Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
img52822.jpg

Mada, inspiracije se nađe uvek 😀

IMG_5302.webp

Poslednja izmena:
Pa šta ja znam, ja MRZIM taj šum. On meni ima šmek samo u crno belim fotkama. Meni kad ima šum osećam se loše, imam utisak da sam totalni glupan za fotografiju.
Znam da fotke deluju plastično i zaista se trudim da nepreteram sa peglanjem istog.
Na pivi šuma ima, a na daskovači nimalo, mada meni daskovača ne deluje plastično, već nekako vodenasto.

Dobre fotke krkojzla 🙂

E da, ona fotka sa starkama mi je skroz super, fina i kristalno čista. E sad taj okvir meni može i ne mora, u svakom slučaju ne smeta.

Tnx ljudi, još učim, možda i naučim nekad 😀

Pa verovatno ces se u startu jako razocarati dok ne naviknes na stakla, M mod itd. al nemoj da se deprimiras pa odustanes, sve je to normalan learning curve 🙂

PS. nadam se da ces uzeti Nikon 😀

Mare na prvoj slici si zamalo otseko vrata, vodi računa da sve fino uklopiš u kadar. 😉

U boji, samo mi cudna ova siva "rupa" u sredini.

Misliš druga fotka ti se sviđa ili da postujem u original boji?
Izvinjavam se, to je Maslačak, a to u sredini mu je tučak.

Lepsa mi je u boji, to sam mislio, samo smeta ova selektivna desaturacija centra.

Aa, nisam mogao najbolje da ubodem fokus, mrzelo me da vadim stalak. Mada interesantno mi je ispalo to kako se fokus prelama.
Koristio sam produžne cevi za makro 21mm + 31mm i Canon 50 mm, manual fokus, pa na kolena, pa me ušinulo u leđima, živ sam se raspo. :exploder:

Eno Fro knows photo mi objavio fotku. :banana:

http://froknowsphoto.com/forums/viewtopic.php?f=74&t=191758&start=340

U toku je takmičenje za foku meseca aprila, tema je cvet, ceće.

Poslednja izmena:
^ Pa da ljudi ne bi kacili kamion, posto je tema cvet :d:d

I ti iz drugog puta nisi razumeo Falcona, on ne prica o fokusu, vec ti je centar fotke crno beli iz nekog razloga. A inace, donji deo kadra ti je mnogo isecen. Moras ili vise ili manje...

Poslednja izmena:
Evo ovako - blize od ovoga malo teze da mogu prici bez rizika da budem upucan i vrv zakopan negde u blizini. Svidela mi se kuca, ali jednostavno ne znam kako bi je kadrirao. Kada sam fotkao bilo je totalno oblacno i vec se polako gubilo svetlo posto je bio kraj dana. Kontam da odem jedan dan kada bude suncano pa na svitanje kada bude sunce udaralo na kucu ili pred zalazak kada bude bacala lepu senku. Desno od kadra je samo drvece koje je jako ruzno. Jos malo levo su ograde (zicane) koje su opet ruzne. Neki predlog?
1sz85u.jpg

@djordje29: okacio si ti jos 2 fotke tamo - meni je licno najlepsa ova verzija(pretpostavljam najbliza originalu):
img54824.jpg

Da jesam, samo sam ih postovo sinoć i lego da spavam, danas ću i ovde.

Driver
Da primetio sam to tek kad sam postovo.
To sam kasnije rešio tako što sam kropovo gornji deo, pa je onda sve nekako postalo srazmerno, a to sa bojom sam namerno uradio, sviđa mi se tako, LR je čudo. 😀
Mada, probaj da skroluješ fotku na dno ekrana, ispada kao da je gledaš odozgo, što i nije tako loše.

Poslednja izmena:
Ovo je cvet? :d

n1tro, taj ugao ti nije neki + imas gomilu viska koje mora da se cropuje da bi imalo nekog smisla. Najveci problem je ovo veliko drvo koje prvo vidis na fotki pa odvlaci paznju od te kuce. Mora to neki drugi ugao ili blize. Zasto bi te neko upucao ? 🙂

n1tro, taj ugao ti nije neki + imas gomilu viska koje mora da se cropuje da bi imalo nekog smisla. Najveci problem je ovo veliko drvo koje prvo vidis na fotki pa odvlaci paznju od te kuce. Mora to neki drugi ugao ili blize. Zasto bi te neko upucao ? 🙂
Pa zato sto sam bukvalno upao na tudji posed, a tu je valjda neki cuvar. Vec sam imao slicnih iskustava pogotovo kao klinac... :d
Nista videcu kad budem mogao da probam drugi ugao(i rizikujem zivot 😀) jer to drvo nikako ne mogu da skinem sem da uzmem neku motornu testeru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno