Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogo si tu sliku malo manju da staviš, skrolujem 20 minuta dok dođem do dna.

Sa današnjeg takmičenja u Novom Sadu. Vreme, kao što vidite, je kilavo, kiša je padala, oblačno, a blic ne sme ni u ludilu!

img0767oq.jpg

Poslednja izmena:
@djole Obicno ovo ne radim, ali ti mi delujes kao izuzetan momak.. Tebi je ovde bila poenta da se vidi da je Jasna na fotki, ja bih pravio kadar da se vidi i u sta ona gadja, jer bi to trebalo da bude poenta. Ti treba da prenes neki trenutak vidjen kroz tvoje oci, da bude interesantno za ponovo videti, kul bi bilo da preneses tu koncentraciju koju ona ima pre nego sto gadja ili kadar malo iza nje, uperen pistolj i meta gde je ili pogodila ili gde gadja.. Ako me razumes, ovako je prilicno dosadna fotka, Jasna Sekaric, pa sta ?!

Isto i za krku ispod, motorciklista na sred kadra, bar da se nesto dogadja levo ili desno od njega, pri tom ga slikas sa ledja, pa nicemu ne sluzi.. Da si ga bar stavio u desni deo fotke, pa neka raskrsnica ispred njega pa kao, ajde, covek na raskrsnici ili sta god, ovako apsolutno dosadna fotka, koju ne zelim da gledam jer nema nista sto bi privuklo paznju, jedino da nosi roze pelerinu, pa kao hit ;-)

Ili ako si vec ispravio kadar, seci motorciklistu na pola, i posto on gleda u levo, a tamo je tipa neka raskrsnica, njega stavis u desni deo fotke ( isecenog na pola, po visini ) i da zauzima trecinu kadra...

Poslednja izmena:
Evo jedan HDR iz baste 🙂

Prilozi

• 964466_10201424608357570_1640498215_o.webp
    964466_10201424608357570_1640498215_o.webp
    243 KB · Pregleda: 177
Radi se o čauri koja izleće.
Nisam mogao da uvatim metu jer je jak kontrast, tamo gde je meta je sve belo.
Nisam mogao da je slikam više iza nje jer je trener stajao iza nje i gleda kako puca, piše beleške..
Malo je složeno. ,)

Poslednja izmena:
^ Dobro je sto si postavtio toliku fotku zbog caure koja zauzima 10 pixela 🙂🙂

Što se tiče te čaure, u pravu je Drajver. Ja sam samo preleteo fotku, video one gluposti na stolu koje samo smetaju, kao i ružni leksan. Uopšte nisam ni primetio čauru.

Kritikovao te je Deus iznad u njegovom postu.

Tek sad vidim.

@deus

Hvala za comment i slažem se skroz, tek kada mi tako napišeš šta bi trebalo vidim da je to to. Potrudićemo se više sledeći put 😀

Sta vam je s tim slikama s ledja odjednom? Obe slike su podjednako nezanimljive i pale na istim stvarima. Djordje je slika nekoga sa papirom na ledjima gde pise Jasna Sekaric a krkojzla kao da je slikao tablice skutera koji nije propustio babu na pesackom. Nit se vidi gde Jasna puca niti gde vozac gleda. Slike su trebale biti sire i da imaju neku pricu da bi bile uopste zanimljive za gledanje bez obzira kako su tehnicki izvedene.
Krkojzla ima daleko bolje fotke i ne znam sta mu bi ovu da kaci, to je vise nalik na Djorda 🙂
NHF momci 😉

Haha, prvo ih napljuva a onda NHF :d:d

Ma kakva caura?! :d Tek sam posle procitao pa trazio cauru. Tek ta caura nije zanimljiva.
Pa rekoh NHF da se ljudi ne ljute, nisam nista licno mislio.
Gledao sam slike ovih dana ali nisam nista komentarisao bilo je super fotki 🙂

Snajka

Evo jedne snajke:d

Prilozi

• snajka2.webp
    snajka2.webp
    52.6 KB · Pregleda: 102
Znas kako, fokus bi trebalo da bude na ocima, osim ako nije neki uber kul izraz na usnama, pa to hoces da istaknes, tipa da je isplazila jezik, mogao si da je mamis nekom hranom, imaju oni velike jezike 😀 i naravno ili krupan kadar pa seces dobar deo face, ili se malo odalji pa kropni fotku, ovde je samo uvo iseceno sto po meni nije prihvatljivo.

Vratio sam se sa prvog bajsanja ove godine, platio je cenu 😉
sabajsanja.jpg

Главни мотив ти се једва примећује због лоше позадине...

Poslednja izmena:
I ugao i kompresija su previse "snapshotish" 🙂

Bio sam veštački usivio pozadinu i pojačao boje na bajsu čime je odskočio ali delovalo mi je tako neiskreno da sam odbacio celu ideju.

@Driver
Svako prema svojoj veštini...

Mozda da si malo odaljio bajs od zida, odvrnuo blendu, koliko moze, ako je zum, zumirao do kraja, malo se spustis kad fotkas, da bi ti taj zid bio iza.. Hmmm.. Tako nesto :-/

Nažalost nisam poneo svoje manuelce tada sa sobom, samo kit (jedini original koji imam za NEX). To je garaža, nema više prostora od toga. A skoro da sam legao na pod. Hvala na savetima.

Krkojzla, pa di su ti boje? Umorne su ti boje kao i ovaj starac🙂 Valjda je zato i ok.

Evo, ja cu da osvezim sa "par" komada iz Zoo vrta. Zivotinje su uvek super 🙂

Inace, prvi put sam drzao ovakvu alatku u rukama - 300mm, do sad je sve bila sica🙂 Na mom cropu D80 to izadje 450mm.
"Alatka" je inace Tamron 70-300/4-5.6 Di VC USD. Bas fino sluzi. Takodje sam primetio da njegovih 70mm nije kao na mom kitu 18-70mm, nego bude kao 80mm ili vise... Super🙂

..ne mogu da postavim preview za prve 4 slike.. forum mi racuna sve slike kao duple tada..
1
2
3
4

@marin, za tako jake objektive potrebna ti je i kraca ekspozicija, tj. veca brzina zatvaraca, pa se otprilike za 300mm preporucuje brzina od 1/300s itd, zato su ti neke fotografije "zdrmane"

Kada vec fotografises tako jakim objektivima koncetrisi se na detalje npr ovako nesto (nemoj se ljutiti sto sam ti kropovao fotografiju, cisto da ti bude jasnije na sta sam mislio) 🙂dsc8887-as-smart-object-.webp

a evo i jedne moje, prava "pozorisna" atmosfera 🙂

_NES2326.webp

Poslednja izmena:
@marin

Meni deluje da si promasio fokus na svim ovim fotkama, plus kao da si radio, ili SI radio crop i to poprilican. Mozda gresim, ali tako mi izgledaju.

^ ma nije, samo je previse spora ekspozicija za taj objektiv i malo vise NE mirna ruka 🙂

Pa, da, treba malo brze da bude. Ili objektiv ili telo ili oba🙂. I moguce je da malo negde pobegao fokus kad se kretala zivotinja...

Na nikonu d80 vec na ISO 500 nisam zadovoljan kvalitetom. Onda, ume fokus da zeza i da bude spor... Zivotinje umeju da se krecu, pa onda imas stalno onu prokletu mrezu - ogradu kroz koju slikas... Bar sam tu mrezu dobro izbegao 🙂
Koliko sam razumeo, noviji nikoni, kao recimo d7000 koji bi voleo da kupim, rade drugacijim algoritmom fokusiranje, i to je onda dosta brze. To, u kombinaciji sa boljim senzorom bi puno pomoglo.
Sledeci put cu da probam jos neke fore za bolji fokus, pa ce biti jos bolje tehnicki.

Al' nema veze, slike izgledaju dovoljno dobro u nekoj maloj velicini.

Inace, jel se cini jos nekome da je super opcija Auto ISO?
* posto mi se desavalo da posle nekog zatvorenog prostora, gde sam stavio ISO1000, zaboravim da vratim ISO na manju vrednost, i onda napravim fotke ko sa mobilnim al nisu stresene🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno