Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila je, ali lepo je pogledati opet. 🙂

Sent from mTalk

^ Kul! 😀

Nikon D800 & Nikon 70-200/2.8 VRII @200/2.8

Kadar previse udesno, ponovicu po 200x - ovo nije rakurs iz koga treba fotkati ljude, gornja polovina lica, a oci daju ekspresiju i emociju, skoro da ne postoji.

Sta da radim obozavam zablju perspektivu 🙂 i samim tim se ne slazem sa ovim sto si ponovio 200x 😛 a kadar u datim okolnostima nije mogao bolje da se osmisli posto nema prostora ni za levo ni za desno, a ja nisam imao prostora nazad da se povucem, znaci drugacije nije moglo tako da nisam imao izbora pa sam ovako osmisliuo kadar, nema ni secenja u obradi, i na kraju pitanje fotka je losa ??? Ja ne bi reko, nije idealna ali sigurno nije losa... Mozda je mogla i bolje da se realizuje, al je to nisam umeo da izvedem 🙂

I da ne bude neke zabune, znas da ozbijno cenim i postujem tvoje misljenje, al ovaj put se ne slazem, u prilog jedan zanimljiv citat na temu naseg neslaganja sa kojim se slazem u potpunosti 🙂

"Menjajući svoju stajnu tačku — menjate sliku. To je skoro uvek jednostavno, jer se svaki objekat može snimati iz najrazličitijih pozicija. Snimanjem iz donjeg ili gornjeg ugla (ili rakursa, kako to nazivaju filmski snimatelji), sa ove ili one strane objekta, drugim rečima, svako udaljavanje od uobičajenog snimanja iz visine oka, pruža vam mogućnosti da povećate interesantnost svoje slike.
Najbolji način da dobijete pogodan ugao jeste da posmatrate objekat kroz tražilo iz najrazličitijih pozicija. Mnoge ćete odbaciti, ali iz jedne pozicije objekat će svakako najinteresantnije izgledati. I vaše emocionalno prilaženje objektu takođe će determinisati ovaj ili onaj ugao. Na primer, snimanjem odozdo objekat će izgledati dostojanstvenije, uzvišenije, snažnije, dok snimanjem odozgo on će se prigušiti, »smanjiti«."

Poslednja izmena:
Sa citatom se slazem ali samo da je spustila glavu dole, pogledala ili u objektiv ili negde u stranu i sve, ali sve bi bilo znacajno drugacije, emotivnije, licnije, inspirativnije. Pokusaj sledeci put tako, pa vidi rezultat... 😉

^
Potpuno si u pravu, a mozes da skontas da je moralo ovako zbog svetla, zapravo ovde fali spustena glava i pogled u kameru iz svih razloga koje si naveo i prvo sam tako probao ali lice je previse u mraku i to nije to, a ni ovako nije bilo dobro zbog ostrog svetla, zato je fotka i pravljena iskljucivo za B&W obradu lakse se kontorlisu senke i lakse je srediti ostro svetlo da ne bude tako ostro... Vodio sam racuna o mnogi detaljima, ugao pod kojim gleda u pravcu svetla tako da senaka na ocima bude kao sto se moze videti na fotografiji polozaj ruke i zgrcena saka, njen izraz a sve to da bude u skladu sa idejom koju sam imao i nazivom fotografije, pored toga vodio sam racuna o mnogim detaljima u obradi, kao recimo namerno ostavljena ostra senka na bradi i iznad gornje usne i mnogim drugim sitnicama koje na kraju u celini doprinose sveukupnoj atmosferi 🙂

Jedna skroz spontana, mozda je malo vise savila glavu ali ovaj osmeh meni je neprocenjiv 🙂 Inace isto zablja perspektiva, kamera je u visini njenih stopala, ali tu je sve sto si naveo "samo da je spustila glavu dole, pogledala ili u objektiv ili negde u stranu i sve, ali sve bi bilo znacajno drugacije, emotivnije, licnije, inspirativnije" 🙂

Happiness... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
^
Ovaj vevericak na kraju, pa ovo je kao iz neke bajke 🙂 I ostali kadrovi su lepi, svetlo i obrada vrh, sve sem ovog kucova 😛
Inace sto se moje fotke tice naravno da sam tako hteo, mozda nisi procitao sve sam vec objasnio u predhodnoj poruci 🙂

Hvala 🙂 A šta fali kucovu? Ja sam baš mislio da nema greške 😀

Pa verovatno nista, al meni se ne dopada kao sto mi se recimo ovaj veverak veoma dopada 🙂 Vis kako sam ti to strucno objasnio 😀

Dap, veverak je stvarno odličan. 😀 Druga i peta mi se baš sviđaju. 🙂

@S16
Fotografija je fantastična. Jel cuko ima devojku? 😀

@*******i
Druga fotka mi se mnogo više sviđa nego crno bela. Ne znam, imam neki "unease" dojam dok je posmatram (a u glavi mi scena - statua oživljava i vadi neku mačetu 😀).

^
E pa super znaci dobro sam pogodio atmosferu, sve u skladu sa nazivom fotografije i jedna i druga 😛

Kakav je plan, jel se okupljamo na berzi i kad?

Micko je vec tamo a ja cu verovatno oko 15h... Mada ni to nije sigurno 😛

Poslednja izmena:
ih, kasno sam video, mogao sam da se javim da se vidimo, bio sam na berzi danas, uzeo 300mm objektiv.

@pozarevcanin - ne znam cime si fotkao, ali definitivno si mogao malo jos da poradis na obradi (meni su licno boje previse slabe za landscape), ali kadar i fotka fantasticni...

@s16 - cool fotka - svidja mi se obrada pogotovo 😀
Kad si pazario 135/2? :d

Elem, mali pozar danas u NS, bio taman u prolazu, nazalost samo 50mm 1.8 pa sam morao crop-ovati:

Just chillin' by grubicv, on Flickr

Cool guys don't look at explosions by grubicv, on Flickr

Poslednja izmena:
lg Gpro2 dan je bio bas tmuran tako da boja nije ni bilo 🙂

Poslednja izmena:
Onda si omasio temu, imas onu o mobilnim telefonima.

Juce sa berze. Nikon Df Nikkor 135mm f2 ai.

4d86ded7f4b8aedbab0809ccf31c83d0.jpg

Nikon df 50mm
f135986d0af63661b8ce11ac9c193e2a.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno