Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rapture, gde su fotkane ove dve fotke ? 🙂

Vodojaza kod kg-a.

Ostoja - subjekt ti je i bukvalno skrajnut skroz u levo, ima neki poseban razlog za to? Kako si radio cb konverziju? Format mi se ne dopada.

Lose sam uhvatio kadar pa sam probao cropom da sredim nekako zato je format takav ali covek je skroz levo i bez cropa. Konverziju sam radio u lightroomu samo kliknuo bw posto se jako slabo snalazim sa post procesingom...

Što se konverzije u crno-belo tiče bolje da ideš kroz photoshop, i Silver EfEx Pro plugin. Mnogo olakšava stvari.

Usput, kada ste bolesni i fotografišete, nosite masku. Juče me iznenadilo dok sam menjao objektiv na Nex-5 i sada je kod majstora da mu riba AA filter...

Što se konverzije u crno-belo tiče bolje da ideš kroz photoshop, i Silver EfEx Pro plugin. Mnogo olakšava stvari.
Pa mislim da je to prekomplikovano za njega obzirom da je na samom pocetku. Bolje da nauci neke stvari u LR pa ce posle da se prebaci na komplikovanije alate. Jeste Silver Efex 2.0 u kombinaciji sa PS6 sjajno zezanje, to koristim za cb konverziju ali bolje da nauci neke osnove u jednostavnijem alatu.

Poslednja izmena:
@MareBGD Haha, svidja mi se 😀

Malopre...

img0661.jpg

img0663.jpg

Evo i video snimka: http://tinypic.com/r/fo0o3/5

Poslednja izmena od urednika:
Fotke ti izgledaju odlično, ali ja bi počupao svoj kosu da u procesu sređivanja ne krenem da je izoštravam...

@srdjan011

Kroz slike ti se vidi da si veliki emotivac 🙂
Takodje,vidim da volis da fotkas mesta,koja su prazna,ali govore hiljadu reci.
Svidjaju mi se slike.Samo tako nastavi.

@Carnex, sto? cenis da bih trebao? :d

@Sync, nemam trenutno modele, pa se snalazim. Hvala 🙂

Ne, nego jednotavno ne mogu da odolim. Pogledaš moje fotke i sve ti je jasno. Ko heroinski ovisnik sam.

Lično mislim da si suviše zatamnio senke i, činimi se, nabio kontrast. Pojelo se mnogo detalja. Deluje mi grubo i prazno.

Ako hoćeš da ti slika deluje oštra gurni malo više Clarity u Lightroom ili Adobe Camera Raw (kada otvaraš raw fajl u Photoshopu otvori se Adobe Camera Raw) a ne contrast (samo pazi, clarity pravi oreole ako ne paziš). Takože možeš i da dupliraš leyer i sa high pass filterom napraviš masku koja će da malo izbaci detalje u prvi plan kao ovde http://www.youtube.com/watch?v=HI3FC18Ufj8

Uglavnom igraj se sa krivama i Light (white), highlight, dark (black), shadow klizačima kao i krivom dok ne dobiješ rezultat. U početku ćeš da nabadaš ali vremenom ćeš uhvatiti neko znanje.

Baš sam gledao tvoj flickr nalog, nova verzija onog čilca što prelazi prugu mi izgleda mnogo lošije od originalne baz zbog crnih i preteranog kontrasta.

I da ne zaboravim, kada koristim Silver Efex Pro 2 (ako si ga koristio), prvo namestim tonalitet slike u kolor varijanti gde bih želeo da bude pa tek onda idem na konverziju. Obično mi je tako drastično lakše da dobijem željeni efekat na crno beloj varijanti.

Poslednja izmena:
Kontrast je na +9,boje tj tonove sam dosta potamnio verovatno je to...

Ok,hvala 🙂

Skontao sam da sam tu prvu pokvario zato je i nisam okacio ovde 🙂 svasta sam cackao,igrao se i na kraju napravio frankenstajna.

Poslednja izmena:
@srdjan011

Blagi tonovi i smanjen kontrast u kombinaciji sa plitkim DOF-om gde se obično ne koristi daju sjajan šmek tvojim fotkama, baš uživam u njima.

Hvala kolega. 🙂

Ja 🙂

Takođe, mada mi je sada monitor na pozajmici komšiji pa ću verovatno morati opet :/

Poslednja izmena:
Dobro bre vi matorci :d ... ne mislim na vas, vec ovaj omladinski pogon, sto je uzeo aparate u ruke u proteklih 1-24 obrata meseca oko zemlje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno