- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
Osim ako model nije kiklop, u sta sumnjam, bilo bi lepo i da se vidi drugo oko...
Onako na prvi pogled...
Onako na prvi pogled...
Yep, konkretno ovaj Evaluative metering ume da me zezne, a ne pomaže to što nemam iskustva. Mislim, ovde je konkretan primer kako me je zeznuo jer sam u tražilu video da je ekspozicija pravilna, što sam odmah uvideo da nije tako na ekranu odmah nakon što sam okinuo 🙂 Sve je u praksi kapiram, prepoznavanje situacije. Ovde sam se igrao i sa Auto ISO da vidim kako procenjuje, što me je i odvelo na nepotrebno visok shutter speed od 1/500... Učim, isprobavam, trudim se, ne dam da me pojedinci obeshrabre 🙂
Ja mislim da bi trebalo podeliti ovu temu na profi i amater. Mi amateri da kacimo tamo gde pripadamo pa kad sakupimo dovoljno bambija da predjemo u bolju ligu 🙂
Da ne zalazim u ostale tehnicke aspekte fotografije, ali najupecatljivije mi je kadar - zasto toliko prostora iznad glave? I zasto sa te visine na dole?
Dao bih ti odgovor da znam, tako sam kadrirao u tom trenutku. Kako misliš zašto sa visine na dole? 🙂 Viši sam od devojke za glavu, ne znam da li me to pitaš 🙂
Da znas da sam razmisljao da bi mogao da dam neki dinar da neke osnovne stvari naucim. Pogotovo u studiju. Eto ponudu posaljite na pm ili bar preporucite nekog dobrog ucitelja 😉Mozemo Micko i ja, uz njegov blagoslov da odrzimo neki mini kurs u studiju, za pocetnike, po simbolicnoj ceni, ako je neko zainteresovan naravno!
Imam osećaj da me u nekim stvarima tretirate kao da nikada to ranije nisam čuo, video, saznao, šta god već. Nisam ja prestao da čitam i gledam klipove, niti ću prestati, niti mislim da znam sve, ali kad mi pomenete tako neku banalnu stvar kao saginjanje, ili Deus koji misli da ne znam šta je WB, onda se stvarno osećam kao neki ***** 😀
Da znas da sam razmisljao da bi mogao da dam neki dinar da neke osnovne stvari naucim. Pogotovo u studiju. Eto ponudu posaljite na pm ili bar preporucite nekog dobrog ucitelja 😉
Да, али нико неће да буде аматер...
Зависи то и од сујете, наравно... Замисли, како би то било, да се неко испружи кило евра за опрему па да себе назове аматером? А, не...
Ali u tome je i stvar. Opalio si minimum 2 fotke. Za saginjanje ti nije trebalo pola sata, vec takve stvari radis odmah kad fotkas bez razmisljanja, cak i kad je na brzinu. Nije to sad nesto tipa - hteo sam samo da isprobam pa nisam dobro podesio rim light, reflektor ili model je bio rascupane kose i sl. vec nesto za sta bukvalno treba delic sekunde. Ako hoces da prihvatis moj savet prvo vreme gledaj samo osnove kadriranja i kompozicije, kao i sta sve mozes postici sa istim.Kao što rekoh, da sam planirao ovaj "portret" dugo pa da razumem, nego je to bilo stani ovde da isprobam nešto na brzinu, par fotki na brzinu da vidim šta i kako ispada.
Treca mi nije nesto, ali iskljucivo zbog odece, a sve ostalo kao sto kaze Mikelle pokidao si. Svaka cast!
Hoću brate nitro, hoću, ne brini 🙂
@Deus
Jel smemo da donesemo pivo na predavanje ako ga bude? :d
NX300 by zdravkociric88, on Flickr
Winter by zdravkociric88, on Flickr
NX300 by zdravkociric88, on FlickrFollow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari