Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj sad neka fotka sa tim starim d70s, da vidimo kako se drzi matorac 🙂

Iskreno ja sam odusevljen. Pogotovo ako pogledamo da sam za njega dao 60 eur, dobio zicani okidac, punjac i original bateriju. Inace tacku nigde nema, opalio 11k fotki i kao nov je, bukvalno. CCD ima neki totalno drugi smek, skroz drugacije vidi boje i svidja mi se. A viewfinder je keva, 10 puta je bolji nego onaj na d5100.

Jelena by Micko1986, on Flickr

Iskreno ja sam odusevljen. Pogotovo ako pogledamo da sam za njega dao 60 eur, dobio zicani okidac, punjac i original bateriju. Inace tacku nigde nema, opalio 11k fotki i kao nov je, bukvalno. CCD ima neki totalno drugi smek, skroz drugacije vidi boje i svidja mi se. A viewfinder je keva, 10 puta je bolji nego onaj na d5100.

Jelena by Micko1986, on Flickr

Sjajno zaista, i Sigma je ekstra !

Kakav je GT :shock:

S16, odlican aparat, siroka paleta jeftinijih objektiva, nema greske.

s16, nauci da se ispod 50 mm nikada tako nekom ne priblizavas, a pozeljno 85mm+ 🙂

A sto se tice aparata, ima i bolje boje i bolje telo, ali je problem u lowlightu koji je bio los i kad se pojavio 🙂

5d mk3, 70-200, 17-40, 50 1.4

Hvala za info

Inače nebi bilo loše da postane uobičajena praksa da se pored fotki doda neka napomene o opremi pogotovu ako exif nije moguće pogledati

s16, nauci da se ispod 50 mm nikada tako nekom ne priblizavas, a pozeljno 85mm+ 🙂

Ja iskreno to stalno slusam. Ja razliku u deformaciji face nikad nisam uspeo da primetim izmedju recimo 30mm, 50mm, 85mm i 135mm na kropu. Sem sto ce joj zadnja dva nabiti uši na obraze 😛 Ok da sam fotkao sa ispod 30mm. Sa 18mm nos viri iz monitora...

Inace za zainteresovane, Sigma 30mm f1.4 je izmislila objektiv u poredjenju sa Nikkor 35mm f1.8 G.

Ovako joj je nos dominantan u slici, a DOF toliko plitak da je vrh nosa van fokusa... Sjajna je Sigma 30 1.4, slatko se nafotkah sa njom 🙂

@ driver & Falcon
E, otkrili ste toplu vodu. Čudo da driver nije napomenuo da je, u to vreme kad se prodavao D70S, mnogo bolji izbor bio 350D, jer manje šumi pri visokim ISO i vernije reprodukuje boje.

@s16
Sve čestitke na aparatu i fotki. Dokaz da se i sa limitiranim hardverom može napraviti nešto interesantno.
Što rek'o jedan matori koji se bavi fotografijom (a i ti ga znaš sa drugog foruma): "Ja baš volim šum".
A očekujem sad da neko iz tehno-garde okači ovde fotku praznog zida uslikanog sa MKII ili D3 i svi da kažu: "Kako je ovo oštro, kako je kadrirano bez greške... Umetnost!".
Ajd da okače neku, pa barem i fotku praznog zida, da se mi neuki edukujemo kako to treba da izgleda.

Poslednja izmena:

A sto se tice aparata, ima i bolje boje i bolje telo, ali je problem u lowlightu koji je bio los i kad se pojavio 🙂

Jel moze neko objasnjenje ovoga? Iako nije meni upucen post, interesuje me. Ako slikam facu, onda da ostavim na 55mm(sto je kod mene najvise) i da se priblizim, ili kako? U cemu je razlika?

@MaliRadojica, nista te ne razumem sta pricas :d Canoni su u vreme D70s ubedljivo vladali trzistem, aktuelni modeli su imali duplo bolje senzore u svakom smislu, i to je samo zbog CMOSa koji su na kraju svi prihvatili, CCD tehnologija je uvek kasnila zato su je svi i napustili...

@Mixer93, postoji nesto sto se zove "kompresija slike", i nema veze sa jpegom ili h.264, vec sto je duzi objektiv/veca zizna daljina, prednji i zadnji plan su blizi jedan drugom, sto znaci da su na 200mm ushi mnogo blize nosu nego na 30, a u realnosti to znaci da ljudi bolje izgledaju na duzim objektivima. Za fotografisanje lica iz ove blizine ja ne bih isao ispod 85mm, i to nema veze sa cropom, crop aparat samo "kropuje" fotku koju bi FF inace napravio, ta kompresija ostaje potpuno ista, i zato svi u studiju korite FF da ne bi morali da imaju studio od 20 metara kako bi sa 100+ mm mogli da fotkaju cele figure.

Ocigledan primer toga je kada recimo fotkas nekog iz blizine sa 15mm, povecace mu se i stomak i nos, isto se desava i sa 30mm, samo manje izrazeno pa deluje kao "nije strasno".

Poslednja izmena:
http://stepheneastwood.com/tutorials/lensdistortion/index.htm

2h1x9105_350a.jpg
2h1x9115_19.jpg

ili:

http://prophotocoalition.com/jpmorg...l_length_shapes_the_face_controls_perspective

ili:

http://ihaveaphotographic.blogspot.com/2010/09/depth-of-field-aka-dof.html

Poslednja izmena:
Bas lepo, a da bi bilo bolje, tri stvari:

1. Ne treba ti toliki watermark, prvo jer kvari fotku, a drugo jer ces dobro naplatiti kad ti je neko mazne 🙂
2. Mnogo si uostrio
3. Nocne fotke se nikada ne prave nocu nego bukvalno 15 minuta pre nego sto padne totalni mrak, jer i dalje su sva svetla tu, sve izgleda isto, ali nebo i voda su mnogo lepshi tada. Nebo je svetlije i u ovo doba godine uvek lepih nijansi, a to se onda reflektuje i u vodi.

Haha, ti se bas bacio na SF fotografiju :d

Nekako mi ova voda kod poslednje slike.... Ne stima... Ne znam kako bih opisao strucno 🙂

Prva i druga mi se svidjaju, na trecoj sam ravnodusan.

Ђилке, tonal contrast у питању. Неки ће обраду волети неки не. Поштујем у сваком случају а и одрадио сам пар тако да кажем природнијих па бирам🙂.
Марти-за тебе знам да не волиш обраду генерално и сасвим ок.
Хвала поззз.

Nema sta to da neko voli ili ne, obrada je preterana, ta voda na sve lici osim na vodu. A takodje i oblaci na drugoj, kao amaterski zalepljeni sa druge fotografije...

А вода је иначе каква? Да ли имаш неки сет слика са дужом експозицијом и сличном тематиком? Ценио бих ако можеш да поставиш. Облаци су само појачани са Structure i gnd filter-ом.

Pa ono obrada je u nekim situacijama majka, a nekad maćeha, kao i HDR 🙂 više mi liči na ohladjenu magmu koja prelazi u stene, nego u vodu. Opet to ja tako vidim naravno.

Jel bi mogao bez obrade da vidim tu sliku, kako izgleda voda?

Opet kažem koliko su mi one tri slike bolje, ova mi toliko nije, znači nije da ne znaš. Niko nije savršen. 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno