, jer roben koristi multi-touch ali uvek fiksira na jednu stranu sto neki centralni bekovi zapravo MOGU da procitaju, dok Markec salta zig-zag i to sve vise ljudi u fudbalu vidi. Luiz je izjavio da je odusevljen, jos nekoliko ljudi pocinje da prepoznaje
Cek, cek. Ti njega uporedjujes sa Robenom?!
BIlo odbrane od Ronalinhovog , >Maradninog, Mesijevog driblinga, a nema od Robenovog... Ima od svakog, samo treba znati. Pokazo mu je Real kako se zatvara , da moze samo da seta na 20 metra sa jedne strane na drugu.
On je protiv Reala izborio gomilu kornera i pritom su ga uvek cuvala dvojica. Ne moze ni on sam.
A koja je to odbrana bila od Ronaldinja? Pa njega ni Gatuzo nije mogao da cuva.
Kolumbija mnogo ozbiljnija ekipa od Grcke... mogu reci ocekivano
Od Grcke da, ali vrlo slaba partija danas. Pogotovu dolazi do izrazaja suplja odbrana.

Nadam se da ce Liverpoolova trojka protiv Italije igrati kao tokom cele sezone. Pa mozda padne neko iznenadjenje kao juce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno