Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedna mala fotka sa ruskom silom.

IMG_5073.webp

Šta znam, 50 mm mi je bolji ali za ove pare bolje ga je imati nego ne.

Poslednja izmena:
Radio amaterski neku reklamicu za konkurs na faxu. Poslednji kadar je kupljen od majstora iz Helividea da predupredim pitanja 🙂 znam da je audio na pocetku los, nije bilo budzeta pa nisam imao za pristojan mic :/

https://www.facebook.com/photo.php?v=346217678813130

Ne spamujem za lajkove da se razumemo, vec je jednostavno samo tu okaceno jer su tako trazili...mlad sam, samo zelim misljenja 🙂

Imas temu i za video 🙂

Probao sam moj Helios 44-2 i par stvari sto sam primetio:
1. blendu ne mogu preko 5.6 zatvoriti - dal je zaglavljena ili sta nemam pojma (ali nebitno, ionako mi ne treba vise)
2. fokus na daljinu ne radi jer kada dodjem do kraja fokusa on fokusira na tipa 5 do 10 m ispred mene umesto u beskonacnost (vidi sliku)
3. bokeh je ok kada je fokus na blize, cim je malo dalje, postaje hipnotisuce los i bolan za oci
4. na f2 je jako "tup"
5. na f5.6 je ostriji od canon-ovog kit-a 18-55 IS II na 5.6 i 55mm

Evo fotke - mislim da sam bio na oko f3.5, 1/640 (znaci nisam se ni mrdnuo), fokus na infinity ali fokus je blize nego sam kadar (tako mi deluje):
27172_IMG_0320.jpg

po prikazanom na ovoj slici nesto se bas i nisi usrecio sa ovim staklom :rupa:

Nije on za svaki dan, radi on lepe slike izbliza ali fokus mu zavrćeš ko slavinu, do beskonačno, Canon ga ne prepoznaje, pa sve radiš ručno što je jako zaebano kad ti treba auto fokus, jer dok ti zavrneš slavinu prošla baba sa kolačima ali bez obzira mislim da je dobro imati ga, pa kad si raspoložen odeš u baštu, pa ga razvlačiš natanane i sigurno će biti preteranih fotki.

Poslednja izmena:
Kako vi na canon-u nemate infinity?

I ta slika gore je nesto mnogo cudna...

Spring? by Misko78, on Flickr

Sony NEX F3 + Minolta Rokkor MD 135mm 2,8 ISO400 1/640

po prikazanom na ovoj slici nesto se bas i nisi usrecio sa ovim staklom :rupa:
Pa pazi - kao sto rekoh - staklo je jeftino - ja sam moje doduse platio 1000 din, ali jednostavno ne moze fokus preko nekih 5, 6 metara sto sam ovde i pokazao - znaci to je kada ga odvrnem na max.
Drugo mora sve manual da se ide - znaci iso, trajanje ekspozicije, fokus i otvor blende.
Sto se tice fotki na blizinu za portrete je ok, na 2 je mekano, ali lep bokeh ima, na oko 3.5 jaca ostrina opet dobar bokeh, na 5.6 opet bokeh ok, ostrina jaca nego na kitu od Canona. Znaci u sustini nije lose staklo, ali moze samo za close up i portrait i mora full manual. E sad, mozda neko moze dalje da fokusira, mozda i ovo moze da se popravi, ali licno svejedno cu ga koristiti malo za igru dok ne uzmem plastikanera 50-ku. :d

Naravno da sam to znao, znao sam i za ostrinu i ostalo, samo nisam znao da ce mi zapasti primerak koji ne moze dalje da fokusira od 6 metara... 😀
Ne kazem ja da je objektiv los - za te pare je vise nego dobar - ko nema para - svaka preporuka da uzme, mada je malo patnja nekad nabosti fokus. 🙂

Da definitivno, ko nema para ovo je mama alternativa!

Drugarice redizajnirale blog, pa su ima falile fotke...uzeo sam od druga nikon d700 i 85mm f1.8g i uradili smo jedan fotosesn xD

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hhahahaa...fotkao sam ih pre po celom gradu, pa sam skoro pronasao tu sumicu, pa reko' aj da promenim malo lokaciju 😀

Meni je ovo odlicno samo steta sto lokacija nije bolja tj atraktivnija.. a i nema nista lepo u okolini Obrenovca :d Bar da nije ovo zimsko sivilo..
Mogao si malo cesce da kacis fotografije ovde 🙂

Poslednja izmena:
Grugarica pod brojem 5 da se javi, ima kod mene šumiceee, a što je Fruška Gora lepaa!! 😀

Super su ti fotke, ne bih ja tu ništa diro. 😉

Hahaha...hvala svima na komentarima 😀

Evo par ulicnih fotografija Obrenovca...sve su sa izlozbe koju smo napravili ortak i ja 😀

1.

2.i sa istog mesta, samo nocu 😀

3.

4.

5.

Al si gadjao ugao na ovoj zadnjoj 😀

Jako lepe fotke, zaista.

Atmo, prva mi je cool (mada su joj ruke/nokti mnogo cudno ispali). Na ostalim mi nesto smeta do granice da su mi antipaticne fotke a iskreno mislim da to nije vezano sa tvojim fotografskim umecem.

@ S16 - prekrstila je prste pa dok ne pustis fullscreen izgleda cudno na ovako malom...takve su cice, imaju taj malo "nadmeni" fazon da sad ne koristim izraze 🙂

Kapiram i za jedno i za drugo a sto se tice drugog bas to mi i jeste odbojni faktor... A sto se tice prvog, pogledao sam fullscreen i bas mi se nekako cudno namestilo, kao kandze 😛 A samim tim joj ne izgledaju ruke lepo, mozda da ih je tako stavila al da se nije oslonila na njih...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno