Šta je novo?

Frižideri

Pa verovatno ti je otisao termostat.Ja sam kod sebe na starom electrolux-u sa drugarom sam skinuo termostat i odneo ga u loren radnju na crvenom krstu u beogradu i uzeo zamenski i namonterao i radio je odlicno.
Inace je kod mene bio problem u tome da je motor stalno radio,nije gasio uopste i kad smo zamenili termostat sve se vratilo u normalu.
Ili sam da probas ili da pozoves nekog majstora ali majstori izuvaju sa cenama pa ne znam koliko bi ti se to isplatilo?

U poslednje vreme fridizider je poceo jace da se cuje, bukvalno ga cujem iz spavace sobe kako radi. Pomogne kad ga malo prodrmam, ali jako kratko i ponovo krene da zuji. Da li je to dovoljan razlog za reklamaciju? Gorenje je u pitanju.

Nisam nista dirao otkako sam ga postavio, a nije se cuo tako prvih par meseci.

Pogledaj iza da ti se nije prepunila ćasa gde se kupi voda pa , od tezine, legla na motor. Malo je podigni pa oslusni.

Sad sam ga izbacio skroz, malo nastelovao i vratio i za sad se ne cuje. Videcu kroz neko vreme dal ce ostati tako.

Ima li neko ideju, LG frižider No Frost (više od 12 godina radi), od pre par meseci se povremeno čuje zvuk (zakačeni audio snimci) koji ne deluje normalno i polako to biva sve frekventnije. Frižider i zamrzivač rade i dalje normalno (hlade kako treba).

Prilozi

• audio_2025_02_07_18_10_52.mp3
    477.8 KB
  • audio_2025_02_07_18_09_23.mp3
    488 KB
Pozdrav ljudi,

Uzeo sam ugradni liebherr frizider koji je stajao i cekao na montazu nekih 6 meseci, kad se napokon upakovao pre mesec dana i danas hteo da ga pustim u rad kad ono on ne daje nikakve znake zivota.

Izvadili smo iz korpusa frizider, proverili kabl i uticnicu, probali druge uticnice medjutim rezultat isti, kao da ne dobija struju, znaci nikakav znak zivota.

Da li ima neko neki savet koji mi je mozda promakao dok sacekam utorak da pozovem ovlasceni servis, ne verujem da je neki ozbiljniji problem

Pozdrav ljudi,

Uzeo sam ugradni liebherr frizider koji je stajao i cekao na montazu nekih 6 meseci, kad se napokon upakovao pre mesec dana i danas hteo da ga pustim u rad kad ono on ne daje nikakve znake zivota.

Izvadili smo iz korpusa frizider, proverili kabl i uticnicu, probali druge uticnice medjutim rezultat isti, kao da ne dobija struju, znaci nikakav znak zivota.

Da li ima neko neki savet koji mi je mozda promakao dok sacekam utorak da pozovem ovlasceni servis, ne verujem da je neki ozbiljniji problem
Model?

Da li se pali svetlo u fržideru?

To onda nemaš dovod, okreni ga pa pozadi dole vidi kakvo je stanje, ako imaš unimer i znaš njime da radiš možeš da proveriš kablove i veze da li su dobre. Naravno ako im se može lako prići da se ne ostavlja trag da si nešto radio zbog garancije, Ako ti pa nije hitno čekaj utorak i zovi ih.

Nisam vican sa unimerom pa bih u tom slucaju izbegao.
Moracu onda utorak da sacekam nema druge

Pozdrav svima. Imam problem sa friziderom. Termostat ne gasi motor non stop radi, temperatura ide u - zamenio termostat ponovo isto. Guma na vratuma dobra
Isti slučaj, hvatao se i led u frižideru, sada ga povremeno isključimo , da motor odmori, i led se više ne hvata. Ne BiH gubio vreme i novac na popravku, jer BiH kupio novi.

Nisam vican sa unimerom pa bih u tom slucaju izbegao.
Moracu onda utorak da sacekam nema druge
Procitaj uputstvo kako se pali. On ima elektronsko upravljanje i mora verovatno da se pokrene gore elektronika drzanjem odredjenog tastera nekoliko sekundi.

Probao sam to naravno, procitao uputstvo uzduz i popreko.

Ima 3 tastera, jedan od tih se drzi 3 sekunde i to bi trebalo da je to, medjutim ne reaguje nista

Mozda ima prekidac neki pozadi gde ulazi kabal ili nesto slicno

Ma nije to, to za start je sigurno jednostavno napravljeno. Tu napon ne dobija frižider jer mu ne radi ni sijlica, mogao zi vizuelno pozadi da pogledaš, možda vidiš gde se nešto otkačilo, sumnjam na sam dovodni kabli jer prilikom transporta i montaže on se je povlačio.

Nema veze sto ne radi sijalica. Ako je elektronika ugasena ne radi ni rasveta.

Možda, na gorenje NF radi sijalica kada se prvi puta uključi u struju i dugim pritiskom na odredjeno dugme kreće kompresor.

Ma nista nema, sad sam jos jednom pogledao i probao sve, ne daje nikakve znake zivota.

Podneo sam reklamaciju, do kraja nedelje bi trebali da dodju

Bili majstori da javim epilog.

Navodno se maticna pregrejala jer nije bilo ventilacije u korpusu iako frizider nije radio, resetovali su je i sad radi sve

Pa ukazali su da mora u korpusu da se naprave rupe za ventilaciju kao u uputstvu, a stvarno je kao mrtvacki sanduk bez ikakve rupe za cirkulaciju tako da cu to srediti pre vracanja frizidera

Imam neki gorenje kombinovani frizider kupljen pre 10 godina. U zadnje vreme se cesto cuje neko pucanje, pucketanje. Ponekad bude bas preglasno, cuje se iz spavace sobe i jako me nervira. Mislio sam da je do leda koji se nakupio u delu gde je zamrzivac pa sam ga otopio, ali nikakve vajde od toga.

Sta ovo moze biti?

Imam Indesit Li9 kombinovani frižider, nov kupljen, sve radi ok, ali pola sata radi, pola sata odmara i tako ukrug. Da li je to normalno?

Odustao sam od kupovine nekog dobrog friza, treba mi neki low-budget kombinovani frizider za sto manje novca, srednje velicine (160-170cm)
Gorenje, Amica, PKM, Exquisit, Beko i po neki Whirlpool upadaju u ovu kategoriju (do 400e). Pozeljno je da je low frost posto ne verujem da ima No Frost za ovaj novac.
Sta juriti od brendova sa ovim budzetom?

Nazad
Vrh Dno