Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj neku fotku sa tim prajmom da vidimo sta i kako 🙂

pa nemam šta da slikam... uzet je za sokole i ostale divlje zivotinje. pre par dana sam se pojeo živ što nemam sličan objektiv kod sebe, pozirao mi je jedan soko 5 minuta.

sinoć sam samo par slika meseca za probu. bilo je oblačno i mrzelo me da čekam da se ponovo pojavi, sigurno može bolje. vežbaću ovih dana ako bude vedro, možda napravim neku lepu sliku.

cak, da li je 30mm prime ili 300mm? Verovatno je greska u tvom upisu 🙂

Mnogo volim ovu temu, svaki dan je pratim. Mnogo mi se svidjaju slike. Mastam da imam dslr i da slikam kao vi :-D
Morace da pocne skupljanje 300-400e...

30cm=300mm šta je pogrešio?

ma ja sam lupio 30 cm, a nije uobicajeno da se izrazava u cm.

edit: sad kad pogledam, mogao je malo svetliji mesec da bude. ne znam sto mi je delovao korektno na ekranu aparata.

samo mi jos star tracker fali sad, objektiv imam 🙂

Poslednja izmena:
jok bre, 30 cm prime. jes malo bezveze sto je prajm, ali je jako lepo ocuvan i zadovoljan sam.

ih, hteo bih ja taj 55-300, al skup je to sport -.-
Ja sam uzeo 55-300 uz aparat. Nije puno izašao. Ne sećam se sada tačno ali nije bila neka ozbiljna doplata.
Slabo znam o fotografiji, učinilo mi se da nije to nešto posebno dobar objektiv.

Za mene je generalno ok, koristim ga za šetnje po prirodi i fotografisanje kera i ostalog.
Zgodan je i za nošenje, ima prilično dobar zoom pa posluži. Ne deluje mi kao must have doduše.

pa ono, 55-300 košta 400 usd, 18-55 je 88. razlika je očigledna, koštao bi me mnogo više, mada 55-300 nije ni bio u ponudi na ovoj akciji kad sam kupio fotoaparat. plus da sam uzeo 55-300 ne bih imao "normalan" objektiv za svakodnevno slikanje. svakako bih više voleo taj objektiv, ali on na 300mm ne daje bolje slike od mog prajma, samo ima af. "samo" lol 😀 verujem da mi neće biti problem da fokusiram nepokretne mete za 30-ak sekundi, mada moram da vežbam. za pokretne nek mi je bog u pomoći, tu će trebati dosta vežbe. ovaj lik je pokido recimo:

ili ne daj bože ovo:

još samo da mi stigne remote shutter da modujem ovaj nosač za objektiv. 10 evra najjeftiniji kod nas, neću iz principa da platim toliko, naručio sam sa aliexpressa.

sad bih pre dao 400-500 evra za star tracker, nego za objektiv, to će da mi bude sledeća kupovina vrv, više bih voleo da slikam nebo, za to mi ne treba podešavanje fokusa haha

Poslednja izmena:
Ovo je bio paket 18-55 i 55-300. Da mi je ova pamet sigurno ne bih uzeo 18-55 već bih dokupio neki prajm, što ću i uraditi kada nešto naučim.

Zaista odlične fotografije te koje si postavio. Ide sada lepo vreme,moraću da vežbam dosta. [emoji1]

He he, tacno je, nisi pogresno napiso. Ja kao po defaultu citam mm 🙂

@ed_hunter3 Meni je posle tacno godinu dana crkao remote control sa aliexpressa 😀, menjala sam bateriju i ne vredi ne radi, sluzio je, ali ipak ne bih uzimala ispod 15 $ vise, nije neki kvalitet. U pitanju je infra red controler, ne varijanta sa kablom.

meni baš treba taj sa kablom, da povežem sa puškom, da slika kad puknem. 3 usd sam platio, bilo je i za 1, ali ovaj ima 300 pozitivnih ocena za taj remote, pa sam uzeo od njega ipak.

Poslednja izmena:
Meni se fotografija u celini dopad sem nekih delova 😛 a vidim na zoni vazda neka diskusija povodom ove fotke kako nije dobra, mislim da se ljudi se previse opterecuju mesto da se opuste i prepuste svom krativnom bicu 🙂

Pazi, fotka ima, ako mene pitas, par fatalnih mana, koje me mnogo nerviraju, jer tacno znam sta, gde, kako i zasto sam zeznuo. Ali opet, kao sto si ti vec rekao, i meni se svidja u celini ali... ...nije ni bitno, kad bude prilike, sa 85icom i bez kikera cu ponovo napraviti fotku i to je to.

@Deus, hvala, ce uradimo sutra 😀

Poslednja izmena:
@S16 sta si radio u obradi na slici? ima taj grainy look, ali me zanima uz to staklo i iso200 kako fotka ispada u originalu pre obrade?
Ako nije problem, mogao bi da okacis fotku negde konvertovani jpg iz raw-a da pogledam? Hvala

@s16
Nista nije fatalno ako je oku dopadljivo 😉 Ispalo je od fotke nesto sto nisi planirao to je jedino sto nije dobro, al ovo sto je ispalo meni se dopada, da si kojim slucajem naveo koja je namena fotografije onda bi mana bila sve sto nije u skladu sa nekim predefinisanim pravilima koja moraju a se postuju u skladu sa namenom, ovako ovo je portretna fotografija sa dobrom obradom, nema tu nekog prostora za opterecivanja po bilo kom pitanju. Cinjenica je da bas dobro vladas materijom, umes da vidis boje svetlo i sve to lepo da uklopis obradom ne vezano za tip fotografije, a to mogu samo ljudi koji imaju talenta...

Utesio si me malo 😀 Najvise me nervira kad znam gde sam napravio gresku, a jos vise kad napravim gresku jer sam dopustio da mi se neko drugi mesa, al to se desava kad je 10 ljudi u studiju i svako prica svoju pricu.

@S16 sta si radio u obradi na slici? ima taj grainy look, ali me zanima uz to staklo i iso200 kako fotka ispada u originalu pre obrade?
Ako nije problem, mogao bi da okacis fotku negde konvertovani jpg iz raw-a da pogledam? Hvala

Ako hoces iskreno, nema poenta da ti kacim ovo, fotka nema ostrinu koju inace 135L ima, zbog ND filtera. Grainy look, je samo grain dodat u obradi.

^
Samopouzdanje, posvecenost, opustenost u radu, mnogu su dobri saveznici inace u zivotu 😉

Tatiana... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
@*******i, deluje mi previše jednostavno za tvoj stil, kao da si onako nasumično izvadio aparat iz torbe i okinuo bez mnogo razmišljanja, možeš ti to mnogo bolje! 😛
@s16, ovaj portret mi je dosta bolji od Ksenijinog, prvenstveno zbog boja, na ovome nema greške. Kod Ksenijinog portreta mi ivice njene kose deluju kao da si koristio blur tool, dakle dosta izveštačeno, možda mi se samo čini tako 😀 Da si koristio malo uži otvor bledne bilo bi super, a u celini je skroz ok 🙂

Poslednja izmena:
^
Lepota je u jednostavnosti 😛

@s16 kontao sam da 135L kada se zavrne na f2 mora da bude jako ostro, samo nisam znao da si koristio filter pored toga. Za grain sam video da je obrada, 6d na iso200, dok ima taj look kao da je iso12800 🙂
Ova druga Igor je odlicna. Pored toliko plitkog dof-a na 1.4 fokus je pogodjen tacno u centar gde bi i se i ja trudio. Blago je vise na obrvama i bradi, a malo manje na ocima. Da je vise na ocima, brada i obrve ne bi doprinele tom izgledu. Svaka cast!

135L ne moze da se zavrne na f2 😀 Kako god, ostar je prilicno na svakom otvoru. Micko, super fotke

135L je f2, i ostar je onako bas bas na tih f2, nije problem u objektivu vec u kvalitetu ND filtera. Taj kvalitet bas treba da dodje do izrazaja na 100mm+. Tako da na 50 i 85mm se ne oseti da jeftin filter, dok na 135 je na granici upotrebljivosti.

Jos jedna sa D800 i Sigma Art 50/1.4

D7100 & Sigma 150-500mm @500 f6.3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno