Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Micko & Jelena photography? Sad si ga izgasio. 😀 Kad te ostavi, pokupi decu, auto, aparat... tražiće i autorska prava. :d

Lepe su linije na ovim poslednjim, a i boje mi se sviđaju. Maaalo podeskponirane za moj ukus, al' to sam samo ja. Na prvoj mi se ne sviđa što su ovo dvoje skroz udesno zbijeni. Samo da ima još malo prostora desno, bila bi predobra. Treća mi je nekako čudna, tj. čudno mi je ovo drvo (verovatno isto k'o i na druge 2 fotke). Mislim da mu nisi potrefio ugao i da je mogao bolje da se uklopi u kadar. Bez obzira, lepe fotke i lepe boje, al' može bolje. 🙂

Što se tiče serije sa macama, meni je prva savršena. Bravo.

Хаха. Мени се свиђају мада се слажем са Џонијем да су мало подекспониране. Што је битно у landscape имаш foreground, subject & background. Идеја са дрветом кул само ја бих грану само обрнуо крајеве на трећој фотки. Такође, ту где сте вас двоје(пошто небо није нешто претерано интересантно) да си другачије кадрирао или да сте се померили мало при дну фотке, овако све је на средини. Можда си могао и коју силуетицу да направиш.😉
@Марко- Прелепо, последње две сјајно:thumbup:.

Poslednja izmena:
@Lordvejder

I meni su poslednje 2 najbolje. Drugačije su od šablona, sa prelepim svetlom.

Meni je ova druga po redu daleko vise obecavala zbog te polu-pticije pespektive, verujem da je mogao bolji kadar da se izvuce. Inace iz cele serije, najuspesnija je zadnja fotka, Mada, deluje kao da je kolega malo preterao sa obradom, tu pre svega mislim na izrazeniji kontrast.
Lepo je bilo izlistati celu seriju na flickr-u.

Pa imam d800 idalje al cu ga uskoro prodavati. RAW video na mk3 i fantastican high iso su mi ipak presudni za to sto ja radim i mnogo bolje zavrsavaju posao 🙂

^ Znao sam da posmatras iz prikrajka sa spremnim "Rekao sam ti" 😀

a00lBa0.jpg

Mixer, imaš previše nezanimljive pozadine. Kropni to slobodno. Vidi s16 i njegove fotke kako i u kojim pozama je fotkao mačke, radi i ti tako. Pravi malo dinamike, traži drugačije kadrove...

Ovako nešto naprimer (crop) - http://www.dodaj.rs/f/3g/lj/2NhA5LoJ/a00lba0.jpg

I da, kreni da se igraš sa Photoshop-om/Lightroom-om što pre.

Ujedno, ne postavljaj fotke na imgur (ubija kvalitet). Imaš Flickr, pa tu rokaj radove.

Poslednja izmena:
Aha, ovu sliku sam postavio ne obradjenu, tj. imam jednu koju sam isekao, izgleda mnogo lepse slika. Tako da po tom pitanju, svestan sam da je u originalu slika losa, tj. da ima puno viska oko macke.
Ali ne znam, sta bih na primer mogao da popravim fotosopom na ovoj slici? Po meni, slika nije preeksponirana niti podeksponirana?

Senke, boje, kontast, čak i ekspoziciju (malo da je svetlije). Mačka sa fotke iako ima bele boje na sebi, jedino je zaista bela iznad nosa. Sve ostalo je nekako žućkasto.

Имаш/о си више решења:
1. Чини ми се да је небо сиво, пуни облаци и лоше време-мењај композицију и искључи неинтересантно небо или задржи мали делић.
2. GND filter
3. Bracketing па HDR или си могао да се играш са exposure compensation
4. Експонирати једну за небо и другу за остало па комбинуј

Canon SX160IS

Poslednja izmena:
Da li ti se dopada ?

Meni licno se najvise dopala kompozicija i svetlo. Znam da nije po nekim ustogljenim fotografskim pravilima ali bitno je uzivati u fotografiji, biti kreativan i ako sam ja kao autor te fotke zadovoljan, uveren sam da tamo negde postoji jos neko kome bi se ta fotka mogla dopasti, pa sam je zato i okacio na forum. Tebi se ne dopada, imas svoj ukus koji postujem i pravo da kazes sta mislis o bilo kojoj fotografiji ovde ili negde na internetu.

1. Nema ustogljenih fotografskih pravila sto se tice estetike!
2. Sto se tice kompozicije, ima pravila ali su fleksibilna a ne ustogljena, igranje sa njima je ok ali se do te faze stigne teka kada naucis da igras po pravilima, posle imaginacija i improvizacija daju rezultate. Obrnuto no way, never!
3. Evo i detaljno, ja tu ne vidim nikakvo svetlo, kompoziciju i sta li vec? Pola drvo i pola zicana ograda!? Sta je tu tako posebno i specijalno ja zaista ne znam, verujem da vecina njih koji to gledaju takodje pitaju sebe u cemu je fora. Tehnicki gledano, fotka je muljava, podeksponirana i ono sto je najbitnije, tema/subjekt su famozno nezanimljivi.
4. Sve je to u redu, to su pocetnicke greske, cesto nam se ucini da nesto jeste a ustvari nije. E to nije ce postati nesto kada napucas kilometrazu u nogama i na okidachu a citanje knjiga/gledanje tutorijala na netu ce ti spasiti mnoge djonove. Verujem da ces se za koju godinu smejati svojim ranim radovima i to je sasvim normalno.

Ne secam se da sam video tvoje radove u ovoj temi. Ako ih imas voleo bih da ih pogledam, pa mozda i naucim nesto od tebe.

Posto si okacio ovde budi spreman na kritiku koja ti se ne mora dopasti. Niko tvoje lose fotke ne mora da objasnjava svojim dobrim.
Sujeta je jako losa stvar u fotografiji i svakoj drugoj kreativnoj oblasti. Ako iz onog gore sto sam ti napisao nisi nista pravilno shvatio/primio, onda ti nijedna fotka, svejedno moja ili tudja nece pomoci. Mozes odmah da prodas to svoje sokocalo ili da nastavis da cepas te muljave snapove i lazes sebe kako radis dobre fotke samo niko ne razume tvoju estetiku, umetnicku viziju i slicno.
Sa druge strane, mozes da uzmes da procitas nesto na temu fotografije, ima na netu sjajnih free knjiga koje ce ti pomoci da razvijes i tehniku i estetiku, dve podjednako bitne stvari za dobru fotografiju.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Evo i ja se slažem sa Martijem (imaš u potpisu moje fotografije, ako ispunjavaju ''kvotu za kredibilitet'').

Jednostavno, fotka nije interesantna i lepo ti je Marti u prve dve poruke (na temu fotke) objasnio šta ne valja i šta da radiš - čisto da ne ponavljam i ja k'o papagaj.

Poslednja izmena:
Sve je u redu. Nastavljam dalje pa kad uleti neka interesantna fotka kacim je ovde 🙂

Sve je u redu. Nastavljam dalje pa kad uleti neka interesantna fotka kacim je ovde 🙂

Pozdrav,

Marti je malo surov, ali zna zanje i ako umes da slusas zna da da jako konstruktivan savet...
Tvoja fotka nije dobra, ja verujem da tebi budi emocije, ali na pocetku si, shvatices i sam posle nekog perioda o cemu su ti ljudi pricali ...

Uglavnom, nema odustajanja, a kad vec kacis ovde fotke, prihvati kritiku...

Meni su odbili sad fotke na shutter-u a bas sam bio zadovoljan sa njima, izgleda da su mi jake senke, pa mi lakse da ponovim slikanje, celu seriju fotografija :trust:

qllk.jpg

4x7h.jpg

Pozdrav i tebi 🙂

Nisam imao nista protiv kritike vec protiv toga sto Marti ne pokazuje svoje fotke a tudje kritikuje. Kazu clanovi da je kacio al ja ne mogu da nadjem jer je search na forumu realno retardiran.

Pozdrav i tebi 🙂

Nisam imao nista protiv kritike vec protiv toga sto Marti ne pokazuje svoje fotke a tudje kritikuje. Kazu clanovi da je kacio al ja ne mogu da nadjem jer je search na forumu realno retardiran.

Zna Marti vrlo dobro sta prica, ali gomila ljudi ovde i pita i kaci pa coveku dosadi da svakome govori sta i kako, pa na kraju ispadne malo bezveze...
Ali niko se nije rodio naucen, tako da samo napred 😉

Zanimljiva fotka, svidja mi se sve ali je previse isprana za moj ukus. Pretpostavljam da si namerno isao na taj look.

Yes, I did. Hvala. Drago mi je da ti se dopada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno