Proveri da ti se nosači kompresora tj mali limići sa maticama nisu odvrnuli ili pomerili. Ima ih 4 komada kao postolje samog kompresora. Ponekad je dovoljno samo malo taj limić pomeriti ili zaokrenuti da prestane da drnda. Ako nije to, onda servis!Pozdrav,
kupio sam VOX NF 3790 SE no frost frizider i u zadnjih par dana postao je jako bucan,kao da se motor jako cuje
da li neko ima iskustva sa tim modelom ili generalno vox-om
da li su oni generalno bucniji ili je mozda znak da nesto nije uredu i da bi trebalo da se reklamira
Pisah ranije. Imam VOX 3830 oko 5 godina. Motor i sistem od prvog dana ispustaju lepezu cudnih zvukova. Posto imam i LG NO FROST starji model, bio sam u cudu u pocetku. Malo me nerviralo to zujanje, pistanje, zuborenje, pretakanje... kakvih sve zvukova ne ispusta (i posle 5 godina zvukovi su isti). Ali jedan narucito iritantan i glasan, vibrirajuci zvuk sto ne dolazi direk iz motora tj rashladnog sistema sam resio sam.Pozdrav,
kupio sam VOX NF 3790 SE no frost frizider i u zadnjih par dana postao je jako bucan,kao da se motor jako cuje
da li neko ima iskustva sa tim modelom ili generalno vox-om
da li su oni generalno bucniji ili je mozda znak da nesto nije uredu i da bi trebalo da se reklamira
Evo nadjoh fotuku. Setih se da sam slikao, ali samo jednu i to pre postavki vezica. Ali svakako jasno da je ta crna plastika opasno drndala jel jednostano samo tako stoji na motoru. Znaces za nekoliko sekundi da li je to problem. Dok radi motor, pridjes otpozadi i samo rukom fiksiras posudu.Pisah ranije. Imam VOX 3830 oko 5 godina. Motor i sistem od prvog dana ispustaju lepezu cudnih zvukova. Posto imam i LG NO FROST starji model, bio sam u cudu u pocetku. Malo me nerviralo to zujanje, pistanje, zuborenje, pretakanje... kakvih sve zvukova ne ispusta (i posle 5 godina zvukovi su isti). Ali jedan narucito iritantan i glasan, vibrirajuci zvuk sto ne dolazi direk iz motora tj rashladnog sistema sam resio sam.
U pitanju je barem kod mog friza bila vibracije posude isparivaca od plastike koji se nalazi na motoru. Svi No FROST imaju taj ispraivac i razlicita resenja istog.
Posto motor kad radi malo vibrira ali onda i drnda po toj posudi koja je samo tako nataknuta, kod mene je stvaralo najgalsniji zvuk. Brzo sam skontao sta je.
Uvezao onim plasticnim vezicama na nekoliko mesta i ukloni taj nesnosni drndajuci zvuk.
Ne kazem da je na tvom frizu to ali postoji mogucnost i da jeste.
Koliko se secam kod mene nije od prvod dana pocela da drnda posuda, ali dosta ubrzo. Recimo posle 2 nedelje sam interevenisao na posudi.
Moguce da ti je negde probila (propala) termo izolacija.Pozdrav svima.
Imam čudan problem sa sedam godina starim Beko kombinovanim frižiderom: Gornji deo tj gornja polovina zida frižidera je počela da mrzne... Stvara se sloj leda, ali ne onog led ledeni, nego više kao sneg kada napada na zemlju, pa je onako kao paperje. Izmerio sam temperaturu u frižideru do zida, iznosi 2 stepena. I osetno je fladnije u frižideru.
Termostat radi, uključuje i isključuje redovno, s obzirom da je samootapajući očistio sam posudu za odvod vlage sa zadnjeg zida koja se nalazi na motoru.
Gledam zaptivnu gumu vrata, kao da je malo oslabila dole desno tj tu gde je ručka za otvaranje vrata.
Da li neko zna šta bi mloglo biti, da li je do gume ili nešto drugo?
Proverio sam sve, ne videh nigde da je probila.Moguce da ti je negde probila (propala) termo izolacija.
Tako se i meni čini, baš kao da je popustila dole desno, tu gde se i povlače vrata da se otvore.Guma. Meni je tako od starta sa zamrzivačem. Vrata su problematična tako da zamjena gume neće baš riješiti. Bar tako kaže serviser koji je podvukao parče kanapa ispod gume i zasilikonirao pa tako guma bolje dihtuje i zasad je ok 😁😁
LG je tezi 7kg sto je 10%. Znaci ima vise materijala u sebiDa li bi mogao neko da mi kaze koji od ova dva frizidera je pametnija kupovina i zasto ako je moguce u kratkim crtama?
Preduslov je bio da frizider bude no frost, beo, 60cm sirok, ima sto vise mesta i da se cena ne otrgne kontroli. Kvalitet mi je nepoznanica ali ono sto sam imao prilike uzivo da vidim bosch mi ima mozda bolji raspored i dubinu polica i fioka ali mi lg zbog motora uliva vise poverenja?
Bosch Kombinovani frižider KGN39VWEQ
Samostojeći kombinovani frižider sa NoFrost tehnologijom hlađenja VitaFresh omogućava duže čuvanje svežine namirnica u fiokama Polica sa jednostavnim pristupom olakšava pristup sadržaju frižidera Poseduje praktičnu funkciju brzog hlađenjawww.tehnomanija.rs
LG Kombinovani frižider GBB72SWVGN
Odličan samostojeći frižider sa zamrzivačem dole Odlikuje ga Total No Frost tehnologija hlađenja Poseduje smart inverter kompresor i inteligentnu samodijagnostiku Ukupna zapremina iznosi 384 l Veoma tih rad od samo 36 dBwww.tehnomanija.rs
Cena oba frizidera je oko 80k.
No Frost i Neo Frost su valjda pravi No Frost, ostalo laznjaci.Od gomile "no frost" termina, koji je pravi?
Znaci teze jednako bolje 😀LG je tezi 7kg sto je 10%. Znaci ima vise materijala u sebi
LG izgleda ima manju potrosnju struje i inverter motor sa 10god garancije ako je tacno.
Ne znam da li im se osnovna garncija razlikuje (da li imaju 5 godina ili ne).
U svakom slucaju ako im je cena slicna i osnovna garancija ista izgleda da LG ima prednost.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari