Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nikakav ozbiljniji retouch nije radjen, samo osnovno i pukao portraiture i izbacio ovde...tek cu da ga cistim 🙂

Ja koliko vidim celo chelo si mu obradio, super je odradjeno, ali za devojku, mada je to stvar ukusa, nemam nista protiv, i obraze koliko mi se cini!
Nisam mislio da dajem zamerku, tako ti se svidja, ne menja nista, ovo je fantasticna rezultat, voleo bih uzivo da vidim to cudo!

Pozdrav !

EDIT: Sad sam nasao, ono sto sam kacio kada sam uzeo D800

I krop 100%

Poslednja izmena:
Moze se uvek probati, nikakav problem 🙂 jedino sam sada "ogranicen" tim jednim objektivom...

Daj bere neki speed booster ala metabones sa tog objektiva na FF pa da cela *******cija ima smisla 😀...

16423092092_d5676de460_h.jpg

Добра Midgard🙂

He bre Midgard, uslika crkvu bez glavne kupole, ono svetlo gore desno ubi oči, izvini ne sviđa mi se kadar nikako

@s16
Sjajna fotka

Moze jedno objašnjenje a da ne budem razapet. Jel u modi sad da se skalpiraju portreti ili to vazi samo zbog kompozicije. Nesto mi ne prija ocima

Ili u video formi recimo pogledati ovog gotivnog lika, mnogo je harizmatičan, prijatan za gledanje/slušanje i zna znanje 🙂

[YOUTUBE]c8AC4VeIgkg[/YOUTUBE]

Hvala na pojasnjenju.A da li bi slika podjednako bila dobra da nije skracena odozgo.Ili je to stvar izbora. Ko kako voli.

Odmah da ti kazem da se ne cimas, neces napraviti leba od portreta, predji na nesto drugo :d

Ono sto je driver vrv pokusao reci je da je lose kadrirano, losa kompozicija a i subjekat je nesto cudno raspolozen i ne vidimo ga, a ono sto su ti svi predlagali je bilo dok jos imas 600D da se pozabavis time i vidis kako ti ide.

Ma sve je to super, samo što ovo nije ni bilo zamišljeno kao portret, više se upoznajem sa objektivom i telom, samo jedna među prvim fotkama koje sam pucao... Nisam znao da je ovo tema okačite svoje fotke sa savršenim kadriranjem i kompozicijom, a drajverov odgovor je jednostavno bahat. Prihvatam savete, ne prihvatam uvrede i neko gledanje sa visine, za****te me toga.

Meni se fotka učinila interesantnom, zato sam je i okačio, to što nije savršena, ***... Mislim original mi se činio lošijim, pa sam se igrao da nešto promenim, učinim zanimljivijim... Zar to nije poenta, ili da se javljam u ovoj temi tek kada se usavršim? Original mi je bio previše plav i mračan, a kropnuo sam ga kako sam mislio da treba, očigledno da je bilo pogrešno:

img0186.jpg

Ja mislim da bi trebalo podeliti ovu temu na profi i amater. Mi amateri da kacimo tamo gde pripadamo pa kad sakupimo dovoljno bambija da predjemo u bolju ligu 🙂

Ma sve je to super, samo što ovo nije ni bilo zamišljeno kao portret, više se upoznajem sa objektivom i telom, samo jedna među prvim fotkama koje sam pucao... Nisam znao da je ovo tema okačite svoje fotke sa savršenim kadriranjem i kompozicijom, a drajverov odgovor je jednostavno bahat. Prihvatam savete, ne prihvatam uvrede i neko gledanje sa visine, za****te me toga.

Meni se fotka učinila interesantnom, zato sam je i okačio, to što nije savršena, ***... Mislim original mi se činio lošijim, pa sam se igrao da nešto promenim, učinim zanimljivijim... Zar to nije poenta, ili da se javljam u ovoj temi tek kada se usavršim? Original mi je bio previše plav i mračan, a kropnuo sam ga kako sam mislio da treba, očigledno da je bilo pogrešno:

img0186.jpg

Super fotka, zato što taman na njoj možeš da naučiš tri bitne stvari koje će ti trebati:

1. Exposure to the right.
2. Spot merenje
3 (kao bonus). Dual-iso mogućnosti Magic Lanterna

Eto ti zabave za naredne dane.

Yep, konkretno ovaj Evaluative metering ume da me zezne, a ne pomaže to što nemam iskustva. Mislim, ovde je konkretan primer kako me je zeznuo jer sam u tražilu video da je ekspozicija pravilna, što sam odmah uvideo da nije tako na ekranu odmah nakon što sam okinuo 🙂 Sve je u praksi kapiram, prepoznavanje situacije. Ovde sam se igrao i sa Auto ISO da vidim kako procenjuje, što me je i odvelo na nepotrebno visok shutter speed od 1/500... Učim, isprobavam, trudim se, ne dam da me pojedinci obeshrabre 🙂

Živo me interesuje kako je automatika stavila ISO 3200 i 1/500. Nema šanse. Čak i da si ručno podesio minimalni shutter pri ISO Auto u meniju, tu je maksimalna vrednost 1/250... makar na 5D3.

Nemoj da me držiš za reč, tu sam isprobavao svašta nešto, moguće da je par prethodnih fotki bilo na Auto ISO, ja mislim da nemam način da proverim 🙂

edit:

Mislim da ipak tu nije, jer par fotki pre toga ima fotka na 1/250 i ISO3200, tu sam proveravao kakav je Grain na ovoj vrednosti i mogu reći da je FF ipak FF 😀

IMG_0182 by gizmo3211, on Flickr

Mislim da bi ovo opušteno sve od prve fotke mogao da prebacim u temu Fotografije pitanja i odgovori, da ne spamujemo ovu.

Poslednja izmena:
Pozadina odvlaci paznju sa lica, narocito te vertikalne linije levo. Gde ti je bila fokusna tacka?
Drugo, shaka leve ruke nije na pravom mestu. Pogledaj video sa vrha strane, kojeg si sam postavio.
Kupi hss blic, trebace ti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno