Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto ste indiferentni 😉 evo jos par.

Jedna za cika Driver-a.

i za sve ostale 🙂

Mare, sto ti je Avala u fokusu na svim fotkama ? :d

Ja sam toliko posla imao te nedelje da nisam ni otisao na sajam, a planirao da nosim softbox, pa aparat na stativ, minut expozicija sa ND400 filterom tako da svuda dobijem ciste fotke bez ljudi i vrh osvetljene 🙂

A inace, GT86 nije nista manje za mene od tog civica, odnosno pre bih vozio Toyotu, Civic je auto napravljen po evropskim standardima i ne moze se porediti sa japanskom verzijom, GT86 je cist japanski auto za uzivanje u voznji, a usput kvalitetan i jeftin 🙂

Poslednja izmena:
@ mare

Ja sam ostavio komentar ali su ga obrisali, pojma nemam zasto 🙂

Ja sam ove fotke ostavio da iliustrujem sta jedna igracka (aparat je placen 60e 2011-e) moze. Nazalost i sam sam svestan da su mu mogucnosti veoma male (ufotkao sam jedno 5000 do sada tako da ovo sada je jos i dobro)... trudim se da navezbam kadriranje i ostale stvarcice sa fotografijom pa kad se ukaze prilika da predjem na nesto sto ne fokusira Avalu :d.

Recimo da sam sam na sajmu (novinarski dan ili rano ujutru/kasno vece) i da nema ljudi oko kola i ne primeti se toliko (par fotki gde su samo kola deluje bolje, lakse je kad je u fokusu pozadina nego ljudi, ali to su manje zanimljivi automobili oko kojih nema guzve, za razliku od ovih). Ovako sa jasno vidljivim posetiocima (i jos gore delovima 🙂 posetilaca) fotke su tek da prodje... 🙂

Sto se tice GT86, jedina zamerka je sto su stavili na sajmu sire (i vece) gume od standardnih, a upravo gume cine ovaj auto zanimljivim... da ne idemo u off. znam vrlo dobro o kakvom se autu radi, odgledao sam sto user sto pro. review-a od kada se pojavio na desetine, i jeste mi izuzetno simpatican (daleko vise od golf klase u kojoj je i Civic 😀).

A inace, GT86 nije nista manje za mene od tog civica, odnosno pre bih vozio Toyotu, Civic je auto napravljen po evropskim standardima i ne moze se porediti sa japanskom verzijom, GT86 je cist japanski auto za uzivanje u voznji, a usput kvalitetan i jeftin 🙂

Dobra je ova Toyota al' ja bih pre Subaru BRZ :d

7B7B2351.webp
7B7B2360.webp
7B7B2365.webp
7B7B2366.webp

Slike su bezveze, samo sam isprobao aparat i objektiv...Posedovao sam ga citavih pola sata, a onda je morao da ode 😉

Prilozi

• 7B7B2361.webp
    7B7B2361.webp
    371.6 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Ja sam ove fotke ostavio da iliustrujem sta jedna igracka (aparat je placen 60e 2011-e) moze. Nazalost i sam sam svestan da su mu mogucnosti veoma male (ufotkao sam jedno 5000 do sada tako da ovo sada je jos i dobro)... trudim se da navezbam kadriranje i ostale stvarcice sa fotografijom pa kad se ukaze prilika da predjem na nesto sto ne fokusira Avalu :d.

Recimo da sam sam na sajmu (novinarski dan ili rano ujutru/kasno vece) i da nema ljudi oko kola i ne primeti se toliko (par fotki gde su samo kola deluje bolje, lakse je kad je u fokusu pozadina nego ljudi, ali to su manje zanimljivi automobili oko kojih nema guzve, za razliku od ovih). Ovako sa jasno vidljivim posetiocima (i jos gore delovima 🙂 posetilaca) fotke su tek da prodje... 🙂

Sto se tice GT86, jedina zamerka je sto su stavili na sajmu sire (i vece) gume od standardnih, a upravo gume cine ovaj auto zanimljivim... da ne idemo u off. znam vrlo dobro o kakvom se autu radi, odgledao sam sto user sto pro. review-a od kada se pojavio na desetine, i jeste mi izuzetno simpatican (daleko vise od golf klase u kojoj je i Civic 😀).

Ako si ovo vezbao kadriranje, slabo ti ide 🙂 Da vidim samo ove fotke, rekao bih da ih je napravio neko ko je pre neki dan kupio fotoaparat, a mislim da si mogao bukvalno da udaris search "how to photograph car show" i da bi ti bile 3 klase bolje, bez obzira na fotoaparat.

Treca slika, jako lepo.

Tenkju :-D samo steta sto nije kvalitrtnija kamera pa da uhvati lepo pejzaz iza.

Ako si ovo vezbao kadriranje, slabo ti ide 🙂 Da vidim samo ove fotke, rekao bih da ih je napravio neko ko je pre neki dan kupio fotoaparat, a mislim da si mogao bukvalno da udaris search "how to photograph car show" i da bi ti bile 3 klase bolje, bez obzira na fotoaparat.

Moguce, opet u onakvoj guzvi :banana::banana: cesto sam morao po par minuta da cekam da se smanji broj ljudi oko nekog auta... a da zauzmes bolju poziciju neretko jako tesko... sem da udjes u auto do ovog koji slikas... tutorijale sam citao, ali ja imam ukupno 0 opcija od onih koje pominju da treba podesiti... ostaje da jurim bolje uglove 🙂

Evo par jos... pa zatvaram seriju:

Poslednja izmena:
Dve od mene iz Zemuna, a uz put imam pitanje>
Da li je neko koristio Wide konvertore? Konkretno -> stavio bih jedan konvertor na moj D80 i Kit 18-70, da dobijem jos malo sirine? E, sad, skupi su, od 60 do 100 i kusur evra. Jel' probao neko?

Recimo, ja sam probao close-up filtere phottixove[to je ova 3. slika - predator action figure] i oni su mi super. E, sad, da li moze obrnuto...

Prva fotka je dosta deformisana iz nekog razloga a i preuska mi je a druga je ocajnog kvaliteta i obrnut je kadar...

Hvala na komentarima🙂

Jeste, na prvoj je morala da se radi korekcija jer je slikano iz zablje perspektive sa 17mm. Verovatno ne moze to toliko dobro da ispadne kad se drasticno primeni🙂
A druga je bas cool fotka, steta sto veslaci nisu malo 'zapeli' pa napravili lepsi i jaci 'trag' u vodi... Sta si mislio pod 'obrnut kadar' ?

Verovatno htede reci da si vise prostora trebao da ostavis u pravcu u kome se kajak krece, a ne ovako.

Verovatno da das vise prostora ka pravcu ka kojem je kretanje...

Bas je zanimljivo zbog te dijagonale iz donjeg levog ugla ga gornjem desnom, koju cine camac i valovi koje je napravio...

Ne bi bilo dobro da je dato više prostora u pravcu kretanja (baš zbog talasa o kojima Marin priča).

U petak 12-og bio na koncertu Block Out-a. Super je bilo 🙂

1
img70925-cs6.jpg

2
img71017-cs6.jpg

3
img71123-cs6.jpg

4
img71138-cs6.jpg

5
img71161-cs6.jpg

6
img71166-cs6.jpg

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hahahah zadnja je do jaja 😛 Mada su mi sve dobre 🙂

Dobre su Kizo 🙂 ovo 10-20 neki ili?

Sad vidim da delimo istu muku, totalno posizim kad natrpaju toliko LED rasvete na binu, ne mozes da je anuliras a da ne upropastis sliku totalno 😡

block out, do jaja 🙂 dobre su mi sve samo me ubijaju ovi beli ramovi, a i potpis 😀 cetvrta mi izgleda kao prava block out-ovska 🙂

Kizo, simpatične fotke, watermark standardno brutalan 😀

Hvala vam momcovi 🙂 Da da, Sigma 10-20. Odlicne uglove pravi. Jedino mi je malo problem sto je prilicno svetlosno slaba... pa kad je koristim, ISO mora u nebesa. Al dobro... ne smeta mi blago prisustvo suma 😀

I mene nervira ta LED rasveta. Kad crveno opici, gube se svi detalji. Jako ostro svetlo. Al zato je i dosta jeftinije, ima raznih zezancija i nije toplo kao klasicno (to je muzicarima velika prednost). Mada vise volim klasicno 🙂

Hehe... a da, ram & potpis svojstveno brutalni 😀 Otkinuli su u petak sa svirkom... oni koji vole Block Out, bili su prezadovoljni 🙂 Btw, sviraju sad ponovo 21-og na Adi Huji u okviru Supernatural festivala... pa koga zanimaju 😉

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kiza i Mare Iron Maiden kidaju sa bevel & emboss potpisima 😀 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno