Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dsc0244.jpg

dsc0241.jpg

dsc0240.jpg

dsc0039.jpg

dsc0215.jpg

Ej drugari. Jedno pitanjce. 🙂

Uzeo sam pre neki dan SX 160 IS.
Manuelni rezim koristim. Jedna mi stvar nije jasna. Fokus. Konkretno, aparat kako sam primetio, moze da fokusira samo onaj deo scene koji se nalazi u sredini. Mene zanima kako da fokusiram objekat koji se nalazi uz samu ivicu kadra, a da mi ostatak kadra bude bokeh (kakav takav, jer je ovo ipak consumer klasa aparata).

Za bokeh, primakni se subjektu za pocetak, sa zumom, pozadina nek ti bude podalje od subjekta, nikako uz njega, stavi f sto manji broj da bude, namesti da aparat radi single focus, fokusiraj prvo to sto hoces u centru, pomeris blago kadar u stranu kako ti odgovara i opalis..😉
Mada proveri, mozda na tom modelu imas tacke fokusa itd..

Poslednja izmena:
Sto ti sve zeleno 🙂

Cross processing, evo ti "original"

dsc0039-2.jpg

Inace posto sam hvalio Nikkor 35mm f1.8 G, a uzeo sam skoro Sigmu 30mm f1.4, osecam obavezu da kazem par reci. Pogotovo zato sto sam svuda naletao na recenice "Sigma nema sta da trazi pored jeftinijeg i boljeg Nikona". E pa Sigma je u svemu dosta bolja. Sto rece Deus, visa klasa objektiva. Sigma nabada precizan fokus gde ovaj nije mogao ni sa assist lampom. Fokus je precezniji i brzi u svim situacijama. Boje su lepse. Bokeh je prica za sebe. A fokus se apsolutno ne cuje dok na 35mm struze kao blesav.

Poslednja izmena:
Za bokeh, primakni se subjektu za pocetak, sa zumom, pozadina nek ti bude podalje od subjekta, nikako uz njega, stavi f sto manji broj da bude, namesti da aparat radi single focus, fokusiraj prvo to sto hoces u centru, pomeris blago kadar u stranu kako ti odgovara i opalis..😉
Mada proveri, mozda na tom modelu imas tacke fokusa itd..

Hvala. Sad sam probao sa single fokusom. Taj nacin sto spominjes sam i ja pokusavao al mi je ipak radio korekciju fokusa i ne bih postizao ono sto zelim. Jedino manual fokus pa da pogodim udaljenost do objekta al nije lako odmeriti tacnu daljinu.

@s16 dobre fotke, dobar auto, vidim sredio si ga posle one nesrece.
Ovog puta nisi pokrio tablice. 😛

Ma jok, nisi namestio nesto kako treba, on bi trebao da ubode fokus i da vise ne radi korekciju ako si promenio kadar, ostaje samo da okines, procesljaj malo bolje te opcije..

Sve sam podesio kako si mi rekao. I dalje radi korekciju fokusa pri promeni kadra dok drzim okidac do pola.

Vidi u opcijama sta imas od podesavanja za fokus. Kao da ti je servo ukljucen.

Bio je ukljucen. Koja je njegova svrha uopste ? 🙂
Jos nesto od opcija vezano za fokus sam iscackao i na kraju dobio ono sto mi treba 🙂

@ mr.big

Replika ili pravi deagle? 🙂

mikiPSY je napisao(la):
Bio je ukljucen. Koja je njegova svrha uopste ? 🙂
Jos nesto od opcija vezano za fokus sam iscackao i na kraju dobio ono sto mi treba 🙂
Pa svrha mu je da prati fokus konstantno ako fotkas objekte u pokretu.

@ Mr. Big - ja sam verovatno jedini ovde koji misli da su tvoji radovi vise u kategoriji digital arta a manje u fotografiji. Big dislike!
@ civi - ovaj fler ubija ko bojni otrov u Siriji...

Marti ... realno samo ova serija moze se delom tako nazvati .... Bodi bilderi koje fotkam 99% vremena si cista fotografija
..evo odmah jedan skorasnji primer .... postavka svetla pravi od fotke dobru ili losu ....ili u nekim slucajevima i pomalo nerealnu ...ali to je to ...

Na ovoj gore su i igri bila tri svetla .... Beaty dish napred i iznad nivoa ociju i sa strana za rimove dva visoka softboxa sa gridom ....

Ili jedna iz neke fabrike u BG, osvetljena sa tri mala blica ....

...iz teretane ...takodje mali blicevi

Ja sam cak sta vise prilicno slab sa obradom posebno sa ovim da ih nazovemo digital art trikovima koje da budemo iskreni na prvom mesti ni ne mozes dobro uraditi ako prvo fotografija nije dobro uradjena .....

Ovu seriju sa pistoljima sam i hteo ovako nekako jos dok sam razmisljao o tom projektu ... ali zbog nemogucnosti nalazenja na lokaciji odlucio sam da radim posebno modela u studiju a posebno pozadine da fotkam pa da probam da uklopim ....

@ DeuS.Mikelle
Evo od cega je nastala fotka sa pistoljem ....

Potpisi su toliki iz razloga jer fotke prodajem na istock-u i nije bas dobro da ih postavljam bas bez ikakve zastite ...namerno malo preteram jer sam imao slucajeva da ljudi bez pitanja i krajnje bezobrazno prekriju moj potpis i naprave reklamu sebi ili za svoje proizvode ....

Evo i jedne sveze

Pozdrav svima 😉

Poslednja izmena:

Супер колица само не одскаче од позадине, бледо. Композиција у сред среде некако snapshot испаде, ја бих чучнуо или на колена у нивоу. Капирам усред дана фоткано, добро би пасовао један ND филтер/polarizer ако си у таквој ситуацији😉.

Hihi,vidim poznam mi od nekud :d a s njim je skoro sniman spot - Lexington band - Donesi

Evo sad videh taj spot. Ta urbo-narodnjačka "muzika" i ovaj auto i klavir na polju i samo ime benda, prosto čovek da očekuje neki dobar bluz, kad ono... zanemeno sam...

Poslednja izmena:
^ haha kako si lepo opisao :d :d

Što se Buick-a tiče... meni je bolji ovaj izdignutiji kadar. Onaj niži nekako zaobličava auto tj. linije koje su ga ocrtavale ne izgledaju više tako privlačno, iako ima stav ''pogledaj me, pogledaj me''. Pozadina je takva-kakva je, nije mogla da se bira u datom trenutku.

Sto je fotkano ka suncu ??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno