Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja nisam matorac 🙁 I uzeo sam aparat (prvi pre 25 meseci) :d

Ја немам монитор хаххаха ***.

Ja nemam..nemam ni monitor krsten vec ubogi jeftin philips,to mi je sledeca investicija 🙂

Iz danasnje setnjice 🙂

Previse prostora u nebu i magli, bolje bi bilo da si fotkao u landscape polozaju.

Imam i landscape. Kacim kasnije 😉

Jel si ga ti ovde malo preterao sa skidanjem noisa?

U originalu nije ostra,ako na to mislis.. Samo ne znam zbog cega je tako,verovatno zbog nemirne ruke. Pa sam gurnuo sharpnes na 70 i noise reduction na 40 u lightroomu.

Noise nemoraš toliko da skidaš ako ideš na B/W fotografiju, čak joj daje i neki šmek ali ovde je najveći problem što je fotka strešena, a ne noise. Poigraj se i sa Clarity, ali suptilno. Prilikom exporta iz Lr obavezno uključi sharpen, a probaj i resize na 1080, možda uspeš da izvučeš nešto od ove fotke.

Crop je malo čudan, teži ka 1:1 ali nije.

Ok,hvala 🙂

Kako po vama fotkati jednu ovakvu situaciju?

603094476917766007833862.jpg

Mislio sam da stavim f~11, da mi fokus bude na nekom predmetu 2-3 metra od aparata, iso 100, Av mod. E sad ne znam da li da stavim pattern mettering i da udarim raw pa da pokusam da izvucem pregorele svetiljke, ili nekako drugacije? Mislio sam mozda i da stavim dot mettering na svetiljku, ali onda ce mi slika biti previse tamna i necu moci vise da je izvucem ni iz raw-a. Ili mozda neki bracketing jpg? I da li je bolje da stavim Av pa da aparat odredi sam ekspoziciju, ili da probam nesto rucno u M modu?

Poslednja izmena:
Ovako, u raw-u. Možeš i sa bracketing-om ako si dokon posle sve to lepo da središ.

Opet ja 😀 ako sam dosadan,recite i oladicu malo...

Meni se svidja ovo kao laiku, e sad ovi profesionalci ce ti reci sta ne valja :d

Hvala,svaka pohvala prija 🙂 ali nemam nista ni protiv konstruktivne kritike...

Po meni lose kropovano ili kadrirano, ali deluje mi kropovano.
edit: i ja sam laik cisto da znas 😀 a da pojasnim malo - dole si previse isekao a i gore mi se cini da si mogao malo vise ostaviti...

Poslednja izmena:
Po meni lose kropovano ili kadrirano, ali deluje mi kropovano.
edit: i ja sam laik cisto da znas 😀 a da pojasnim malo - dole si previse isekao a i gore mi se cini da si mogao malo vise ostaviti...

Upravo. Ono što je u prvom planu se ne vidi celo, osakaćeno je pa meni kao posmatraču smeta.

No, nekome možda ne smeta. 🙂

Poslednja izmena:
Gore nisam cropovao,takav je kadar i to i meni smeta,a dole mi se ovako svidelo 🙂

Evo crop ver.2,mozda je bolje ovako:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno