Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Aleksandar82
Fotografje dece nezahvalno je kometarisati, obicno su autori roditelji i za njih imaju najvecu mogucu vrednost 🙂 ali ova prva je bas dobra, jako lepo uklopljen centralni kadar sa lepim linijama a ona je prosto receno carobna. Sto je najvaznije ako malo pustim masti na volju moze se videti da oslikava nesto sto je za decu najkarakteristicnije, a to je pre svega radoznalost i radost 🙂 Ovaj njen prst u prvom planu nekome ce smetati zato sto nije potpuno jasno o cemu se radi, ali upravo taj prst uz malo maste daje fotografiji narativni kontkekst opisan u predhodnoj recenici. Na drugoj je profi ispozirala 🙂 Fotografijama fali bolja obrada, a prva zasluzuje maksimum koji obradom moze da se postigne. Ovo isijavanje cenim da si dodao u obradi, nisi trebao to da radis jer sve sem nje i dobrih linija koje prate kadar ovde je suvisno 😉

@MR.BIG
Ja ne mogu da se ne divim ovako perfektnom svetlu na fotografijama 🙂 Ti bas ne umes da omanes po tom pitanju 😛

@Aleksandar82
Fotografje dece nezahvalno je kometarisati, obicno su autori roditelji i za njih imaju najvecu mogucu vrednost 🙂 ali ova prva je bas dobra, jako lepo uklopljen centralni kadar sa lepim linijama a ona je prosto receno carobna. Sto je najvaznije ako malo pustim masti na volju moze se videti da oslikava nesto sto je za decu najkarakteristicnije, a to je pre svega radoznalost i radost 🙂 Ovaj njen prst u prvom planu nekome ce smetati zato sto nije potpuno jasno o cemu se radi, ali upravo taj prst uz malo maste daje fotografiji narativni kontkekst opisan u predhodnoj recenici. Na drugoj je profi ispozirala 🙂 Fotografijama fali bolja obrada, a prva zasluzuje maksimum koji obradom moze da se postigne. Ovo isijavanje cenim da si dodao u obradi, nisi trebao to da radis jer sve sem nje i dobrih linija koje prate kadar ovde je suvisno 😉

@MR.BIG
Ja ne mogu da se ne divim ovako perfektnom svetlu na fotografijama 🙂 Ti bas ne umes da omanes po tom pitanju 😛
Hvala na komentarima. Prva je po meni moja najbolja slika. Prst, htela da dodirne objektiv. A obrade nema, slikano je u jpg a samo je uradjena korekcija svetla u lr na auto i sv na auto. Ne znam za bolje pa vežbam.
Druga slika je moja druga blizanakinja i isto nema obrade.

U svakom slučaju čuvam sliku pa kad naučim obradu sredicu je.

Послато са HTC One X уз помоћ Тапатока

Jos jedna od sinoc i odma i screenshot raw fajla .....screenshot je krs ..al` ... mora neki softwer za to da koristim ..print screen nesto pomulja tu 😀

Mr. Biže čime slikaš konkretno ove poslednje fotke?

Pozz

Po screenshotu deluje kao FF Nikon sa 36MP senzorom (D800E ili D810 - verovatno ovaj noviji).

Poslednja izmena:
@MR.BIG
Nemoj toliko da ih obradjujes hehe 😀 Zanci jos ne mogu da zaboravim izjavu onog naseg kolege sto je negodovao zbog uvek istih motiva koje fotkas, pa se onda nadovezao kometarom o preteranoj obradi 😛

@Radoszver
Taj nikoncic je najbolje telo u FF klasi koje param moze da se kupi, canon vade jedino brutalno dobra stakla, inace sto se tela tice joso uvek kaska makar u viskoj klasi... Canon ima blagu prednost u radu sa ambijentalnim svetlom, mnogo lepo i bolje eksponira fotke gde ima vise izvora svetla razlicitog inteziteta i boja... DR je kod Nikon-a brutalan tek sa MK4 Canon se priblizio na razliku od jedne blende...

Hvala Biže 😉 i naravno hvala imenjace 🙂

*******i, kolike su razlike 5d4 vs 5ds, jesi stigao da isprobas?

Ne u dovoljnoj meri da mogu neki zakljucak da izvedem, na osnovu 3 fotke koliko sam do sada napravio, a mislim da samo studioznim poredjenjem moze da se zabelezi neka razlika. Ono sto je primetno a nema veze sa kvalitetom izlaznih fajlova to je AF. Sa 85mm 1.2, i sa 5Ds, i sa MK3 bude dosta fotki sa omasenim fokusom, probao sam malo i mislo da je neka slucajnost, sa MK4 od 10 mozda je jedna bila sa nesto malo omasenim fokusom a fokusira brzo i tacno u svim uslovima, daleko brze od 5ds i MK3. Sto se tice izlasnih fajlova mislim da tu nema neke sustinski prevelike razlike a meni je MK4 zanimljiv samo zbog iso posto volim da fotkam ove portretne uz ulicnu rasvetu a tada iso ode cesto preko 2000 sto 5ds nikako ne voli. Cak i sa iso 800 kao na predhodnoj u uslovima sa malo svetla tu ima dosta suma za tako male iso vrednosti, a sa iso 1600 ima i previse kolornog suma. Sve to u odredjenoj meri resava se spustanjem na 28mpx ali ipak to nije to, nije to ostirna kao sto bi trebala da bude. 5Ds daje brutalno ostere fotke sa puno jasnih detalja, tako da tih 50mpx nije fora vec zaista ima smisla kome je tako nesto potrebno. MK4 sve u svemu savrsena sprava za sve namemne 🙂

Kako ti deluje onaj refokus posle slikanja, jesi li probao?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ne mora da ni proba, ima milion primera na netu da je glupost... Meni 85L na 5Ds gadja fokus savrseno, sumnjam da bih tu dobio nesto. Vise me zanima sam fajl, koliko bolje trpi obradu...

^
Pa de si tri druze moj, aj neki dan se vidim pa probaja 🙂

@Sale83
Verujem da te zanima iskustvo iz prve ruke, al meni tako nesto nije potrebno pa cak i da to radi savrseno 😛

@Mladen
Raw trpi vise obrade, bolji je DR. Bas sam sad probao, senke +100 crna +100 na fotografiji hrama podeksponiranoj za tri blende, dobio sam istu fotografiju kao i osnovna fotka sa dobrom ekspozicijom, uz minimalnu kolicinu suma redukovanu N+15 koji se ne vidi kada se fotka gleda u full-u, na 50% mora bas da se zagleda da bi se video a na 100% se vidi da je nesto radjeno ali sve to je i dalje jako dobro sa detaljima, ostro.... Tu gde je sve dobro eksponirano sem svetla, ne mogu da sredim hajajtove kao sto mogu senke na fotografiji sa -3 blende koju sam tako eksponirao da sa nje u obradi skinem svetla rasvete... Postavicu i tu fotku uskoro. Sve u svemu milina je raditi sa ovom spravom, AF otkida 😀

Fotkano sa MK4 Pre i posle...
http://proflashstudio.com/community/forum/viewtopic.php?f=12&t=87&start=150#p9999

Twilight of conscience... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Prvi put u životu fotografisah ljude 😀 Bilo je nešto na brzinu a i objektiv nije bio baš za ovo ali morao da ga isprobam na brzaka.

Jel ovo u pozadini manastir Djurdjevi stupovi ?

Evo nesto i od mene posle duzeg vremena 🙂 Sve fotografije su snimljene mojom novom igrackom Nikon F4s. Film Kodak Ektar 100.

Poslednja izmena:
Ahahahah, 'ajd' da obrišemo romaniku, gotiku, renesansu... i onu groznu antiku pre toga... Kapiraš li da je celokupna umetnost i filozofska misao pre doba prosvetitelja posvećena religiji i bogu, tj. stremljenja da se čovek približi bogu.

Ahahahah, 'ajd' da obrišemo romaniku, gotiku, renesansu... i onu groznu antiku pre toga... Kapiraš li da je celokupna umetnost i filozofska misao pre doba prosvetitelja posvećena religiji i bogu, tj. stremljenja da se čovek približi bogu.

Religija kroz vekove služi za zamlaćivanje i kontrolu naroda, u ime religije su stradali milioni ljudi, čitavi narodi nestajali... ja tu ne vidim ni umetnost ni fillzofsku misao... ali to nije tema ovog threda i završavam sa pričom. 🙂

@ATI`
To jeste tacno... Ucenje je ispravno ali je od strane mocnika zloupotrebljvano kroz vekove. Hramovi optoceni zlatom i ratovi u ime religije sigurno nisu nesto sto su propovedali osnivaci raznih religija. Ko nije dovoljno samosvestan jedino religa moze da ga nauci tome kako da bude dobar covek. Ali sve to nije bitno u kontekstu umetnosti i ne menja cinjenicu da je ovo sto kaze @Misko78 apsolutno tacno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno